• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SMAGUEkojení ... aneb miminko papá
    KOJÍTE? NEKOJÍTE?

CHCETE KOJIT? NECHCETE KOJIT?

BAVÍ VÁS TO? NEMŮŽETE TO VYSTÁT?

NEJDE VÁM TO? MÁTE NĚJAKOU VYCHYTÁVKU?

BOLÍ VÁS TO? JE VÁM TO PŘÍJEMNÉ?

nebo se chcete jen podělit o ten krásnej pohled miminka, když papá...?

rozbalit záhlaví
    NEMESISS
    NEMESISS --- ---
    NEMESISS: v prvnich mesicich zivota, pak s vekem frekvence ustupovala...od asi 8 mesicu uz jen 1x denne
    NEMESISS
    NEMESISS --- ---
    SANCHA: nas syn, ktery pil pres den treba kazdych 20 minut klidne 10 nebo i 15x denne :D
    KAMPA
    KAMPA --- ---
    chtela bych kojit max dva roky, pocitam s tim, ze se asi mala prirozene neodstavi, to se pak jako dela jak? :D Jedna moje znama si uz rano nalepila takove krizky pres prsa na tricku a porad dokola rikala maly, ze mliko doslo - pry to trvalo tri dny a pak uz dobry. jak jste to delaly vy? dekuju
    KAMPA
    KAMPA --- ---
    MORPED: uricte ma vse sve meze...to s tebou souhlasim. maly bude rok a pul a nemumim si vubec predstavit mit ted do toho miminko, jak jsem videla ted u nekoho ve fotkach miminek. taky me uz nekdy kojeni vycerpava,kor kdyz malou asi neco trapi a je prisata pulku noci, to uz nadavam a nekompromisne odtrhavam prisavku a stehuju se na druhej konec postele...
    KATIA
    KATIA --- ---
    NEMESISS: asi bych nedělala rychlé soudy
    MORPED
    MORPED --- ---
    KAMPA: urcite nestekam,jen jsem chtela rict svuj nazor ohledne kojiciho miminka jako sefa. A nemej mi to za zle,ja kojim a kojim velmi rada,ale proste si myslim,ze ma vsechno sve meze.
    KATIA
    KATIA --- ---
    NEMESISS: já vůbec přemýšlím, jestli v mém okolí znám někoho, komu se dítě odstavilo samo od sebe... jako že by mlíko bylo a dítě přestalo jevit zájem... nevím
    NEMESISS
    NEMESISS --- ---
    jestli no neni tim, ze ty, co jsou v pohode, to proste nechaji na diteti, kdy se odstavi? Nekdy treba i ve 3 letech? a ty problematicti tlaci na pilu...?
    NEMESISS
    NEMESISS --- ---
    KATIA: ja mam prave v okoli 2 skupiny znamych - 1 je priprad, kdy je s odstavem ditete starsiho 2 let veliky problem a ta 2. to ma prave v pohode, jde to u nich prirozene, ale z te 2. skupiny jich znam mene, tak si furt rikam, cim se tyhle 2 skupiny vlastne lisi
    NEMESISS
    NEMESISS --- ---
    KAMPA: a odstavil se sam a v pohode? Bez scen a tak?
    MORPED:
    KAMPA:
    tak ono to kojeni na vyzadani jde ruku v ruce s kontaktnim rodicovstim, ktere jako takove je dost tezko praktikovatelne, pokud rozestupy mezi detmi nejsou minimalne 3, spis vsak 4 roky... tim nemyslim, ze nejde byt kontaktni rodic se 2 detmi vekove blizsimi, ale je to proste narocne a pred vsemi takovymi rodici smekam
    KATIA
    KATIA --- ---
    NEMESISS: nepadá mě. co mám známé kojící po druhém roku, tak to musely utnout a odstavit nakonec samy. a máme v širší rodině dítě kojené snad do šesti... (ale už je dospělé, takže jsem to nijak nezažila...)
    KAMPA
    KAMPA --- ---
    MORPED: proboha, co na me takhle stekas? fakt nechapu tyhle emoce. bavila jsem se o JEDNOM diteti, pokud je v domacnosti druhe, tak samozrejme je situace jina a clovek se ji musi prizpusobit.o tom se snad nebudeme bavit, ne?
    MORPED
    MORPED --- ---
    KAMPA: hele me by zajimalo,jestli bys taky nechala dite,at je sef v kojeni,kdyby si mela druhe dite starsi a mladsi si treba kojila tak 10x za noc a rano totalne nepouzitelna,ovsem tam to starsi dite,takze prinejmensim si s tim ditetem hrat, nekdy i obouma a nechat to mladsi byt sef,takze kdyz davas to starsi napr. curat,mladsi zaveli,tak jej hodis do zachoda a jdes nakojit??ja vim,ze je to extrem,ale proste citim,ze kojeni je jen a jen to nej..Ja si to taky driv myslela,ted vim,ze houby,dulezite je,abyh ja MATKA byla v cajku.sory
    KAMPA
    KAMPA --- ---
    NEMESISS: moji segre - malymu bylo cca 2 a půl roku. zavislak urcite nebude a moc casto....me by zajimalo, kde na to ty lidi chodej. mimco je v tomhle sef a rekne si, kdy potrebuje , my do nej nevidime a nevim, co se v nem odehrava. kojeni ma spoustu jinych funkci...To jsem dokonce slysela i nazor nejake psycholozky, ze se nema dite davat k prsu nakojit, vzdy kdyz place, protoze pak v dospelosti bude inklinovat k prejidani nebo ke koureni...
    NEMESISS
    NEMESISS --- ---
    Dekuju moc vsem! :) Ja se nad tim nasim kojenim obcas zamyslim, kdyz slycham od lidi, jak kojim "moc casto" a ze bude "zavislak" anebo naopak kdyz vidim nektery kamaradky jak maji permanentne prso venku i pro starsi deti...a vidim, ze tady je to taky velmi rozmanity:)) Na jare verim, ze to zvladnem v pohode, je fakt, ze prso chce casto proste proto, ze sem u nej/koupeme se spolecne atp...
    Jen tak ze zvedavosti - je tu nekdo/znate nekoho, komu se dite prirozene odstavilo po 2. roce veku?
    KAMPA
    KAMPA --- ---
    NEMESISS: Mám to podobně jako Klevka a myslim, ze kdyz odejdes, tak si na prso ani nevzpomene (pokud jo, tak ho ten, kdo bude hlidat nejak uklidni, neboj). ale ja si vazne myslim, ze to projde bez slzicek nebo hladu. dcerce je 17mesicu a kojim dle pozadani - ve dne je to nekdy petkrat, nekdy jen rano a vecer. v noci spi s nama, takze se pricucne dle chuti. je den, kdy potrebuje vic a den, kdy si na to sotva vzpomenem obe...a do jara casu dost, treba se toho samo dost zmeni! ja bych se toho nebala :)
    KLEVKA
    KLEVKA --- ---
    NEMESISS: dítě 13m kojím na vyžádání, při únavě, breku...V jakém intervalu se pohybujem to vůbec netuším...Nechávám to na dítěti...
    MALA_MISIA
    MALA_MISIA --- ---
    Cirovi je skoro rok a kojim fakt spis chaoticky. On zas jedlik moc neni, tak casto dokojuju,kdyz fakt skoro nic nesnedl, ale zacalo se dit, hlavne venku na vetsim vylete, ze se mi prso nechtelo furt tahat, ale on Cyril chce hlavne, kdyz prso vidi nebo mam vystrih, plus teda uspavam, takze kdyz bylo co delat i venku jist a pit, tak si ani nevzpomnel. Myslim, ze se daj prodluzoivat intervaly, nejlepe, aby s nim kdokoli jiny ( otec, babicka, kamoska ) zacal travit delsi intervaly a on si navykne, ze kdyz je matka, je psro, a kyz neni tak neni.
    RACHEL
    RACHEL --- ---
    NEMESISS: syn se sám odstavil ve 14 měsících, mléka ubývalo a i když jsem mu cpala prso, tak měl plno jiných zájmů.
    dceři je dnes 16 měsíců, cucne si tak jednou za den, už toho mléka moc nemám a ona je velký jedlík, moc jí zajímá, co jíme my a kolikrát mi to bere přímo z pusy. takže to má tak na uklidnění, když bolí zuby nebo je unavená, ani se ráno nedožaduje.
    ale taky zhruba od osmi, deseti měsíců už dostávali několikrát za den umělé mléko nebo i v noci...
    SOLEI
    SOLEI --- ---
    NEMESISS: ráno abych měla čas rozlepit oči a večer před spaním, jinak by lezel v posteli klidně dvě hodiny a nespal by. Přes den už je příliš mnoho zajímavých věci aby se zdržoval nějakou kozou, ta mu byla dobrá jen když byl nemocný.
    Já jsem prostě přes den přestala dávat. Jak se nakojil (treba jako svacinku, nebo dokojil po jídle) tak pak nechtěl jídlo a noci začal vriskat hlady a pořád se budil, jakmile jsem zvýšila množství jídla přes den, začal i víc spat (akorát sice se v noci vyspim, ale přes den musím využívat všechny možné donucovací prostředky)
    NEMESISS
    NEMESISS --- ---
    Prosim Vas, jak casto jste behem dne kojily deti mezi 12 a 18 mesici? Jde mi o to, ze odkladam nejaky veci ohledne myho vzdelavani, ktery jsem si puvodne planovala na konec tohohle roku a budou obnaset, ze budu vzdy na par hodin pryc zdomu a jednou cely den, coz je u nas ted nereale. Mame skoro 14timesicniho kluka a maximum, co vydrzi bez prsa pres den jsou 4 hodiny (stejny max.mame i v noci). Nejak to zatim neresim, ale do jara budu asi muset. Jako novorozence jsem ho kojila na vyzadani, nekdy treba kazdou pulhodinu, ten ten interval se postupem casu sam natahoval. Jak jste to mely Vy? Prodluzovaly jste intervaly kojeni podle Vas, anebo jste to nechali na diteti/prirode?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam