• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    VASUCEKSaunování - [ sauny, parní, suché, infra...saunujete taky? ]



    Správné saunování je věda


    Tento klub by měl sloužit k získání různých informací, rad a tipů. Na nástěnce můžete najít pár odkazů věnovaných této proceduře. Cennější však mnohdy budou názory a rady jednotlivců tady v diskuzi. Saunu známe hlavně jako zařízení, které má blahodárné účinky na zdraví člověka, především výborný preventivní účinek. Pravidelné saunování posiluje obranné schopnosti lidského organismu a snižuje výskyt různých onemocnění. Dále se sauna využívá jako prostředek k postupnému otužování i jako prostředek ke zvyšování kondice.

    Byl bych rád, kdyby alespoň něco z toho posloužilo byť jen jedinému člověku, a na základě tohodle auditka by se rozhodl saunu zkusit. Zjistil jsem totiž, že je v mém okolí mnoho lidí, kteří nemají ani ponětí o tom, jak blahodárné účinky sauna má.

    Napadlo mě, že by nebylo od věci, kdybyste sem linkovali sauny, které navštěvujete, nebo ve kterých jste alespoň jednou byli a napsali, zda jste byli spokojeni, či ne (rozlišit, jestli se jedná o spokojenost s obsluhou, s prostředím nebo cenama, samozřejmě i negativní zkušenosti) časem bych to nějak vimplantoval na nástěnku aby v tom byl pro případné zájemce v daných lokalitách přehled. Časem by mohla vziknout nějaká tabulka, kde by byl výběr saun v určitém městě doplněný referencema spokojených/nespokojených uživatelů.

    Nevím však, jestli bych měl na to, to nějak přehledně a jednoduše udělat. Kdyby byl proto nějaký zájem o spolusprávcovství a případnou pomoc s tímhletím, ozvěte se mi pls do pošty.




    rozbalit záhlaví
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    HANZO: a já myslel, že mne ty privatky stojej dost peněz :D
    HANZO
    HANZO --- ---
    KOCHANSKA_CH: zase tě pochválil ;)

    btw, znáte saunu na Tatranu Střešovice? A za 600 na hodinu celá sauna.
    VALENTINA
    VALENTINA --- ---
    KOCHANSKA_CH: někteří lidé se fakt chovají jak hovada...
    mmch, máte někdo tip na saunu, kam chodít v centru Prahy? zavřeli nám Sheraton:(
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Bezva zážitek včera.
    Byla jsem sama v jedné z mnoha saun v Maximu na brněnské přehradě, otevřou se dveře chystá se vejít postarší manželský pár. Chlap nakoukne a křikne: "Kurva!" Si říkám, jestli je to novej pozdrav nebo hodnocení mé osoby. Po chvilce manželce za sebou hlásí: "Leží tady nějaká baba a má hezký kozy". Bylo to v tiché sauně, tak jsem ho upozornila na tento fakt a to jsem si hned na sebe vyslechla pěkný věci, tykání a urážení samozřejmost. A řval nahlas.
    Naštěstí už jsem byla prohřátá natolik, abych se slovy o tom, že já ho vychovávat nebudu, vyplula ven. Na chvíli mi to fakt zkazilo večer.
    MTO
    MTO --- ---
    konecne snih, uz se tesim na vecer a andelicky po saune :-)
    IF_
    IF_ --- ---
    MARIPOSA: Ja mam rada Step, byt to neni moc velke.
    ECLIPSE
    ECLIPSE --- ---
    MARIPOSA: venkovní část Čestlic, tam je venku jedna sauna, vířivky i odpočívárna
    MARIPOSA
    MARIPOSA --- ---
    Je u nas nekde nejaky pekny venkovni saunovy areal? Neco jako Infinit u brnenske prehrady, ale ne ctyri hodiny cesty z Prahy. Diky za pripadne tipy.
    LUSILDA
    LUSILDA --- ---
    RODWY: co nektera ze saun na Vytoni? Lazne na lodi nebo Kayak beach bar
    ONDRA_99
    ONDRA_99 --- ---
    BAAL: Ja vim, dival jsem se na program a premyslel, ze tam vcera pujdu. Ale jsem po nemoci, tak sem si skocil jen do klasicke sauny, nemel sem uplne jeste "naladu" na show ceremonialy. Ja prave na Michala chodim na Zlicin. Michal (neboj ne u toho severskeho) je jeden z tech co umi tu saunu fakt poradne rozpalit tak, ze vydrzis fakt az do posledni chvile, kdy te pali uplne vsechno. Posledne byl na Zlicine na mikulasky vecer. To bylo slusny peklo.

    Ja osobne mam ze saunaspotu rad (nejvic mne vyhovujou):
    Michal - je spis "technictejsi" (vyborna technika stranka, super prace s teplem)
    Eliska - ta ma skvele veskere jeji divadelni ceremonialy
    Vasek - na nej chodim na Zlicin, ma dobre divadelni ceremonialy a je na nem videt obri pokrok (chodim na nej od jeho zacatku, relativne nedavnych)
    BAAL
    BAAL --- ---
    ONDRA_99: jj Elisku s Věrou Čáslavskou jsem právě mimo jiné včera viděl.

    Za tip, dik
    ONDRA_99
    ONDRA_99 --- ---
    BAAL: Vsak se taky lidi odtamtud umistujou dobre i na mistrovstvich. Treba Eliska s Verou Caslavskou vyhrala na lonske soutezi (tusim mistrovstvi CR).

    Jestli muzu dat tip, tak 8. a 24. v ramci Herbal vecera bude "seversky hodinovy" (realne tak 90 minutovy) ceremonial, ktery dela Michal Preucil. Je to zase uplne jiny saunovy zazitek.
    BAAL
    BAAL --- ---
    Včera jsem byl v na saunové noci ve Spotu na Dvorcích a bylo to fakt super, po zkušenostech ze stepu jsem měl za to ze ritualy jsou jen šaškárna ale ve Spotu ty saunéři umí udělat dobré peklo, že se mi chce utíkat ještě před koncem a zároven umí být fakt vtipní.

    Za mě velmi dobrá akce.
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    treba je mu fakt zima:)
    TCHYBABA
    TCHYBABA --- ---
    JINX: Také jsem jednoho takového potkala a také mě zajímá jaký to má účel)
    JINX
    JINX --- ---
    Vzdycky jsem si myslel ze se v saune sedi nebo lezi. Navstevuju jednu saunu, kde je cca 100C a pravidelne tam potkavam cloveka, ktery misto toho aby si sedl nebo lehl na lavicku tak se postavi a prilepi primo ke kamnum 10 min se opeka zepredu a pak 10min zezadu. Otazkou je - proc to dela? Je to standardni vec?
    RODWY
    RODWY --- ---
    ahoj,
    nakej tip na finku ve stylu biotopu Radotin?diky
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    Aha, já tam chodím v neděli v devět večer a to je tam lidí pár.
    MRAK0S
    MRAK0S --- ---
    Zoorientovat se tam na poprve, kde je jaka sauna je trochu narocne, hlavne kdyz venku mrzne a na terase nejsou nainstalovany rozmrazovace. A pak 4-6 mega lidi a vsude se zvani. A klid neni, ani v klidove odpocivarne, kde slysis neustale jenom tekouci vodu ze sprch. Ale je mozne, ze mam na saunu, trochu jine naroky ;)
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    MRAK0S: Proč? Já ji mám hodně rád.
    MRAK0S
    MRAK0S --- ---
    Musim rici, ze Saunia CM velke zklamani.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam