Jdu si pro radu, kdyby někdo měl nějaký tip. Zítra předáváme tříletou dceru k babičce. Na jednu noc, možná na dvě, podle toho jak to zvládne ona, nebo spíš moje prsa, což je to, na co se jdu ptát. Kojím ještě docela dost, nedávno jsem byla pryč od rána do pozdního večera (nekojila jsem cca 16 hodin) a prsa byla už fakt hodně nalitá, už v podstatě bolestivě. Nebývám bez ní na takto dlouho moc často, proto mě to samotnou překvapilo, měla jsem pocit, že mléka už zas tak moc nemám. Byla už beze mě párkrát přes noc a i je běžné, že je s babi a dědou celý den třeba na výletě, proto si myslím, že ona by třeba i ty dvě noci zvládla, ale teď to řeším fakt hlavně kvůli těm svým prsům. Říkám si, že na to hlavně musím včas myslet a odstříkávat třeba v horké sprše hned jakmile ucítím, že se to nalévá, nenechat to dojít do fáze, že už to bolí a moc to odstříkávat nejde. Nevím, jestli třeba vás ještě napadá něco, na co si dát pozor, nebo jak to nejlíp ručně odstříkat? Moc mi to ručně nejde a odsávačku nemám. Jsme dohodnutí, že kdybych měla s prsama problém, tak prostě sednu na vlak a pojedu za nimi (je to ale k nim 3 hodiny). Jinak pobyt u babičky není nijak nutný, nepotřebujeme akutně hlídání, spíš to tak chceme postupně zkoušet prodlužovat, ona se těší, babi s dědou taky a my s manželem teda taky (to by byla první společná noc bez dítěte), jen se fakt bojím, co udělá to mlíko, tak kdyby měl někdo nějaký tip, jak se vyhnout problémům... fakt bych nerada ještě se tříletým dítětem řešila nějaký zánět (toho jsem si dost užila, když byla mimino...). Díky!