• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SMAGUEkojení ... aneb miminko papá
    KOJÍTE? NEKOJÍTE?

CHCETE KOJIT? NECHCETE KOJIT?

BAVÍ VÁS TO? NEMŮŽETE TO VYSTÁT?

NEJDE VÁM TO? MÁTE NĚJAKOU VYCHYTÁVKU?

BOLÍ VÁS TO? JE VÁM TO PŘÍJEMNÉ?

nebo se chcete jen podělit o ten krásnej pohled miminka, když papá...?

rozbalit záhlaví
    SOLEI
    SOLEI --- ---
    VERCASKOCKAMA:
    Gratuluji, u nás je kojení zatím jediným zdrojem mlika, um i kravské vyplivne, pije jenom vodu takže v noci mám budicek a um primichavam do jídel.
    VERCASKOCKAMA
    VERCASKOCKAMA --- ---
    SOLEI: Dík. Dnes je to mnohem lepší, máta konečně zabrala. Prcek se sám prakticky odstavil za těch pár dní.
    SOLEI
    SOLEI --- ---
    VERCASKOCKAMA: šalvěj a prostě pomalu snižuj, počet kojeni
    VERCASKOCKAMA
    VERCASKOCKAMA --- ---
    Ahoj, jak snížit laktaci? Mrněti je rok, je nemocný a nejdříve se vlivem nemoci prakticky jen kojil, jídlo odmítal, takže se mi děsně nastartovala laktace. Teď je to pár dní, kdy odmítá i kojení, jen vidí prso a ječí (ucucává si UM z lahve aspoň, z prsu se napije jen ve spánku, ale hned se probudí, takže to nestojí za řeč) a já mám z prsou dva bolavé balony. Od včerejška piju mátový čaj, který by měl laktaci snížit (jednou mi ji vyloženě zastavil, když jsem měla nadbytek produkce), a nějak nezabírá. Ostříkávám do úlevy, masíruju zatvrdliny, co ještě?
    LEPEK
    LEPEK --- ---
    máte někdo zkušenosti s prášky na tlak & kojením?
    konkrétně mi jde o to, zda-li je možné kojit, když beru dopegyt jednu tabletu večer, před těhotenstvím jsem brala prestarium neo, ale právě kvůli těhotenství jsme změnili na dopegyt.

díky
    FRETI
    FRETI --- ---
    veliké vám poděkování, ženy!
    RACHEL
    RACHEL --- ---
    FRETI: paralen se pri kojeni normalne muze. podle me ma proste svoji virozu nebo nachlazeni. samozrejme, pokud by se ti nezdal, tak treba vasi doktorce nebo na pohotovost zavolej, pro tvuj klid. a v porodnici mi rikali, ze klidne muzi i vyjimecne jeden ibalgin, kdyby bylo potreba, jasne ze ne jeden denne, ale jednorazove se to pri kojeni ztrati.
    KATIA
    KATIA --- ---
    FRETI: jedna z možností je nechat si u zubarky dát slabou lokální anestezii. mělo by to být ok s kojením (já měla třeba v těhotenství) a po trhání zubu mi to moje dr. nabízela, lepší než léky, které zatěžují žaludek... nakonec jsem teda nevyužila. nebo zkusit něco, co lokálně používají děti - calgel třeba, ale to bych konzultovala s dr. aby sis tam zase něco nezanesla, mně říkala ani nevyplachovat, nic...
    FRETI
    FRETI --- ---
    ahojte, máte zkušenost s nějakými prášky při kojení? trhali mi včera zub a neustála jsem to bez jednoho paralenu.. mimčo má už několik dní rýmu a kašlík a přišlo mi, že po tom kojení vypadal ještě hůř a potí se... dneska leduju, leduju, snažím se bez podpůrných prostředků, ale vůbec si nejsem jistá, zda s malým radši někam nezajet a zároveň nevím, jak se sebou - jestli v nejhorší okamžiky nějaký prášek nebo já nevím, jestli třeba hned po kojení decku vína nebo nějaký utlumující fígl, fakt to dost bolí.. máte zkušenost? díky za tipy!
    RACHEL
    RACHEL --- ---
    NEMESISS: treba to nebude tak zly s tema zubama. obema detem jsem pri prvnim kousnuti vzala prso a velice rychle pochopily, ze takhle ne. pak to jeste treba parkrat zkusily, ale nijak drasticky.
    NEMESISS
    NEMESISS --- ---
    SANTAL:
    KAMPA:
    já si právě řikám, že mi to přijde tak nějak proti přírodě, pokaždý, když usne krásně u prsa ho budit a strkat mu do pusy gázu a stírat zuby...vykašlu se na to! vyčistim 2x denně prsťákem a je to. díky za tipy...

s tím kousáním - taky jsem zvědavá na mou spontánní reakci...má zatím jen 1 zub, tak to budem řešit až časem...
    KAMPA
    KAMPA --- ---
    NEMESISS: příroda to dobře zařídila, určitě se po kojení zuby nekazej...:))
    SANTAL
    SANTAL --- ---
    NEMESISS: Mě děti v noci visely na prsu, po kazu ani památky. Problémy začali až po sladkostech od dědečka...

Jde o to, jak tě kouše. Něco můžeš pořešit sama (kouše proto, že má v puse jenom bradavku - prostě mu tam nasuneš prso správně).
    Větší, které kousne naschvál a zubem? No... mě se to stalo v 5m, bolest šílená, já ho prostě pleskla. Byla to automatická reakce (je mu teď 7 let a furt můžu říci, že děti nevychovávám bitím, a tohle bylo první a poslední plesknutí přes líc). Reakce veskrze instinktivní - ať pustí. Pustil, řval, už to nikdy neudělal (nepočítám nechtěné škrábnutí zubama a pod., taky se kluci kojili 2 roky).
    Jako rada je to asi nahouby (neb to taky nebyla promyšlená, čili výchovná reakce)...
    RACHEL
    RACHEL --- ---
    NEMESISS:
    jasne, ze nejspis bude rvat, ale kdyz se to bude opakovat, tak snad pochopi, ze po kousnuti prso neni.
    NEMESISS
    NEMESISS --- ---
    RACHEL: super, diky moc za info, taky myslim, ze caste (nejen) nocni kojeni nevede zakonite k zubnimu kazu, ze zubni kaz je vysledkem pusobeni vice faktoru (stravou tedy pocinaje). vzdyt to mliko jim jakoby strika primo do krku (takze se zuby neni moc v kontaktu), ne? :)

jasny, dite si tu reakci asi spoji s tim, ze kouslo...je pravdepodobny, ze zacne rvat, kdyz mu vezmu prso jako reakci na kousnuti?
    RACHEL
    RACHEL --- ---
    NEMESISS: zuby po kojeni neosetruju. ani u prvniho jsem to nedelala, chapu zubarku, jeji uhel pohledu, ale byla jsem rada, ze mimi spi. prvorozenemu budou ctyri roky a tak do roka se kojil i nekolikrat za noc a zuby ma dobry, ani jeden kaz.

vzit diteti prso, treba zavrcet nastvane a opakovat, kdyz to udela znovu.
    NEMESISS
    NEMESISS --- ---
    Filtruju, mozna ale blbe, tak si dovolim 2 otazky:

Jak jste resili peci o zuby v pripade, ze se dite v noci casto kojilo? Mame 1. zub a v noci kojime co 2 hodiny, kamoska zubarka tvrdi, ze po kazdym kojeni se maji zuby setrit gazou, aby se nedelaly kazy. Nedovedu si to v noci zatim moc predstavit...

Jaka reakce na kousnuti ditetem muze byt efektivni (ve smyslu aby se kousani neopakovalo)?
    SOLEI
    SOLEI --- ---
    SIKY: taky jsem bla nervózní z toho ze moje denní maximum bylo pět plenek a obvyklý počet ctyri, po roce se to nespravilo už jsem se pomalu začala smirovat, beru to tak ze kdyby byl dehydrovany tak by mel vyšší tělesnou teplotu, prostě mas tak jako ja prtavce nezravce
    SIKY
    SIKY --- ---
    KAMPA: Jo, praktikuju od včera a jsme obě výrazně spokojenější.
    KAMPA
    KAMPA --- ---
    SIKY: vsak ja byla ze zacatku taky hystericka. ale - asi bych byt tebou nevazila pred a po pokazdy, pac to te jen bude znervoznovat. nabizej diteti kdyz je ve spanku nebo polospanku - vic si vezme!!! nektery deti pijou hodne, jini min. jak z jidlem....
    SIKY
    SIKY --- ---
    SOLEI: Odsávám, protože je zahleněná a je to slyšet. Preventivně ne, akorát se to pak zhoršuje. S laktační poradkyní jsem v kontaktu, jen jsme nemohly nějak zjistit, jestli je malá unavená nebo málo hladová nebo co. Mlíka je dost, takže mi právě bylo divný, že se u toho tak vzteká. Holt asi bude málo jíst a často no.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam