• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SMAGUEkojení ... aneb miminko papá
    KOJÍTE? NEKOJÍTE?

CHCETE KOJIT? NECHCETE KOJIT?

BAVÍ VÁS TO? NEMŮŽETE TO VYSTÁT?

NEJDE VÁM TO? MÁTE NĚJAKOU VYCHYTÁVKU?

BOLÍ VÁS TO? JE VÁM TO PŘÍJEMNÉ?

nebo se chcete jen podělit o ten krásnej pohled miminka, když papá...?

rozbalit záhlaví
    NABIS
    NABIS --- ---
    AERIS: diky, taky prave pozoruju nepravidelnost, tedy nepisu si nikde, kdy my zkoncila, ale je to rozhozeny.
    AERIS
    AERIS --- ---
    NABIS: ano, mluvila jsem s doktorkou, že mám nepravidelnou ms a ta mi řekla, že je to kojením. Stačí, abych jeden den nakojila o jednu dávku víc a celý cyklus se posune klidně o 2-3 dny..
    NABIS
    NABIS --- ---
    zdravim...chtela bych se s vami poradit ohledne kojeni...kojim svou dceru 20 mesicu, v jejim roce jsem opet zacala menstruovat, kojila jsem ji uz jen 2-3x denne. Po prestehovani a jinych zivot. udalostech se dcera opet rozkojila na 6-8x za den a noc a posledni mesic se mi spozdila menstruace (tehotna byt nemuzu)-jeste neprisla. mysli, ze to muze byt tim zvysenim kojenim? diky
    SOLEI
    SOLEI --- ---
    Oprava, malými budou desátého tři měsíce, už mi ten kalendář nějak splývá. Taky nechtěl byt pod dekou, já ho kojila jako vlčice....klecela jsem nad nim , stýskalo se mu hodně, ted byva občas večer pipleteny a jak dřív nechtěl prso,tak ted se u flaška zalyka.
    Důležité je mazlit, je jedno jestli ma kontakt u prsu nebo ho nunas, já to vidím na te své opice, je ted klidnější....a bodejt by ne když předtím ležel sam a já seděla u odsavacky
    SHEDLO
    SHEDLO --- ---
    SOLEI: to jsi dobrá teda! já už zkoušela ležení v posteli 2x, časté odsávání teď taky zkoušim podruhý předtim si myslela, že mě prostě musí rozkojit, když se čapne a saje a budeme to dělat často), i když jak řikám, poslední dny zas v noci polevuju, prostě už se potřebuju vyspat, většinu týdne jsem na něj sama, přítel dělá v Pze a my jsme na vsi.. malýmu jsou už tři měsíce, pije myslim celkem dost, příkrmu vypije 650-850 ml denně, má už přes 6 kilo, takže já už to prostě nevidím reálně, hlavně on se zas při tom ležení pod dekou tak nasíral, jinak je to hodný mimino, který zvládám utěšit, ale trápit hlady ho prostě nemůžu, už tak jsem mu to posrala dost, na to nemam.. jsem teď smířená s tim, že zkusim vydržet furt odsávat, přikládat ho už kvůli kontaktu a dam mu aspoň něco..
    SOLEI
    SOLEI --- ---
    Omlouvam se za v překlepy nemam silu opravovat automatické opravy tabletu
    SOLEI
    SOLEI --- ---
    SHEDLO: děcko jsem lahev odnaucovala asi týden ( manžel malém propadl alkoholismu, řev to byl neskutečný), nejspíš to byl i důvod toho mého zánětu, někde jsem četla ze cachrovat se da do třetího měsíce, pak už to nemá smysl
    SOLEI
    SOLEI --- ---
    SHEDLO: rada lehnout do postele nabízet co hodinu obě prsa a nedělat nic jineho je dost dobra dva to vydrží i to dite bez příkrmu ( dej mu flásku jen na noc), já jsem takhle odnaucovala lahev, přislo mi to jako menší mučení miminka, ve chvíli kdy mlukja bylo i dost ze nemusel bvyt sunar a zůstávali v lednici jsem si půjčila váhu a když děcko vzalo z prsu několikrát víc než půlku a z prsu jsem ještě oidsavala tak nedostal lahev ale jen o něco dřív prso. Dost pomohlo ze mu polevila kolika, ty prdy ho v jídle dost rušily.

PS: PhD v našich končinách není o inteligenci ale o umíněnosti....takže dispozice máš
    SOLEI
    SOLEI --- ---
    SHEDLOJá se rozkojila tenhle týden, malýmu budou desátého dva mesice, ale ja jsem, jela cca týden co hodinu a pul ( malej se krmil co tři hodiny a já uprostred mezi času ještě odsavala) a to i v noci, cca po dvou týdnech jsem trošku polevila a v noci mela tříhodinové pauzy ( nebyla jsem se schopna budit dřív), pak se začal v šestém týdnů chytat a vydrželo to týden, pak jsem najednou spadla na nulu a dostala zanet no a jak jsem se snažila odsat ten zánět, tak se po par dnech mliko vratilo, ted už sem si dodala odvahu a zkousim dávat při kojení jen jedno prso, konečně se mi začínají honit ragady co mi vznikly v porodnici díky klobouckum. Ted kojim co dvě hodiny jedno a malej ještě žije. Me se mliko zvedalo strašně pomalu, i poradkyně už radila injekci, nedošlo na ni jen proto, ze byly svátky a doktor nebyl k mání a já stejně musela odsavat prsa jako brambory.
    Ale u mne šlo on problémy ze zdravotních důvodu a na leccos jsem si na zacatku asi za dělala sama, mela jsem muztevpislat na vycházku a nechat davat lahev a jít spát, nebo se vykaslat na všechny doma a jet k matce, me stresoval tchán, babička i manzel, nebyla jsem ve zrovna vhodném prostředí.
    SHEDLO
    SHEDLO --- ---
    REZZZY: uz se tolik nenervuju, ale dost jsem si pripadala, jakoze jsem selhala, hlavne jsme meli dost posranej porod.. myslim, ze malej mi to proste nestimuluje.. odsavam mezi "kojenima" v noci taky, i kdyz uz v noci uz to flakam a nekdy mam jednu pauzu 4-5 hod, ale po ni zrovna odsaju nejvic, ale vic jak 100 ml mu myslim nedam.. je to nespravedlivy, kamosce strikalo mliko uz v tehotenstvi:))
    REZZZY
    REZZZY --- ---
    SHEDLO: u me mala sala jak o zivot, musely sme taky dokrmovat, mala sala, ja se v noci budila a odsavala, lahev nelahev, furt chtela sat, ale nic moc neteklo. Nevim, ale jak mi rekla doktorka, ne kazdy ma dano kojit, nekdo ma, nekdo nema a nema cenu se s tim stresovat, vcera jsem se o tom bavila s kamaradnou, stavela se pomalu i na hlavu a mliko nikde
    SHEDLO
    SHEDLO --- ---
    jinak jsem se radila s jednou pani, a ta mi radila metodu co nejvic lezet s malym telo na telo a davat mu furt prs, i treba nekolik dni v kuse, ze se pry tak rozkoji i adoptivni matky a babicky.. vydrzela jsem to tri dny a jeho to uz tak stvalo, ze nechtel sat uz vubec (pred lahvi ho vzdycky prilozim a trochu pije, ale jak to si zacne byt namahavejsi, zacne se vztekat samozrejme), nebavi ho ani na me lezet na srdicko, to se mu libilo tak prvni dva mesice.. takze nic moc uspech, nechci ho uz vic nasirat

myslit, ze je to mozny, ze se rozkoji i adoptiv mutr, nebo me tahala za fusekli?:)
    SHEDLO
    SHEDLO --- ---
    REZZZY: jo, ja to s tim iq neberu tak vazne, ale jak se bojim o mozecek malyho, tak me ten mail dvojnasobne vydeptal (sama sem odchovana na kravskym a mam phd)
    zatim mu davam tak 100 ml denne, chvili jeste vydrzim, at ma aspon naky protlatky, doufam, ze si je namnozi, az zacnem vic papat prikrmy, uz to stejne nebudu stihat furt odsavat ty svy mililitry
    AERIS
    AERIS --- ---
    KAMPA: nevím. T. byl línej, pořád spal a měl malou porodní váhu. Později se ukázalo že i růstový šelest na srdíčku (hádám, že ten už je pryč, lítá jak střela). Lahev byla bez práce...
    KAMPA
    KAMPA --- ---
    AERIS: cim to je, ze se dite nechce prisavat? s tou moji to byl boj v porodnici, ale prekazcky jsme prekonali, ted nechce poustet skoro...
    AERIS
    AERIS --- ---
    KAMPA: no, já už jsem ve fázi, kdy mi dělá velký problém být slušná :)

Abychom se vrátili ke kojení. Buď ráda, že se přisaje. L. je dubnovej, a taky takhle hodně papal a kojím ho doteď. Oběd a večeři už zvládáme "pro velké", pokud je v tom maso :) Jinak to neji. T. se nechtěl přisávat, nesál a po třech měsících věčného odsávání jsem to vzdala. lahev měl prostě radši
    KAMPA
    KAMPA --- ---
    AERIS: no uplne si to umim predstavit...to je fakt na houby. ja se bojim toho sameho u nas. tusim, ze mala bude dostavat sladky piti, cokosky, krupky, cipsy, smazenej rizek atd. Tyjo to budou boje...ja uz si vsimam ted nakych drobnosti, s cimz nejak nesouhlasim, ale zatim se drzim nebo to rikam hodne kulantne. ale az budou hlidat a ja tam nebudu..snad zabuduju do hracky nakou mirko kamerku ci co...
    AERIS
    AERIS --- ---
    KAMPA: já mám takovou zvláštní tchýni. Staršímu budou 4 roky a stále mu vaří zvlášť nesolené jídlo. Ale narvat ho kinder čokoládou, granulovaným čajem a jinejma ***** s tím nemá problém už od jeho cca půl roku. Já se při setkání sní koušu do jazyka, z hluboka dýchám a počítám...
    KAMPA
    KAMPA --- ---
    jo taky mi prijde, ze kdyz se napije, lip se vyprdi a taky uklidni a nesije s sebou tolik.
    uprimne me tim "tchyne" docela prekvapila, jako napsala to spis starostlive, ale jak jeji kolegyne vypila dva litry mlika denne a med a stava a ja nevim co jeste. sem ji napsala, ze piju caje na kojeni a ze nelze srovnavat dva lidi...ze kazdej to ma jiny.
    Aeris - tyve...des tohle..
    AERIS
    AERIS --- ---
    KAMPA: "Tchýni" bych neřešila. ta moje mě u druhého dítěte sprdla, že mu nedávám neředěné ovocné šťávy, že má chudák určitě žízeň, byli mu 3 týdny! Málem mě seřvala jak malé děcko! Jsem se jen ohradila, že jedno dítě už jsem odkojila, tak snad vim. Koukala jak puk. (nehledě na to, že neředěná ovocná šťáva fakt neuhasí žízeň)
    RACHEL
    RACHEL --- ---
    KAMPA: presne to rikala i nase doktorka, ze nase matky kojily v trihodinovem vojenskem rezimu a mezitim dite nemelo narok a ze s tim teda nesouhlasi.

a treba muj syn mel fakt problemy, koliky, trochu se napil a hned slo lip prdet :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam