• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • Přišli jste skrz odkaz na příspěvek, který již neexistuje.

• diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SMAGUEkojení ... aneb miminko papá
    TRAMIN
    TRAMIN --- ---
    da se vychazet z predpokladu,ze ve trech tydnech bude dite jist kdy potrebuje? doktorka se zminila,ze kdyz budu kojit casto,tak ji bude akorat bolet bricho. ale v dobe cca 17-23 hod chce jist treba co hodinu, v noci klidne co ctyri hodiny poslednich par dnu. dopoledne spi pekne. ale ten vecer nevim
    KLEVKA
    KLEVKA --- ---
    SANCHA: neboj, jak zacne chodit a behat tak se to dost podstatne zpomali...Moje A. ma stale 10,5 kg a tech 10 mela v roce a jeji ted rok a 8 mesicu.....chapu, ze od blizke osoby to zamrzi, ale fakt neboj....ted nabira at pak muze vklidu behat (+:
    ORIKA
    ORIKA --- ---
    NEMESISS: je to b-komplex, berou to synove (7 let a skoro 3 roky), oba chodi na hematologii od malicka kvuli dedicnemu onemocneni krve
    ja becko neberu, protoze to u me nema smysl, mam poruchu vstrebavani vit. B z jidla i tablet, musela bych chodit jedine na injekce a to jsem odmitla
    NEMESISS
    NEMESISS --- ---
    ORIKA: diky za info, to je tedy vit. b12? to uzivas Ty, nebo synove (pokud ano, jaky vek maji)? to Vam nasadil hematolog na zaklade nejakych testu?
    ORIKA
    ORIKA --- ---
    NEMESISS: ja anemicka jsem, oba synove taktez, na doporuceni hematologa davam 3x tydne vit B, zelezo nikoli
    NEMESISS
    NEMESISS --- ---
    Je tu nekdo, kdo mel v dobe kojeni problem s anemii? Mam k ni sklony od prirody a v minulosti jsem anemii v ramci jjine svoji "nemoci" lecila cinskou medicinou. Posledni dobou citim, ze se mi behem chvilky docela osklive prelezi koncetina, vzpominam na svoji cinskou terapeutku, ktera tohle povazovala za 1 ze znaku "slabe krve". Muj muz tvrdi, ze kdyz se syn budi s brekem, je to proto, ze ma sam taky prelezelou (vetsinou) ruku a je v soku z toho, ze s ni nemuze hybat. Muze beru s rezervou, je, co se syna tyce, dost precitlivelej, ale napada me, zda na tom neco nemuze byt. Slysela jsem, ze anemie u deti muze bejt velkej problem, ale predpokladam, ze se to tyka tech, co se jen koji a nechteji jist a sama matka je anemicka... Nas syn (20 mesicu) ji dost a vsechno, koji se dost i pres den, nikdy nemel umele mleko... Resily jste nektera neco podobneho? Je nejaka svepomoc, krome jidla treba nejakej super potr.doplnek na doplneni zeleza v dobe kojeni?
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    SANCHA: Toník byl vařbuchta a pak mu ta váha zůstala několik let stejná, teď je noháč se svalnatým břichem. Pokud nepřikrmuješ, tak jak začne chodit, tak to vyběhá.
    NEMESISS
    NEMESISS --- ---
    SANCHA: taky myslim, ze je to nesmysl. casem ta vaha bude vic "v normalu", syn taky asi do pul roka gigantickej, ted normal..
    ORIKA
    ORIKA --- ---
    SANCHA: imho je to naprosty nesmysl
    KAMPA
    KAMPA --- ---
    SANCHA: nemyslim si. materske mleko je velice lehke a dobre stravitelne, i kdybys jedla kazdy den sadlo, tak uricte z toho nebudes mit otesanka...miminka jsou casto docela tlusty a maj faldy, ale az se zacnou hybat - lezt , pak chodit, tak zacnou hubnout a mnohem pomaleji pribirat.
    MM je na miru ditete a rozhodne se nemusis niceho bat. navic je to naopak prevence pred obezitou v dospelosti :)

TRAMIN
    TRAMIN --- ---
    ANDREJKA: mam https://www.polstarnakojeni.cz/...-polstare/maxi/kojici-polstar-maxi-oranzova-srdicka-100-bavlna.htm
    v tehotenstvi se hodil na spani a tedka ho mam mimo kojeni i jako ohradku, kdyz potrebuju odbehnout od mimina nebo jako super polstar na gauc. ze se v nem pohodlne polo-lezi. krome kojeni samozrejme.
    KYO
    KYO --- ---
    ANDREJKA: me teda zezacatku, kdyz jsem jeste nevedela jak, docela pomohl... ale potom jsem zacala kojit v leze a uz delame hlavne to, pripadne ted uz i v sede samoobsluha.
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    ANDREJKA: ja se bez nej obesla a obejdu. Kdyz to jde, tak kojim vleze nebo v kresle s podruckama. Jinak tu chvilku dite v klidu udrzim na ruce vsede i ve stoje. Urcite to neni nezbytnost (radsi bych zainvestovala do satku na noseni :-)).
    ANDREJKA
    ANDREJKA --- ---
    poradíte, kojicí polštář? má smysl? podle čeho vybírat? konkrétní osvědčené značky? moc děkuju za jakoukoli radu
    KLEVKA
    KLEVKA --- ---
    “We are not “still” nursing, we are just nursing.” | The Honest Body Project
    http://thehonestbodyproject.com/?p=859
    Krásné....
    ORIKA
    ORIKA --- ---
    NEMESISS: v noci se nekojil nekdy od roka (na lepsi spani to bohuzel nepomohlo) a pres den to v tech 18 mesicich bylo 3x
    NEMESISS
    NEMESISS --- ---
    ORIKA: to zni zajimave...s jakou frekvenci se kojil do toho 18. mesice? v noci?
    ORIKA
    ORIKA --- ---
    NEMESISS: ja, u prvniho syna :-) tusim jsem to uz nekde i psala, ale poradne si nepamatuju kde..probihalo to tak, ze si sam mezi 18 a 21 mesicem sam postupne odboural kojeni
    NEMESISS
    NEMESISS --- ---
    Tak me napada, najde se tu nekdo, kdo zazil samoodstaveni? Pokud ano, jak to probihalo?
    KAMPA
    KAMPA --- ---
    Já mam doma skoro dvoulety dite a od porodu jsem zazila dve noci, ktery dcera prospala cely. jinak se pricucne nekolikrat za noc. byly obdobi, kdy mi prislo, ze byla na prsu snad celej spanek, pak noci, kdy se napila a otocila se ode me. porad drzim a kojim ji, prso ji v noci nemam silu vzit ( a hlavne jsem ja lina to nejak resit, proste jsem v polospanku a je to pro me jednodussi, utesuju se, ze jednoho dne to skonci, ale tusim, ze az to nastane, tak se mi po tom jeste chvili bude stejskat). beru to tak , jak to je. mam jedno dite, takze si to muzu dovolit. moje vize je takova, ze nebudu cekat do samoodstavu, ale pred letem to nejak cely uz utnu, jak to netusim....souhlasim s tim, co tu bylo receno, ze pokud se o tom pevne rozhodne matka, dite to prijme. ted jsem dosla k tomu, ze pres den uz vetsinou nevyhovim s kojenim - mala to ma spojeny s tim, kdyz jsme doma a "nudi se" (venku si nerika nikdy uz), tak chce prso, nebo se mazlime a najednou hlavou narazi na prso, tak si na nej vzpomene, ale de facto ho nepotrebuje. takze kdyz projevi pres den zajem, odvedu pozornost jinam, nebo ji reknu, ze prso bude az vecer. a normalne to bere, jeste pred par mesima by to neproslo. musi ovsem citit tu rozhodnost. kdyz byla nemocna, tak to jsem vubec neresila, davala jsem na pozadani kdykoliv.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam