• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TSOHpermakulturni zahrady, zemědělství a tak... aneb upadající kult Přemka Podlahy
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    KASTA: Tesim sa az mi zacne plodit ta moja :) uz su skoro tak vysoke ako ja (takze male) a zatial nic.
    KASTA
    KASTA --- ---
    VEVER: jo, to je otazka :) urcite je to nejaka hlosina. byla koupena jako hlosina mnohokveta. podle vzhledu kere, kvetu, plodu jsem ji urcil spis jako hlosinu okolicnatou. no a zraje v obdobi asi tak uprostred tech dvou, takze nejspis nejaky jejich hybrid. kazdopadne plody uz jsou sladoucky, ptaci je zatim kupodivu nechavaji byt a hezky mi prodluzuje hlosinovou sezonu. hlosiny mam fakt rad :)
    VEVER
    VEVER --- ---
    KASTA: co to je?
    KASTA
    KASTA --- ---
    aktualne na zahrade

    SHILENEC
    SHILENEC --- ---
    KLATIC: dik!
    KLATIC
    KLATIC --- ---
    SHILENEC: jakmile se ochladi a bude mokro ruzickove kapusty budou v pohode bez msic
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    XL1: To sa ti kvoli 200 korunám oplatí s niekým dohadovať? :)
    Ako pokojovky rada množím a rozdávam (keby niekto chcel…), ale zimolez by ma asi množiť nenapadlo.
    XL1
    XL1 --- ---
    nemá tu někdo i zakořenělou minisazenici KAmčatské borůvky ? PRAHA ? do pošty pls. díky.
    SHILENEC
    SHILENEC --- ---
    ahoj, muzu poprosit o rychlou radu - loni nam kaderavek napadly msice ve velkem, tak letos zkousim na zimu ruzickovou kapusti a zatim rostliny zakryvam bilou plachtou (mam to ve vyvysenem zahonu, takze se to prozatim drzi). Bude potreba to zakryvat po celou dobu rustu/kvetu nebo se uz v nejake fazi rostlina vuci msicim dokaze branit sama? Pokud ne, doporucili byste nejaky postrik ci jiny trik (alternativne budu proste drzet pod bilou plachtou celou zimu). diky moc!
    TBC
    TBC --- ---
    OGMIOS: pošli fotky
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    ahoj neni tu nekdo kdo hovi roubovani jabloni? potreboval bych pokacet jednu jablunku na zahrade, ale nechtel bych prijit o jeji jabka. pripadne nekdo kdo by dokazal identifikovat druh? Praha Kyje.
    ANNONKA
    ANNONKA --- ---
    JESTEDMAN: lidé jsou divní, našla jsem letos osm divizniček co pokvetou příští rok. Tři jsou "na správných místech" a ostatní se pokusím na podzim přenést na vhodnější (pro můj provoz) místa aby měly vzduch a slunko a nekonkurovaly si. Na čaj mi stačí jedna, ale je to překrásná kytka. Stejně volně se mi vysemeňuje měsíček, řepík, kostival, mangold
    JESTEDMAN
    JESTEDMAN --- ---
    když jsem se nastěhoval, tak soused, jehož žena se už v březnu nemůže dočkat, jak celý trávník poseká (a každý víkend znovu) mi říkal, že s touhle sviní (diviznou) se prala tchýně (která bydlela kdysi v mém domě) několik let a nebyla schopná ji úplně zlikvidovat. Každý rok vyleze jedna nebo dvě a jsou okrasou mé předzahrádky, vždycky si sesbírám pár květů na čaj a máme se spolu krásně. Lidi jsou divní.
    KASTA
    KASTA --- ---
    TSOH: je to v takovy maly zahradce celkem chraneny ze vsech stran. vzdycky tu nejaka divizna nekde vyrasila, sama od sebe, tak jsme ji nechavali. vetsinou byly kolem dvou metru, ale tahle ted po tech destich poporostla jeste asi o pul metru. ani je nijak nezalivame, rostou si tu samy

    TSOH
    TSOH --- ---
    KASTA: A to je premiera této velikosti a nebo se již konalo? Že by případně jen info o nadmořské výšce, zde je to někde u zdi a nebo ve volnem prostranství atd. Zalevate asi že?
    KASTA
    KASTA --- ---
    TSOH: oni prave v TV rikali, ze 2m je uz "trofejni" tak jsme ji schvalne premerili :)
    TSOH
    TSOH --- ---
    KASTA: Rozhodně mám měnší. 2,6 m je tedy parádní.
    Ke 3 metrum mám topolovky (sléz) a to je ještě občas odrbou srnci (nemam plot).
    KASTA
    KASTA --- ---
    TSOH: hele prave tu ted resime, ze nase divizna na zahrade uz ma 2,6 metru :) jen ze zvedavosti, kolik maji ty tvoje?
    TSOH
    TSOH --- ---
    Před několika lety tu někdo nabízel, že pošle semínka lučního kvítí poštou. Tenkrát jsem toho využil a od té doby mi tam rostou i obrovské divizny. Je to paráda. Ještě jednou moc díky.
    KASTA
    KASTA --- ---
    LUSINDA: děkuju, ale já pěstuju účelově tu echinaceu na tinkturu. krásenky máme na druhé zahradě, kde je můžeme zalévat - tady to sucho nezvládaly. jediná letnička, která to tu dávala byla ostrožka východní, ale teď jí nahradila echinacea a bylinky na čaj a koření. pěstuju hlavně to, co je i využitelný, přeci jen jsem chlap :)
    LUSINDA
    LUSINDA --- ---
    KASTA: muzu poskytnout semena kohoutku vencoveho a krasenek ty zvladaj sucho bez problemu a sami se presevaji jestli si tam chces dat nejake letnicky.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam