• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TSOHpermakulturni zahrady, zemědělství a tak... aneb upadající kult Přemka Podlahy
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    SITH: Aby to nezožrali hraboši zospodu. Čo sa mi stalo s cibuľou. Tie tenké plastové sitka čo predávajú v obchodoch sa mi moc nezdajú.
    SITH
    SITH --- ---
    MART1NKA: ta dratenka je tam proc?
    LAETATIO
    LAETATIO --- ---
    dneska jsme rozporcovali první dýni (nejspíš jsme ji podtrhli, tak jsem nechtěla riskovat, že se zkazí)
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    My sme minuly tyzden sadili cibuloviny, co som dostala od mamky. Asi takto... je to pokus. Uz tam bola medzi nimi dnes diera. Buduci rok sa bude stavat a potom asi zacneme bojovat.

    ZELENY_CAJ
    ZELENY_CAJ --- ---
    Vždycky sem si říkal ze az budu mít zahradu s hrabosema nebo krtkama, zakopu do země poradny reprak a pustim jim něco jako lady Gaga.
    XL1
    XL1 --- ---
    BASTOCH: no a jakej má tak průměra avýšku ta ruská ?
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    KASTA: u mne to vzdali po nainstalovani plasicu, ale musel jsem dat plasic tak na 2 max 3 ctverecni metry.
    KASTA
    KASTA --- ---
    my uz jsme to s mysima letos vzdali a dnes radsi kompletne sklidili mrkev, protoze se do ni zacly poustet. petrzel nemame zadnou tu vyzraly uz v zari komplet, cely radky, zbyla tam jen nat. to jsem tu jeste nezazil. kdyz dam pasticku k dire, tak co hodku to cvakne, denne kolem deseti hrabosu, uz me to nebavilo. tak ted uz aspon nemaji co zrat a uz je nemusim chytat.

    a zitra balim rajcata, litchi rajcatka a mochyne do netkany textilie, ted uz se tem prizemakum asi nevyhneme...
    AQUALOCO
    AQUALOCO --- ---
    OGMIOS: ok, díky moc, včera jsem hrabal, dneska zas, jak z Hitchcocka ;(
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    AQUALOCO: to neporadim konkretne, me to ve finale funguje i na ruzny hrabose co mi prevraceli zahradu vzhuru nohama, ale musel jsem plasicu koupit nekolik a dat je nahusto, pak teprve mysaci odtahli. Mam ruzny plasice tak nevim kterej je lepsi a kterej ne.
    AQUALOCO
    AQUALOCO --- ---
    OGMIOS: díky, zdá se mi to taky asi nejlepší - máš na mysli třeba tento https://odpuzovace-zvirat.heureka.cz/..._medium=affiliate&utm_campaign=21031&utm_content=Text%20link
    nebo jinou vychytávku?
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    AQUALOCO: dej tam plasic
    YFF
    YFF --- ---
    OGMIOS: dýně jsou čupr:)))
    pěstovala jsem na balkoně, zarostlý slušně, naštěstí si nikdo nestěžoval, sousedi jedou v rajčatech

    AQUALOCO
    AQUALOCO --- ---
    Ahoj všem!
    - doporučili byste mi v rádiusu cca 100km od Turnova někoho, kdo by mě nechal vybrat kosu a kde bych si ji koupil? Mám po dědovi, ale byl o 20cm menší a nechci se už hrbit.. Dík!
    - máme asi 2000m2 zahradu, část v létě jen kosim, ale směřuju k dotazu - sestěhovali se k nám snad všichni krtci z okolí, už to nejmíň 2 roky moc nedávám a ač citlivě smýšlející bych jim nejradši "nakopal prdel" jak mě to množství hlíny všude obtěžuje. Řešil jste to někdo? Kočku ani psa nezajímaj... Klidně to svěřim firmě, ale to se nejeví jako možné.
    ZELENY_CAJ
    ZELENY_CAJ --- ---
    MART1NKA: jo tak to mame též... "Vy tam s tím hrozně bojujete" haha prý bojujeme:D
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    OGMIOS: My sme miestna atrakcia, pretože kosíme kosou keď je tráva vysoká, že sa tam nedá pohodlne chodiť a len časť pozemku. Druhú sme tento rok kosili 3x. Chodia nám povedať, že s tým hrozne bojujeme. A my tam pritom sedíme v lehátkach a čítame si knižku zatiaľ čo oni vrčia s kosačkami celý deň a potom sa zbalia a idú domov. Neviem kto bojuje. Našťastie pozemok je môj, takže žiadne pohrozovanie nehrozí.
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    OGMIOS: kdybys tam měl raději trávník, karavan a dělal tam kalby, to člověk pochopí, ale nějaká džungle?
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    Je to tady, dalsi zahradkarska kolonie co nerozdejchala permakulturu. Spravce hrozi vyhazovem kvuli zarostly zahradce, prej to jeste nevideli takovou hruzu. A maj pravdu, ja to taky jeste nevidel, ale ne hruzu. Celou zahradku mi naprosto zarostly dyne a cukety ze se tam ani projit neda. Holt stret dvou naprosto odlisnejch svetu, ja si tukam na celo ze je spravce debil ze mu vadej dyne a voni..voni..no nevim co jim vadi na dynich a cuketach v zahradkarsky kolonii
    KASTA
    KASTA --- ---
    BASTOCH: jak jsme tu na jaře řešili tu mojí okousanou jabloň, tak jsme včera sklízeli super malý červený sladký jablka, takže strom určitě ještě dostane šanci. Hned vedle ní je takový přerostlý "špendlík", sice vitální strom, ale plody podprůměrný, takže ten dám pryč a jabloň bude mít prostor. Vypadá to, že kmen ošetřený štěpařským voskem je stabilizovaný tak to tak zatím nechám a budu doufat v přirozený regenerační schopnosti.

    P.S. a jedna z našich nejlepších jabloní je normální planá, co tu vyrašila uprostřed svahu :)
    BASTOCH
    BASTOCH --- ---
    XL1: přímo gigant ne, ale mám semínka obří ruské z gengelu, kdybys chtěl
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam