• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • Přišli jste skrz odkaz na příspěvek, který již neexistuje.

  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TSOHpermakulturni zahrady, zemědělství a tak... aneb upadající kult Přemka Podlahy
    DRZEEF
    DRZEEF --- ---
    konecne se tim nekdo zacal zabyvat, misto elektromobilu zacal resit pudu, lesy, vodu - jsme v CR

    [ TADEAS @ Klimaticka zmena // The young people are starting to understand your betrayal. ]
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    MAR_TINA: Velká paráda! Jaké máš prosím zkušenosti se skladováním?
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    KUATO
    KUATO --- ---
    REDSNAKE: vzhledem k tomu, ze jsou kupne bataty urcene pro primy konzum, tak si nemyslim, ze by na to cpali nejakou chemii proti kliceni. navic vypada, ze to je jednoduche, podobne jako u brambor, nesmi premrznout, takze sadit po zmrzlych - https://www.nasezahrada.com/vyzkousejte-pestovani-batatu/
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    ANONKA: Dekuju. Dari se ti to z koupenych batat? Nejsou nejak osetrene proti kliceni? A je rozdil v rostlince z toho odlomku a z kousku hlizy? Diky moc!
    ANONKA
    ANONKA --- ---
    REDSNAKE: Jestli jde o výhony, které vyžene hlíza byvše krmena pouze vodou ve sklenici, tak se ulomí, chvíli zvětšují kořínky v jiné sklenici a zasadí, roste to krásně. Ovšem pokud jde o řízky z rostlin teď tak to nemám vyzkoušené.....ale mohlo by se, že jo? :-)
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    DRZEEF: dejchej, mysli na to ze mas dejchat. Fakt ti to pomuze. A nech jit ty sracky co si v sobe nosis. A zas cau nekdy se objevim az budes v nouzi ;)
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    Co takhle si to presunout do posty chlapci?

    Porad cekam jestli by mi nekdo poradil s rizkama batatu, vy hnojiva :)
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    DRZEEF: dejchej zhluboka, to prejde
    DRZEEF
    DRZEEF --- ---
    jestli budete sirit dezinformace tak se vam to bude zhorsovat, starejte se o pudu v Ceske republice..... ktera je devastovana hnojivy a pesticidy straslivym zpusobem, jestli budete siriti dezinformace tak se vam to bude zhorsovat
    DRZEEF
    DRZEEF --- ---
    ano hnojiva poskozuji, ale jejich zneuziti, a ne kdyz chcipas hlady A pouzijes hnojivo setrne stejne jako pouzivaji hnojivo ekologicti sedlaci v Rakousku a Svycarsku, setrne minimalni mnozstvi, nad ramec mrvy, zaoravek atd.

    hodit devastaci na Morave a na cele planete Gatese ses uplne zblaznil
    DRZEEF
    DRZEEF --- ---
    hnojiva skodi devastuji, ale hrat to na Gatese v Africe ktery tam nic neudelal... nesir dezinformace a starej se o Ceskou republiky a Evropu

    [ DRZEEF @ Trvale udržitelný rozvoj - Sustainable Development, Trvale udržitelný ekosystém ]
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    pěstujete někdo úspěšně batáty? Uvítal bych pár tipů...
    DRZEEF
    DRZEEF --- ---
    JAZZZ: pokracuj dal a najdes ze s hnojivem nic nepacha ani nespachal, rikam ze zadne tisice nebo statisice tun, kterymi by nehospodarne netechnolgicky devastoval Africkou pudu se nestalo, dohledej si to a nesir dezinformaci/pomluvu, nepodlozene informace, to ti rikam jako pratelskou radu, abych ti to usetril.
    JAZZZ
    JAZZZ --- ---
    DRZEEF: neco si o svem idolu precti protoze tvrzeni "Bill v hnojivech nejede" neni pravdive:
    Agricultural Development - Bill & Melinda Gates Foundation
    https://www.gatesfoundation.org/what-we-do/global-growth-and-opportunity/agricultural-development

    jeho adorace SNF je zvlastni, protoze zaroven podporuje i vyzkum alternativnich metod
    Xconomy: Pivot Bio Gets $70M, Led by Bill Gates’s Fund, to Replace Fertilizer
    https://xconomy.com/.../2018/10/02/pivot-bio-gets-70m-led-by-bill-gatess-fund-to-replace-fertilizer/

    Nedavam je "vedle sebe" protoze z toho textu je jasne, ze Gates podporuje vyzkum hnojiv a Andrej a dalsi jimi nici pudu ve velkem. ve svete, kde se polovina jidla vyhodi a dotuji se biopaliva (prvni generace = jidlo se pali) je argumentace hladem chudacku africanku pokrytecka. jde opet o byznys jako vzdy.

    vzhledem k tomu, ze toto je diskuze o permakulture a udrzitelnem vyuzivani krajiny, je tu prestrelena diskuze o tom, jestli je Gates padouch nebo hrdina, celkem offtopic
    DRZEEF
    DRZEEF --- ---
    JAZZZ: davat Gatese vedle Babise je nesmirny prestrel.
    DRZEEF
    DRZEEF --- ---
    JAZZZ: ale Gates v zadnych hnojivech nejede.... ti to rikam celou dobu. je to jenom jeho blogysek kde se deli o to co cte. jeho prinos a filantropicky impakt je pouze ve vakcinach a sanitaci, nikoliv v zemedelstvi a potravinach, urcite tam nejsou zadne vyznamne investice do gmo, do rozdavani hnojiv atd. ted nove jen energetika, na leky dal par mega.

    pokud chces rict, ze se myli na blogisku ve svym hura nazoru, tak budis, ale on s hnojivy nic neudelal.

    Tusim ze jediny co delal, kde dal penize a to byl uspech, byla zlata ryze /nutricne obohacena ryze/

    Jestli budes zcela nepodlozene pomlouvat Gatese, ze je zodpovedny za skodlivou distribuci hnojiv zdarma v Africe nebo jejich zneuzivani kdekoliv, bude se ti to zhorsovat, je to nesmysl, dej si rict a zjisti si fakta, co Gates ve skutecnosti dela nebo nedela, delal nebo nedelal atd.
    JAZZZ
    JAZZZ --- ---
    DRZEEF: je to jako zachranit se od smrti umrznutim tim, ze prilozis do krbu steny svy dreveny chatky. pomuze to jenom na chvilku. chapes ten primer v kontextu landmanagementu? pak ty kecy o milionech zachranenych jaksi pozbyvaji smyslu.

    ty tvoje dalsi dedukce o projekcich hatu na zachrance lidstsva jsou mimo. jsem rad, ze Bill te pudy zatim nestihnul zkurvit moc a pri sve inteligenci a trose sebereflexe to urcite brzo pochopi. u Andrej bych tak optimisticky bohuzel nebyl viz :
    Agrofert pobral loni téměř miliardu v dotacích EU, Babiš a Orbán systém zneužívají, píše New York Times | Hospodářské noviny (IHNED.cz)
    https://byznys.ihned.cz/...krka-miliardu-v-unijnich-dotacich-babis-a-orban-system-podpory-zneuzivaji
    DRZEEF
    DRZEEF --- ---
    JAZZZ: to je otazka na odborniky CZU jak uzivit 5-10 miliard lidi /vcetne treba lidi v Egypte, biopalivy urcite ne/ je dobre se podivat co to byla ta zemedelska revoluce a kdo byl jeji otec, principem toho bylo vyslechteni odrud obili a minimalni potrebne mnozstvi dusikateho hnojiva. S dusitanem amonnym, coz je prirodni latka, po padu Komunismu vyrabena cistym, drazsim zpusobem bez tezkych kovu atd. - s dusitakym hnojivem jde hospodarit permarkulturne a ekologicky, to si projektujes komunisticke prumyslove zemedelstvi resp. prumyslove zemedelstvi USA na Billa Gatese. Rakousky nebo Svycarsky ekologicky sedlak umi hospodarit permakulturne a ekologicky s dusikatym hnojivem, to znamena ze ho tam dava potrebne minimalni mnozstvi, a zbytek je mrva, zaoranani, kolik toho ma, zbytek doplni ciste kvalitni ekologicke anorganicke hnojivo.

    To znamena ze v minimalnim potrebnem mnozstvi je dusikate hnojivo dobra a pro pudu neskodna vec, a bez neho by lide v Indii a Egypte chcipli hladem. Neprojektuj si hate na Gatese, ktery nema se zneuzivanim hnojiv nic spolecneho, rikal sem ti ze je to chyba....

    Neprojektuj si ten hate na Gatese... je to omyl, budes toho litovat a citit se blbe. Rikam ti to ted, jinak na to prijdes za x let nebo az si to nactes a dostudujes... zkus to pochopit ten argument ze to neni Gates, ale zneuzivani tech hnojiv napr. komunisty, v USA Monsanto style nebo Agrofertem.

    Rikam ti to, protoze to same se totiz stalo s vakcinami, s vakcinami na obrnu.

    Nechci Jazze urazit krutym zpusobem, nicmene pro ostatni co to nechapete dodavam, desitky milionu lidi nenavidelo Gatese de facto za to ze zachranil stovky tisic lidi od zmrzacujiciho onemocneni obrnou. Pokud by Gatese zacalo nenavidet desitky milionu lidi de facto za to ze zachranil desitky milionu zivotu od smrti hladem, byla to zla vec stejneho kalibru.

    To jiste chapete, a pokud vas to zaujalo, tak doporucuji heslo: zoroastrianismus.

    A Jazzi, je to bezpredmetne, oprav se sam, Gates napsal ze, *miluje hnojivo*, ale ve skutecnosti de facto obdivuje toho otce zemedelske revoluce, tj. zelene revoluce /to je neco uplne jineho nez zeleni nebo strana zelenych/ A Williama Foegeho - ALE na hnojiva Gates nedal ani dolar !!! sis to spletl a zahral to na nej, na jeho jeho blog kde se deli o to v cem se vzdelava a co si studuje, zjisti si na co dava prachy, dusikata hnojiva to rozhodne nejsou....

    Je mozny, ze z jeho nadace prisli nejake penize, ze ktereho rozdali zadarmo dusikate hnojivo okoli obdobi nedostatku potravin, v zadnem pripade ale ze by dumpoval dusikate hnojiv, treba Babisovi chapes, neni to proste pravda, ze by Gates rozdaval a dumpoval dusikate hnojivo, aby jim pak plytvali a nicili pudu. To si placnul, varoval jsem te. Je to stejne jako s temi vakcinami, s tim rozdilem ze ty vakciny skutecne plati nakupuje distribuje, tam sli miliardy dolaru, do rozdavani hnojiva mininum, zlomek, je to blud a hlod cos napsal.
    ABDULAH
    ABDULAH --- ---
    DRZEEF: krm tim zizaly :-) to je panecku hnojivo :-)))
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam