• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TSOHpermakulturni zahrady, zemědělství a tak... aneb upadající kult Přemka Podlahy
    VODOMERKA
    VODOMERKA --- ---
    LITTLEPUNKK: jo. netvrdím, že je to dobrý způsob :). s tím jmelím to bylo v nějaké reportáži o jmelí v TV. to s nařezáváním už netuším.
    DA_NIELA
    DA_NIELA --- ---
    EXCITE: jabloně, meruňky, švestky
    LITTLEPUNKK
    LITTLEPUNKK --- ---
    VODOMERKA: nikdy jsem ani o jednom způsobu neslyšel(nečetl) a že jsem pár knížek o ovocnářství/pěstování stromů přečetl...zkusím otom něco najít ,ale z mýho pohledu jsou oba způsoby dost drastický...
    BASTOCH
    BASTOCH --- ---
    VODOMERKA: tyjo, to mi přijde jako pěknej masakr
    VODOMERKA
    VODOMERKA --- ---
    DA_NIELA: podobně by mohlo zafungovat naříznout lýko. tuším, že se někde stromy taky kolem dokola nařezávaly. možná z tohohle důvodu. (nemyslím javory ani břízy)
    EXCITE
    EXCITE --- ---
    DA_NIELA: o jaký stromy jde?
    DA_NIELA
    DA_NIELA --- ---
    VODOMERKA: to zní dobře, ale na dlouhý lokte :(
    VODOMERKA
    VODOMERKA --- ---
    DA_NIELA: kdysi jsem v reportáži o pěstiteli jmelí slyšel, že jmelí na jabloních vytáhne tu první mízu, která pak nejde do květů. stromy to skoro nevysiluje, ušetří energii díky pozdějšímu kvetení.
    DA_NIELA
    DA_NIELA --- ---
    Máte nějakou zkušenost s účinným opatřením proti předčasnému kvetení stromů? Bílení kmenů (čím), obalování jutou etc.?
    MARTHINEZ
    MARTHINEZ --- ---
    NYA: ano, stačí přes noc
    NYA
    NYA --- ---
    necháváte si nabobtnávat osivo? hrášek, fazole, bob, kukuřici? nikdy jsem to nedělala, protože jsem se bála, aby mi osivo nevyschlo. teď ale jsem v 550 mnm, počítám s kratší teplou sezonou, tak o tomhle uvažuju jako o možnosti, jak dát rostlinám trochu náskok
    LEJIMADA
    LEJIMADA --- ---
    za odpovědi všem moc děkuju :)
    NYA
    NYA --- ---
    LEJIMADA: kachní vejce jsou vydatnější než slepičí, mají větší žloutek. na pečení jsou skvělý a na ostatní jídlo taky. kvůli salmonele je s nimi problém spíš v obchodních řetězcích, kde trvá dlouho, než se vejce dostane odkachny ke strávníkovi. s čerstvými se nemusíš bát. pro sichr je teda nejíst naměkko a nahniličko, jinak jsou úplně v pohodě.
    EXCITE
    EXCITE --- ---
    Kachní vejce mají takovou hustější konzistenci, pekli jsme z nich, buchta je pak taková žlutější ..

    Když budeš mít kachny v čistotě, na podestýlce,tak bys ses ani tý salmonely nemusela bát.
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    Jsou dobry, ja bych se jich tolik nebal. Maji vyraznejsi vajickovou chut. Chce to udrzovat kachnam cisty hnizdo. Je to sice slozitejsi ale da se to. Opatrnej jsem byl jen v lete kdyz byly paraky a ty jejich hovna pak hrozne smrdej.
    LEJIMADA
    LEJIMADA --- ---
    ANABEL_LEE: děkuji převelice. Kachny budeme pořizovat zjara, tak jsem si chtěla ověřit své domněnky :)
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    LEJIMADA: ma, nekonzumovat polosyrova, tj. na panvi, ale dobre uvarena neb uepcena. Maji vetsi pory ve skorapce a tak do nich snaze leze salmonela, ale nekolikaminutovym varem nebo pecenim nad 100 C ji znicis. Jsou pry snaze slehatelnejsi na snih nez slepici a je z nich timpadem dobry piskot, ale zatim jsem nezkousela :)
    LEJIMADA
    LEJIMADA --- ---
    NYA: mám od vánoc a přidávám se k doporučení. Jen se chci zeptat... konzumujete tady někdo kachní vejce? A má to nějaká úskalí? Díky..
    NYA
    NYA --- ---
    právě čtu a velmi doporučuju!!

    Nezdolný zahradník - Carol Deppe | KOSMAS.cz - vaše internetové knihkupectví
    https://www.kosmas.cz/knihy/226806/nezdolny-zahradnik/
    SCHWEPZ
    SCHWEPZ --- ---
    Z nejúrodnější jižní Moravy je vyprahlá krajina, vznikne záchranný fond - iDNES.cz
    https://brno.idnes.cz/...ce-sucho-jizni-morava-ftn-/brno-zpravy.aspx?c=A180120_377668_brno-zpravy_vh
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam