• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SMAGUEkojení ... aneb miminko papá
    SANTAL
    SANTAL --- ---
    EUCHENIE: Já ze všech knížek o výchově malých dětí doporučuju tohle: http://obchod.portal.cz/produkt/pohodovi-rodice-pohodove-deti/
    Je to psáno pro laiky, rodiče - tedy srozumitelně, ale ne "americky", tedy 10 "rad" omýlaných dokolečka jak pro blbé.
    Taky neradí "jeden a správný přístup" - ale třeba označí i víc možností za správné (viz jak jsem psala jinde - režim ano nebo ne, obojí je možné) - vybrat si ale má máma, když si vybere co ji sedí, pak a jedině pak to bude dobré a funkční :-) (já jsem ta bezrežimová spokojená ;-) )
    ale taky říká co evidentní chyba je...

Fakt doporučuju.
    EUCHENIE
    EUCHENIE --- ---
    SANTAL: to ráda slyším a souhlasím, jen jak jsem se v představách nedostala dál, než k porodu, tak se ve mě porát tak nějak střetávaj roviny takového toho přirozenýho přístupu viz siouxové vs co člověk chca nechca nasbíral za informace během těch skoro 30 let.
    Takže ve finále jsem ráda, když se s čistým svědomím přikloním k tomu, co mě je bližší
    SANTAL
    SANTAL --- ---
    EUCHENIE: Já už to kdysi psala - a lidem se to líbilo, tak třeba tě zaujme taky:
    Všeobecně se má zato, že jaký člověk bude - jaký přístup bude mít ke světu i k sobě, se určí v nejrannějším věku (tedy, zda tvé dítě bude optimista nebo pesimista je ve věku tří let již víceméně dané). A záleží to na jeho pocitu bezpečí a lásky (v tomhle věku, 16 dnů, vnímá bezpečí a lásku na tvém prsu).

Nakonečný (můj oblíbený autor, profesor na Karlovce) uvádí porovnání dvou indiánských kmenů, Siouxů a nějakých jejich sousedů, kteří jsou obecně neznámí, proto si jméno taky nepamatuju :-) )
    Siouxké maminky skáčou kolem mimin - tedy daj to prso kdy si řeknou, vemou na ruce, pomazlí a jsou vlastně "jen kvůli dětem" od narození do doby, kdy dítě poprvé KOUSNE při kojení. Od té doby nastává výchova, do té doby má dítě ráj (pro srovnání, mě obě mé rychle ozubené děti kously v 5m). Taky těhule je u nich chráněna, kvůli miminu v bříšku...
    Siouxové jsou lidi silní, hrdí... žádní rozmazlenci, byli to vždy známí bojovníci a lovci - a pohrdají svými sousedy, slabochy a zbabělci, živící se rybařením.
    Ženy těchto rybářů jako těhule nemaj žádné úlevy. Po narození dítě nedostává jako první mlíko mámy, ale odvar se slupek ořechů - prostě ho připravují na to, jak je život těžký od prvního dne. A jsou to lidé bázlivý, ustrašení, slabí, pesimističtí...

Já osobně preferuju Siouxe - což znamená promazlit to úplně miminčí období ;-)

Jo, mé vymazlené děti, které dlouho usínali jen na prsu, nejsou rozmazlenci, umí odejít k babičce (v roce na pár hodin, ve dvou - už jsem nekojila - na noc, spí do 5 minut po puse na dobrou noc a obecně jsou fajn.

Neboj se dítě mazlit :-)
    EUCHENIE
    EUCHENIE --- ---
    je uplne jsem si predstavila to vydeseny miminko a musim se smat, ale ne jako zle! ale jak jsou roztomily.) a primy
    BONIE
    BONIE --- ---
    a ještě bych dodala, že když jsem ho hladem právě nikdy netrápila a kojila jsem dycky tak nějak i dřív, než stihl brečet, tak teď když ho chci nakrmit mimo jeho tří hodinový interval, tak brečí spíš, že ho nutím a odtahuje se.. osobně bych řekla, že je prostě v klidu, protože ví, že dostane vždycky včas, takže se nedere hned jak to prso uvidí strachy, že pak zas třeba dlouho nebude.. ale možná je to blbost :)
    EUCHENIE
    EUCHENIE --- ---
    BONIE: to zní rozumně
    RACHEL
    RACHEL --- ---
    BONIE: souhlas. je ještě moc malej na nějakej režim.
    BONIE
    BONIE --- ---
    EUCHENIE: spurty jsou okolo 3 a 6 týdne a 3 a 6 měsíce, to chcou děti pít i po hodině a pak to zase přejde.. max po týdnu..
    no já jsem režim v kojení nějak nikdy neřešila, prostě když chce, tak mu dám a teď se to ustálilo na 2 - 3 hodiny přes den a v noci někdy i celou noc prospinká..
    navíc v šestinedělí jsem tak nějak brala, že je čerstvě vyloupnutý a tak jsem dělala všechno proto, aby byl v pohodě a neplakal..
    EUCHENIE
    EUCHENIE --- ---
    SANTAL: no zatim porat prikladam, vsak je mu teprva 16 dni, tak at se nadlabne, ale casem asi budu zla,) jen jeste nevim od kdy
    SANTAL
    SANTAL --- ---
    EUCHENIE: To spíš vypadá spíš na laktační krizi... A pokud je to tohle, a nebudeš ten cca týden přikládat cochvíli, o mlíko přijdeš a můžeš investovat pěkných pár tisíc do UM.
    Stejně tak se dítě uklidňuje prsem když má problém (rozstou zoubky, bolí bříško, má teploty....)
    EUCHENIE
    EUCHENIE --- ---
    hele to, miminku to asi chce udelat nejakej papaci rezim co.) mladej sal v pondeli vecer asi kazdou hodinu, v noci pak zas teda asi po 4, ale jak rikala doktor, musim ho zacit trapit hlady, abych pak cely dny jen nekojila. je teda fakt, ze obcas mu prsem ucpavam brecici papuli a nejsem si jista, esi breci hlady nebo jen tak z pleziru (kdyz je prebalenej.)
    radila treba dat ho do kocaru a vyjet ven, misto papani, ale po vecerech s kocarem teda venku behat nebudu.))
    BONIE
    BONIE --- ---
    TANAIS: hele a ještě třeba zkus homeopatika na podporu kojení.. měla jsem a docela zabraly..
    KRKA
    KRKA --- ---
    TANAIS: jojo to chapu, ja mela doma to samy... :-) nakonec sme stejne skoncili na UM, protoze malej po mym mliku rval hlady :-)

tak drzim palce at to UM co nejvic oddalite :-)
    TANAIS
    TANAIS --- ---
    KRKA: jenomže to je právě to, co zas tak moc nemůžu, protože jsou po tom kluci moc unavení. Jsou to nedonošeňata. Narodit se mají až skoro za 14 dní :)
    KRKA
    KRKA --- ---
    TANAIS: aha.. tak to je divny :-) zkusila bych co nejvic prikladat, to se mi vzdycky zaclo delat vic
    TANAIS
    TANAIS --- ---
    KRKA: no, já jí rozbitou mám, ale půjčila jsem si nerozbitou :)
    KRKA
    KRKA --- ---
    TANAIS: ja sem to prave pochopila tak, ze ji mas rozbitou :-) a ze mas ted jen rucni a s tou ti to nejde :)
    TANAIS
    TANAIS --- ---
    KRKA: já elektrickou mám. Kluky přikládám, ale nevytáhnou všechno, takže pak ještě dokrmuju.
    KRKA
    KRKA --- ---
    TANAIS: asi to chce tu elektrickou :( ja mela to samy, maly se narodil o 7 tydnu driv, 4 tydny byl v porodnici nez ho pustili a ja odsavala jak diva :-) ale musim rict, ze pokud sem odsavala dyl jak za 3 hodiny, tak sem odsala treba 2x tolik najednou.. nemas moznost si treba pujcit tu elektrickou nekde? vsadim se, ze by se ti to mliko vratilo na puvodni mnozstvi

..a prckove to z tebe nevytahnou? ty je nekojis primo?
    TANAIS
    TANAIS --- ---
    BONIE: se vladtně ještě ani nenarodili :) termín měli 24. 10. Ale narodili se dřív, 7. 9.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam