• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    VASUCEKSaunování - [ sauny, parní, suché, infra...saunujete taky? ]



    Správné saunování je věda


    Tento klub by měl sloužit k získání různých informací, rad a tipů. Na nástěnce můžete najít pár odkazů věnovaných této proceduře. Cennější však mnohdy budou názory a rady jednotlivců tady v diskuzi. Saunu známe hlavně jako zařízení, které má blahodárné účinky na zdraví člověka, především výborný preventivní účinek. Pravidelné saunování posiluje obranné schopnosti lidského organismu a snižuje výskyt různých onemocnění. Dále se sauna využívá jako prostředek k postupnému otužování i jako prostředek ke zvyšování kondice.

    Byl bych rád, kdyby alespoň něco z toho posloužilo byť jen jedinému člověku, a na základě tohodle auditka by se rozhodl saunu zkusit. Zjistil jsem totiž, že je v mém okolí mnoho lidí, kteří nemají ani ponětí o tom, jak blahodárné účinky sauna má.

    Napadlo mě, že by nebylo od věci, kdybyste sem linkovali sauny, které navštěvujete, nebo ve kterých jste alespoň jednou byli a napsali, zda jste byli spokojeni, či ne (rozlišit, jestli se jedná o spokojenost s obsluhou, s prostředím nebo cenama, samozřejmě i negativní zkušenosti) časem bych to nějak vimplantoval na nástěnku aby v tom byl pro případné zájemce v daných lokalitách přehled. Časem by mohla vziknout nějaká tabulka, kde by byl výběr saun v určitém městě doplněný referencema spokojených/nespokojených uživatelů.

    Nevím však, jestli bych měl na to, to nějak přehledně a jednoduše udělat. Kdyby byl proto nějaký zájem o spolusprávcovství a případnou pomoc s tímhletím, ozvěte se mi pls do pošty.




    rozbalit záhlaví
    IF_
    IF_ --- ---
    SITH: Nikdo tam nebyl:/
    SITH
    SITH --- ---
    IF_: ostatní se tě nezastali ?
    IF_
    IF_ --- ---
    Dnes strašný zážitek na Brrandově Chlap, co vážil cirka 130 kilo do sauny naběhl v pantoflích a s drbátkem. Neuvěřitelně hekal a funěl po celé saunování a pak se začal drbat tak, že to stříkalo až na mě.. vznikl z toho konflikt, ze kterého bylo evidentně trapně jen mně. Nepochopím uvažování takových individuí.
    YAMA
    YAMA --- ---
    Nevím jestli jste někdo loni vyzkoušel saunu na pražské Náplavce, každopádně letos to chystají znovu, tentokrát i s hygienickým zázemím, takže nebude nutné se ochlazovat ve Vltavě :) Kdybyste chtěli přispět na realizaci, tak zde: https://www.hithit.com/cs/project/283/lazne-na-lodi Fungovat budou lázně v každém případě, jde jen o to s jakým komfortem :)

    Hithit.cz - Lázně na Lodi - YouTube
    http://www.youtube.com/watch?v=pgGoyaxjcU4
    QUIP
    QUIP --- ---
    EM303: A ta tvoje zkusenost byla jeste pred rekonstrukci, nebo uz letos po rekonstrukci? Je klidne mozne, ze jsem mel jen stesti, ze tam byl klid... ale vazne jsem s tim byl velmi spokojen.

    Ted jsem byl ve Spindlu v hotelu Praha a v tom jejich wellness - kdyz tam byly deti, tak se o klidu nedalo mluvit.
    Ochlazovaci bazenek tam neni zadny, ale vyjimecne mi to moc nevadilo. Ze sprchy tekla tak ledova voda, ze ani ve sprse jsem moc dlouho nevydrzel :) Krome klasicke finske sauny je tam jeste bylinkova (60 °C). Pro me nic moc zazitek, ale nekomu se tohle zamlouva vic, nez finska. No a pak tam maji virivku a bazen s ruznymi masaznimi proudy. Tam se da docela vyblbnout. Celkove me to nijak neuchvatilo, ale kdyz to beru, ze jsem to mel v ramci ubytovani zdarma, tak to rozhodne neurazilo.
    EM303
    EM303 --- ---
    QUIP: no docela mě to co píšeš překvapuje:))
    mám uplně jinou zkušenost,byl jsme tam cca 15x a až na vyjímky tam je narváno k prasknutí:)
    já tam již nechodím právě proto, že tam je narváno a v odpočívárně mi přijde že se lidi nechovaj kultivovaně..
    nevyhovuje mi ani ta sauna samo o sobě, trochu mi přijde že je v ní vlhko...
    Co se týče bazénku tak souhlasím, že je teplejší....
    Při prvních dvou návštěvách jsme měl podobné pocity jako ty, ale postupem času jsem si začal všímat ruzných detailů a uplně jsem ztratil zájem....
    EM303
    EM303 --- ---
    OVECKA_MJ: ale nic:) jen mě zajímalo jestli tam někdo odsuď chodí:) já tam jsem štamgast 2x - 3x týdně:)
    LITROP
    LITROP --- ---
    klasika sauna vinohrady na 6
    QUIP
    QUIP --- ---
    Ve ctvrtek jsem byl v Infinitu na Holesovicich (poprve) a za me kladne hodnoceni. Je to tam sice hodne male (hlavne treba ve srovnani se Stepem), ale na duhou stranu je tam zase klid. V odpocivarne se da opravdu odpocivat. Male jsou teda hlavne ty okolni prostory, mala satna atd. ale vzhledem k tomu, jak malo tam chodi lidi, tak to nedela zadny problem. Sauna sama o sobe je dostatecne prostorna a i ve vecerni "spicce" tam uvnitr nebylo vic jak 5 lidi, takze bylo vzdycky i dost mista na lezeni.
    Teplota a cistota rozhodne na jednicku s hvezdickou. Ochlazovaci bazenek nebyl uplne nejstudenejsi, ale udajne se k nemu planuje jeste vyrobnik ledu.
    Jo a hlavne - asi nejuzasnejsi masaz, co jsem mel :)
    OVECKA_MJ
    OVECKA_MJ --- ---
    EM303: jj parkrat jsem tam byl. mam to tam docela rad, proc?
    GERLAT
    GERLAT --- ---
    Ahoj,
    mam dobrou zkušenost v Gelerii Butovice www.saunia.cz .
    Vše nové s bázenkem neni tam narváno a je to levné.
    DJFRACTAL
    DJFRACTAL --- ---
    v sauně jsem 300 dní v roce, 5X - 6X týdně... no a je fakt, že někdy nemám chuť s nikým mluvit a potřebuju přemýšlet... nadruhou stranu to tam často vypadá jak na tržišti; bylo by super mít vlastní saunu, ale člověk pak přichází o ten sociální aspekt a je taky pravda, že kolikrát jdu do sauny jenom proto abych si pokecal :)
    SH_PANDA
    SH_PANDA --- ---
    TARGI: ehm, ja chodim do sauny relaxovat. mna obtazuje v saune, ked na mna rozpravaju moji najlepsi kamaradi, nieto este nejaky neznamy ludia z nyxu. medzi jednotlivymi kolami v saune sa tak maximalne ochladim a nieco vypijem. v odpocivarni je pre mna idealny odpocinok ked si na pol a viac hodiny zdriemnem. preto plz aj nadalej piste, kam idete, aby som vedel kam nemam ist a mal som v saune svoj klud pre moje myslienky v mojej hlave. diiky.
    (sauna s nejakou holkou je ale uplne ina situacia ;))
    TARGI
    TARGI --- ---
    :-D
    SITH
    SITH --- ---
    ja dneska infinity a super
    TARGI
    TARGI --- ---
    Koukam, kazdej v jiny saune, ale cca vzdusnou carou tak kilak od sebe, no my jsme teda material :-D
    LITROP
    LITROP --- ---
    sauna ted vinohrady zatim jsme na pivu v sokolovi
    XCIDER
    XCIDER --- ---
    ja se snad dneska konecne dokopu navstivit tu v olsance na strese - http://saunapraha.cz, videl bych to tak kolem osme...
    TARGI
    TARGI --- ---
    zitra, tj.pondeli, nekdo sauna slavia cca neco kolem pate start??
    PODFUCK
    PODFUCK --- ---
    MYSKAZBRISKA: Ne, ale videl jsem fotogalerii :)
    MYSKAZBRISKA
    MYSKAZBRISKA --- ---
    PODFUCK: je to blíž k domu než Infinit, kam chodím normálně. Zkusím a uvidím, jestli to půjde. Proč se na to ptáš takhle? Nějaká špatná zkušenost?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam