• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SMAGUEkojení ... aneb miminko papá
    KOJÍTE? NEKOJÍTE?

    CHCETE KOJIT? NECHCETE KOJIT?

    BAVÍ VÁS TO? NEMŮŽETE TO VYSTÁT?

    NEJDE VÁM TO? MÁTE NĚJAKOU VYCHYTÁVKU?

    BOLÍ VÁS TO? JE VÁM TO PŘÍJEMNÉ?

    nebo se chcete jen podělit o ten krásnej pohled miminka, když papá...?

    rozbalit záhlaví
    MYJKA
    MYJKA --- ---
    MAJKA: Napis mi klidne sz. Osobne ted nejsem schopna, ale muzeme alespon po zpravach si projit jake kroky delas a zkusit neco upravit/udelat jinak. Vymyslet neco.
    C0CKA
    C0CKA --- ---
    MAJKA: Majo, můžeš zkusit Hanu Šalandovou, je z ligy a zda se mi zkušená. Já teda řeším něco jiného, po operaci jsem přišla o laktaci (malý je 9 t.), takže to spolu teď znovu rozjizdime. Ale třeba ti poradi, minimálně další názor... http://www.ponarozeni.cz/?ukaz=home
    PS gratuluju k miminku
    Aja
    MAJKA
    MAJKA --- ---
    Pediatr je strana sama o sobě :)

    Každopádně, potřebovala bych tip na nějakou zkušenou LP, co má zkušenost s "líným" přisáváním.

    Malej je na světě 5. týden. Byl první 2,5 týdny života na lahvičce, teď se ho snažím kojit a je dokrmovanej cévkou. Ale prostě neotevře pusu ani za boha, mam pocit, že netuší, co po něm chci. Ani když má opravdu hlad.

    Má přestřižené obě uzdičky (na indikaci LP a později zubařky co se na to specializuje) - ale bohužel to nepomohlo. Vlastně mam pocit, že je to možná od té doby i horší, ale těžko říct.

    Přibírá, protože ho dokrmuju (tou cévkou). Ale trochu z toho šílím, užívám si nevýhod obojího. Nejdřív kojim, pak dokrmuju cévkou, pak vymejvám nádobíčko, pak odsávám, pak vymejvám odsávačku, obřad na dvě hodiny, jsem nevyspalá a zoufalá.

    Nepomáhá, že nemam úplně rozjetou laktaci do té míry, co by potřeboval, ale po každém kojení ještě 20ml odsaju vedle. Kdyby si to vytáh, možná by ta laktace taky najela líp.

    Nevíte o někom, kdo by mi dobře poradil? Měla jsem už jednu LP, ráda bych zkusila ještě někoho jiného. Jestli z ligy nebo mamily je mi fuk, jen si moc nechci nechat vnucovat nějaké odsavačky a přístroje, ale nějakej superpřírodňák taky nejsem.
    C0CKA
    C0CKA --- ---
    MAJKA: tyjo, i kojení má dva tábory! A pediatr je ještě další strana (aspoň ta moje...). Já to nejradši kombinuju, někdy jsou na mě moc vyhrocený oba ty přístupy, takže mám jednu poradkyni z mamily a jednu z ligy a beru si to, co se mi líbí..:-)
    MAJKA
    MAJKA --- ---
    Dneska jsem měla zvláštní zkušenost. Šla jsem si půjčit váhu na mimino a paní, co mi to půjčovala, byla hrozně milá, měla pár super rad a tak. Že už je 30 let laktační poradkyně atd. Ve chvíli, kdy jsem zmínila, že mám už domluvenou laktační poradkyni z Mamily se úplně rozčílila, udělala "Tfuj" a řekla, že je to sekta, často jsou tam poradkyně bez lékařského vzdělání a že proti nim hrozně bojují. Tím oni myslela Laktační ligu. Tak jsem si pomyslela něco o červenočepičkářích a modročepičkářích, ale stejně mě ta spalující nenávist zaskočila :).
    ALONSIA
    ALONSIA --- ---
    TANGERINE: před časem jsem měla období kdy jsem šla z retence do retence, až skoro do zánětu. Nebyl týden, aby jedno prso nezlobilo. Dcera se tou dobou docela rozjedla a jak který den se kojila hodně nebo naopak málo. Nic světoborného, ale pomohlo mi vysadit všechny kojící čaje a podpůrné byliny. Pít jen čistou vodu a nasadila jsem si zvýšené dávky lecitinu. Nevím jestli to bylo tím lecitinem ale už druhý den ten knedlík v prsu změknul a pak se "rozpustil". Od té doby se mi to naštěstí už nerozjelo.
    TANGERINE
    TANGERINE --- ---
    ANTIHERO: Moc díky, aspoň vím, jakýma cestama se to může ubírat. Kolem mě nikdo nic podobnýho neřešil, tak jsem ráda za zkušenosti.

    GUDRUN: Začalo to v noci, to se strašně vztekal, vzpínal, odstrkoval mě, a pak celej den nechtěl vůbec. Teď večer už se nechal přesvědčit a na spaní si dal 🙏 Tak jsem ráda. Chtěla jsem se zeptat radši dřív, než to vezme nějakej špatnej směr. A btw mi to teda přijde jako velkej bizár, že je to pro ně takhle znatelný - mimin tady jedl odpoledne řapíkatej celer, ale MS mlíko je hnus 🤷‍♀️
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    TANGERINE: moji madam taky při MS nechutná. Někdy to poznám i podle toho, ze bude. Spíš je škoda, že nevypije aspoň do úlevy, abys nemusela odstrikavat. Jak dlouho už to trvá?
    ANTIHERO
    ANTIHERO --- ---
    TANGERINE: Ahoj, imho se to zlepsi po konci menstruace. Muj syn mel bojkot mnohem drive a s ms to nesouviselo, ale ty rady polospanek, uplny klid, nabizet/nenutit.

    Kamosky se s tim behem ms taky setkaly - jedna pritom odstavila, dalsi behem dalsiho pulroku kojila pri ms min. Odstrikavat rucne do ulevy zvladala pry ty 4 dny v pohode, jelikoz kojila aspon dvakrat denne. No a pak mam jednu, co ji dite prso bojkotovalo pri prvni ms a pak uz v pohode. Takze zadna univerzalni rada bohuzel :)
    TANGERINE
    TANGERINE --- ---
    Ahoj, jdu si pro radu, co s bojkotem kojení.
    Synovi je rok a 4 měsíce, kojí se hlavně na spaní a přes den podle nálady, někdy hodně, někdy už skoro vůbec.
    Má teď sedmou nemoc - první den se kojil v podstatě 24/7, ale pak se mi druhý den vrátila po dvou letech menstruace (skvělý kombo :))) a od té chvíle úplně bojkotuje kojení. Myslím, že s tou nemocí to moc nesouvisí, jí sice málo, ale jí, takže to není, že by nechtěl dostat nic do pusy.
    Co jsem tady profiltrovala, píšete, že hlavně prso necpat, ale nabízet hlavně v polo/spánku a přes den nenásilně. Máte ještě nějaké tipy nebo zkušenosti? Může se to zlepšit s odcházející menstruací?
    A hlavně - co s mlíkem? Nemám odsávačku a bojím se, že bych si odsáváním zavařila na větší problém, ale taky se bojím, že by se mi mohl rozjet nějaký zánět. Dá se dělat něco jiného kromě odstříkávání?

    Omlouvám se, že je to tak dlouhý, sešlo se toho klasicky nějak moc dohromady…budu ráda za jakoukoliv radu.
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    DLOUHA_POTVORA: Všechno je při dlouhodobé a nezřízené konzumaci rakovinotvorné:-) Tyhle články se obvykle zabývají množstvím, které normální smrtelník nemá šanci vypít. Většinou jde o to, že daná potravina obsahuje látku, která je z karcinogenosti podezřelá. Prokázaných karcinogenů je málo. Nelámala bych si tím hlavu.
    Mně děsně nabuzujou chia semínka. Jsem piják všech druhů čaje, ale ani káva, maté, energy drinky, nic mě nenabudí, maximálně mi nepříjemně buší srdce. Ale po chia nespím a jsem motorová myš.
    KLAIR
    KLAIR --- ---
    DLOUHA_POTVORA: a co zelené kafe? jen tak nabízím, jinak nic jiného nevím
    DLOUHA_POTVORA
    DLOUHA_POTVORA --- ---
    Ahoj, kojim dite 1,5r a mam dotaz ke kofeinovemu zavislactvi :) presla jsem ted z klasicke kavy na yerba mate, ovsem na eshopech a matewebech se casto uvadi, ze mate neni vhodne pro tehotne a kojici. Je tam nejaky jiny duvod, nez ten kofein? Pokud vim, kofein by mel byt v omezenem mnozstvi safe a ja se bez nej bohuzel fakt neobejdu. Zaroven v nejakych americkych zdrojich se pise, ze mate je pri dlouhodobe konzumaci rakovinotvorne (coz mi teda prijde jako silna haluz).
    Mate tip, co by teda bylo nejvic safe stimulant? Zeleny caj? Ke kafi se uplne vratit nechci, protoze ve me vyvolava hroznou chut na sladke.
    SANIAINEN
    SANIAINEN --- ---
    KLAIR: Tak teď jsem po krátkém zagooglení zjistila, že jí půjčuje lékárna přímo u nás v ulici a docela i za levný peníz, tak myslím, že mám vyřešeno. Dík! :)
    SANIAINEN
    SANIAINEN --- ---
    KLAIR: Manuální jsem kdysi měla a šlo mi to s ní ještě hůř než odstříkávat rukou, tak jsem jí pak poslala dál. Elektrická by byla jistota, to je pravda, to mě taky napadlo, že bych si jí mohla půjčit.
    KLAIR
    KLAIR --- ---
    SANIAINEN: půjčit si odsávačku nebo koupit za tři stovky v drogerii manuální....
    SANIAINEN
    SANIAINEN --- ---
    Jdu si pro radu, kdyby někdo měl nějaký tip. Zítra předáváme tříletou dceru k babičce. Na jednu noc, možná na dvě, podle toho jak to zvládne ona, nebo spíš moje prsa, což je to, na co se jdu ptát. Kojím ještě docela dost, nedávno jsem byla pryč od rána do pozdního večera (nekojila jsem cca 16 hodin) a prsa byla už fakt hodně nalitá, už v podstatě bolestivě. Nebývám bez ní na takto dlouho moc často, proto mě to samotnou překvapilo, měla jsem pocit, že mléka už zas tak moc nemám. Byla už beze mě párkrát přes noc a i je běžné, že je s babi a dědou celý den třeba na výletě, proto si myslím, že ona by třeba i ty dvě noci zvládla, ale teď to řeším fakt hlavně kvůli těm svým prsům. Říkám si, že na to hlavně musím včas myslet a odstříkávat třeba v horké sprše hned jakmile ucítím, že se to nalévá, nenechat to dojít do fáze, že už to bolí a moc to odstříkávat nejde. Nevím, jestli třeba vás ještě napadá něco, na co si dát pozor, nebo jak to nejlíp ručně odstříkat? Moc mi to ručně nejde a odsávačku nemám. Jsme dohodnutí, že kdybych měla s prsama problém, tak prostě sednu na vlak a pojedu za nimi (je to ale k nim 3 hodiny). Jinak pobyt u babičky není nijak nutný, nepotřebujeme akutně hlídání, spíš to tak chceme postupně zkoušet prodlužovat, ona se těší, babi s dědou taky a my s manželem teda taky (to by byla první společná noc bez dítěte), jen se fakt bojím, co udělá to mlíko, tak kdyby měl někdo nějaký tip, jak se vyhnout problémům... fakt bych nerada ještě se tříletým dítětem řešila nějaký zánět (toho jsem si dost užila, když byla mimino...). Díky!
    SAL
    SAL --- ---
    POZITRON: https://www.mamila.sk/objects/forum/comment.php?id=5676

    Jen tak v rychlosti odpověď na podobný dotaz
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    Prosim dotaz, asi se mi podarilo zhroutit, ale kojim a nevim, co si muzu kdyztak vzit. Mozna to jeste odezni, trva to zatim od vcera, ale pro jistotu. Zejtra si zavolam na psychiatrii, nebyla jsem tam pres 3 roky, tak snad me nevyradili z evidence.
    ELISEBBAH
    ELISEBBAH --- ---
    KLAIR: Praha/Nymburk/Kolin.. Jsem neridic, takze se i budu muset pohybovat hromadnou dopravou, takze celodenni vylety. A nevim, jestli nechat v hernicce dite cely den 😊 v kazdem pripade diky za tip, urcite na to kouknu
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam