DENDROBATA: no ja jsem na uplnym zacatku. letos jsem koupil domecek s pozemkem, kusem stodoly a chliva. delam ale tady v cechach a tam dojizdim jednou za mesic. ted jsem tam pred mesicem menil tasky na strese. predtim jsem musel procistit trochu pozemek. coz stejne po posekani krovinakem a probirkou pilou jeste nijak moc nevypadalo. uz jsem nezvladl to vytahat v lete ale sousedi se postarali a drivim si topej takze pulka zmizela a konecne se tam pujde hejbat na pozemku. mam domluveno jeste ze mi vytaha znamej traktorem koreny tak jsem zvedavej jestli se k tomu dostal az tam ted pojedu. no musim zadelat okna na zimu ktery jsou nektery vymlaceny. aktualne taky barak ma dvere dokoran :D
v lete jsem jeste stihl rozebrat starej pristresek nad chlebovou peci co uz byl napul spadlej. natahnout provizorne 50metru vodu od studny, vykopat rybnicek kacenkam. ceka me ohrada pro prasata. prevoz prasatka tam. zrizeni trochu zahonku abych na jare mohl neco zasadit. vytvoreni zivyho plotu na ochranu pred vetry pac tam vane z vychodu z poli jak svin po ty probirce krovi. premejslel jsem ze tam dam slameny baliky ktery ten vitr odstinej a jeste na nich muzu pestovat treba hlivy kdyz se zadari. nastesti jsem koupil stodolu plnou slamy. je tam sice uz leta ale porad pekna tak snad hliva nebude delat kozy :D do toho chci prikupovat pozemek na zacatku roku. az pak zbudou penize tak najmout bagr a nechat vycistit co tam byl driv nebesak co ma asi 900m2 a zkusit obnovit strouhy co tam driv byly, nahodit okapy na stodolu a svyst vodu. zvlast kvuli tem strouham z poli bych ty pole chtel nejlip i vlastnit ale to je bohuzel zatim mimo my financni schopnosti. co by se ale financne mohlo podarit je zkoupit tam tech par rozpadlejch domecku a stodol okolo. opravit co pujde, ikdyz spis vetsina toho opravit nepujde a bude nejdriv na rozbirku a pak to postavit vlastne znovu. je tam toho na 3hektarech okolo. a do toho se musim modlit ze to stihnu driv nez nekdo jinej kdo bude mit vic penez.
maximalni sen je takovej ze tam koupim dokola pole a udelam misto pro lidi co si budou chtit odpocinout od velkomesta pri permakulture :D
no planuju na jaro si tam dat mensi pracovni dovcu jen co roztaje zeme ale nejlepsi by bylo tam bejt celej cas. coz zatim nemuzu neb se musim vyplatit z nevolnictvi pujcek nejdriv.