• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    VASUCEKSaunování - [ sauny, parní, suché, infra...saunujete taky? ]



    Správné saunování je věda


    Tento klub by měl sloužit k získání různých informací, rad a tipů. Na nástěnce můžete najít pár odkazů věnovaných této proceduře. Cennější však mnohdy budou názory a rady jednotlivců tady v diskuzi. Saunu známe hlavně jako zařízení, které má blahodárné účinky na zdraví člověka, především výborný preventivní účinek. Pravidelné saunování posiluje obranné schopnosti lidského organismu a snižuje výskyt různých onemocnění. Dále se sauna využívá jako prostředek k postupnému otužování i jako prostředek ke zvyšování kondice.

    Byl bych rád, kdyby alespoň něco z toho posloužilo byť jen jedinému člověku, a na základě tohodle auditka by se rozhodl saunu zkusit. Zjistil jsem totiž, že je v mém okolí mnoho lidí, kteří nemají ani ponětí o tom, jak blahodárné účinky sauna má.

    Napadlo mě, že by nebylo od věci, kdybyste sem linkovali sauny, které navštěvujete, nebo ve kterých jste alespoň jednou byli a napsali, zda jste byli spokojeni, či ne (rozlišit, jestli se jedná o spokojenost s obsluhou, s prostředím nebo cenama, samozřejmě i negativní zkušenosti) časem bych to nějak vimplantoval na nástěnku aby v tom byl pro případné zájemce v daných lokalitách přehled. Časem by mohla vziknout nějaká tabulka, kde by byl výběr saun v určitém městě doplněný referencema spokojených/nespokojených uživatelů.

    Nevím však, jestli bych měl na to, to nějak přehledně a jednoduše udělat. Kdyby byl proto nějaký zájem o spolusprávcovství a případnou pomoc s tímhletím, ozvěte se mi pls do pošty.




    rozbalit záhlaví
    RADU
    RADU --- ---
    WYMA: jako musim ti říct že sem čekala všechno, ale že tu bude tak malá konkurence saun to teda ne. pak si dovolujou dávat ceny od 160,- a vejš za 90min saunování, který ještě hlídaj...
    ROMMIE
    ROMMIE --- ---
    WYMA: myslim, ze to plati u sluzeb obecne
    WYMA
    WYMA --- ---
    je to zajímavý. spousta věcí je v praze díky konkurenci výrazně levnějších, ale zrovna když čtu ty pražský ceny saun, tak se nestačím divit...
    ROMMIE
    ROMMIE --- ---
    ROMMIE: ale sam s tim moc nepocitam, uz jsem smirenej s cenama v Praze:(
    ROMMIE
    ROMMIE --- ---
    RADU: jo, chapu, ja bych taky nejakou takovou uvital:)...
    RADU
    RADU --- ---
    ROMMIE: já vím, proto se ptam zda někde NÁHODOU neexistuje skrytá laciná leč redukovaná varianta;)
    ROMMIE
    ROMMIE --- ---
    RADU: sluzby v Praze jsou proste drazsi, s tim se neda nic delat:-\...
    RADU
    RADU --- ---
    SLUCKER: to je sice hezký že ne za 170 ale "pouze" za 160 ale já tím myslela něco o dost lacinějšího, jako třeba píše teď ROMMIE, co umožní ušetřit maximum....něco kolem 120-130kč aniž to je do 3hod kdy ještě pracujem...nevíte?

    btw dneska jsme byli v děčíně ve fungl novym plaveckym areálu v sauně a veliká spokojenost! Za 2 hod za 80,- dvě sauny (alla jablonec nad nisou ale o 1/2 větší místnosti), velkej leč mělčí bazének, krásná a útulná odpočívárna, čisto a hlavně - dostatečně teplá sauna!!!jedna místnost 95st., druhá 108st. vřele doporučuju;)
    ROMMIE
    ROMMIE --- ---
    RADU: http://www.saunadejvice.cz/cenik.htm

    130,- za vstup a 20,- za prosteradlo...ale je to jenom do 15:00, pak uz je to o padesat drazsi
    SLUCKER
    SLUCKER --- ---
    RADU: už sem to tu psal několikrát.. holmsplace:)))
    RADU
    RADU --- ---
    spíš by mě zajmalo jestli vůbec v Praze jde najít saunu pod 170,- za vstup...nepotřebujem komfort typu obr lehárna, venkovní bazény, relaxhudba...ráda bych to začlenila do rozvrhu častějc než, vzhledem k ceně, jednou za dva tejdny:)))
    SLUCKER
    SLUCKER --- ---
    HOMOLKA: v té sauně ve Finské jsme byl a musím říct že ta malá sauna stojí zaprd, je to miniprostor se sprchovým koutem a minimálním prostorem na relaxaci, z mého pohledu velmi nevyhovující pro představu privátního pohodového saunování..
    jinak obecně tento saunaklub nevypadá úplně špatne, "natur" bar OK, bazének před společnou saunou taky zajímavý.. ale po zkušenosti z privátní sauny již návštěvu jen tak opakovat nebudu:)
    HOMOLKA
    HOMOLKA --- ---
    NIS: v 10tem patre na olsance je prave sauna s venkovnim bazenem - celkem luxus, ale asi 220 na hodinu a pul (ale uz jsem tam vice jak rok nebyl)...sauna je tu velka)

    RADU: nebo taky je celkem v pohode sauna ve finske http://www.saunaklubvefinske.cz/, tam se da domluvit i soukrome mensi sauna za celkem rozumnou cenu...
    JOSEPHINO
    JOSEPHINO --- ---
    Mosteckou saunu na Aquadromu si dávám asi 2 roky. Jsou tam dvě suché, jedna kolem 95°C druhá o 10° míň, potom pára a aroma pára. Bazének celkem ledový (ne teplý jako v Teplicích), prostěradlo v ceně vstupného. Bližší info: http://www.aquadrom.cz/sauna

    Celkem fajn, zažil jsem lepší, ale moc na výběr tady není. Už abych byl zase v Pze...
    AUSSIE
    AUSSIE --- ---
    Docela dobrá je sauna s párou v Městských lázních v Ústí nad Labem http://www.msul.cz/index.php/cs/m-koupani-cs/m-metstke-lazne-cs?layout=default
    Vstupné 1h 45.-, 2h 75.- :o) Záloha 100.- Kč
    Ženy Po St
    Muži Út Čt So
    Neděle společná
    NIS
    NIS --- ---
    ROMMIE: tak nahod termin se pridam.. ja tam jeste nebyl a tez bych to rad vyzkousel, mam to kousek ode me..
    ja dam dneska Axu asi nekdy kolem druhe hodiny.. vcera jsem byl v tom hotelu olsanka.. suprovy inu, drahy, takze tam nebudu chodit furt, ale jednou za cas si dam tudlencu saunu s vyhledem.. ale venkovni bazenek byl fakt fatalne studeny.. jsem zvedav na zimu, az bude teplota vody -2.
    ROMMIE
    ROMMIE --- ---
    NIS: to vypada fajn, tam bych nekdy zasel
    NIS
    NIS --- ---
    RADU: Slavia třebas.
    RADU
    RADU --- ---
    tip na saunu poblíž Phy 10?
    AUSSIE
    AUSSIE --- ---
    NIS: Touhle noční dobou jsou už otevřeny jenom gay sauny:o)
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    V Brně se rozšíří kapacita saun, novinka na Lesné:
    Infinit
    http://www.svet-wellness.cz/
    NIS
    NIS --- ---
    Tak jsem byl v hotelu Olsanka.. Akorat jsem zjistil, ze tam jsou sauny dve. Jedna, co je v hotelu a druha, co je v 10tym patre.. Tak tam jdu brzy znovu, mrknout na ten vyhled z desateho patra.. Jinak v Hotelu sauna nic moc. Studeny bazenek byl malo studeny. Sauna mala, ale je tak soukromi.. Kdyz si to clovek rozehriva jen pro sebe (teda minimum 2 lidi) a fair prize..ale zatim u me vede Axa..

    Jinak neznate nejakou saunu co by byla tak do dvanacti/jedne rano? Treningy mi konci kolem desate a zajit si pak jeste do sauny, to by bylo blaho.. Na Zelivaku maji BBC otevrene 24 hodin denne, ale zda se, ze tam nemaji saunu..
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam