• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SMAGUEkojení ... aneb miminko papá
    KOJÍTE? NEKOJÍTE?

CHCETE KOJIT? NECHCETE KOJIT?

BAVÍ VÁS TO? NEMŮŽETE TO VYSTÁT?

NEJDE VÁM TO? MÁTE NĚJAKOU VYCHYTÁVKU?

BOLÍ VÁS TO? JE VÁM TO PŘÍJEMNÉ?

nebo se chcete jen podělit o ten krásnej pohled miminka, když papá...?

rozbalit záhlaví
    VENIKA
    VENIKA --- ---
    INXS: A ma problem s mlikem, nebo flaskou?
    ATARKA
    ATARKA --- ---
    INXS: no ono taky ne každý mliko chutná každýmu miminu .) Je dost možný, že jich pár vyzkouší, nez mu začne smakovat,,,jonas se chytl až na bebu
    INXS
    INXS --- ---
    ATARKA: ted jsme zkusili hipp, no krenil se jakoze nema hlad, kostnul tak 10, tak jsme jeli na kozu a tu saje s radosti
    Tohle nebude zadnej med :(
    ATARKA
    ATARKA --- ---
    INXS: nejdřív to natrenuj doma s dostatecnym predstihem, um příprav stejně dávek jako když kojis, lepší víc než min, um většinou zasytí na delší dobu, ale samozřejmě záleží na značce a apetitu .)
    INXS
    INXS --- ---
    Ahoj potrebuju najet na um pres den, odchid do prace 7:45, ranni kojeni tedy 7:15. Navrat 17:15 a kojeni
    Jak mam rozdelit cas a davky UM pro miminko v patem mesici?
    SOLEI
    SOLEI --- ---
    KAMPA: no teoreticky - mliko je sladké a v noci je méně slin, které by ty zoubky umyly, ale když vezmu, že malé děti ji skoro pořád a zubní kaz vzniká 24 hodin, tak ani čištění po každém jídle situaci nezachrání a mělo by stačit jednou denně večer. A řeklo mi už víc zubařů, že ranní čištění zubů je hlavně pro vonný dech.
    KAMPA
    KAMPA --- ---
    SOLEI: no to jsem taky slysela a naprosto s tim nesouhlasim, nema to naprosto zadnou logiku....
    SOLEI
    SOLEI --- ---
    SANCHA: pídi je taky ten typ co si po probuzení dá nejradši kousek ovoce a "slušné" jídlo až za hodinu či dvě později.
    Pečeme Máslové sušenky, perníčky, musli tyčinky, vařila jsem mrkev na sladko s máslem .....já neměla trpelivost a čas sedět doma dokud nedostane hlad takže jsem měla krabičku se svacinkou nachystánou v kočárku do ruky. Den je dlouhý, sezeneni u jídla se dá provozovat i jindy.

KYO: dobrý, já když dám hroznové víno tak se nají a napije tím vínem a mám odbyto.
    Ale je to výborná věc, nepatla to a chutná to. Používala jsem to jako úplatek když jsem potřebovala aby seděl a koukal, třeba u doktora.
    SOLEI
    SOLEI --- ---
    KAMPA: js zase slyšela, že spíš než antibiotika je to nočním kojením

Zastavam u malinkých deti názor, že čištění zubů je spíš o návyků a rituálu než o účinnosti čištění a jiných faktorech
    KYO
    KYO --- ---
    KAMPA: Nojo, tak to se pak neda nic delat. Me znicily zuby antibiotika.... moje mama mi je nechala predepsat vicemene na cokoliv... :( taky jsem byla u zubare pecena varena.

Hele, jinak pokrok s tim jidlem... zjistila jsem trik. Davam ji pred jidlem par kulicek hroznoveho vina. Hrozne ji to nabudi apetit a ma pak chut k jidlu. :D Nekecam snedla mi ted docela dost toho. kousek bagety s maslem dokonce.. to pecivo delalo nejvetsi problem. A pokud s ni jsem sama doma, tak co u snidane necha, ji davam behem dne u hrani volne. Je mnohem klidnejsi, nez kdyz jako jist musi na zidli u stolu. :D
    KAMPA
    KAMPA --- ---
    KYO: ne to byly opravdu kazy a ne maly, bohuzel. ono to u tech mlecnych zubu je rychly. z malinkyho kaziku muze mit za par mesicu fakt obri kaz. nebolelo ji to asi. je ji dva a pul, takze ta komunikace je jeste obcas tezka, ale rozhodne si nijak nestezovala.

KYO
    KYO --- ---
    KAMPA: jako, jsem absolutni laik, takze nerozumim tomu... ale ji to nejak bolelo? Protoze takovych tecek muze mit clovek na kazdem zubu a neni to jeste na vrtani... nekdy se i stane, ze se znovu zavapni....
    KAMPA
    KAMPA --- ---
    VVENDY: vsimla jsem si, ze ma mala takovy tecky na obou stolickach nahore. tak jsem sla k zubarce, ta potvrdila kazy, dokonce tri. pricinu moc nevime, protoze mala se moc sladkym neladuje, sladky stavy nepije. bud ma zvysenou kazivost zubu, genetika nebo z ATB, ktere mela. ted to ma vsechno vyvrtany a uvidime do budoucna. zubarka rikala, ze to neni nic vyjímecneho....
    VVENDY
    VVENDY --- ---
    KAMPA: no, me spis zarazilo, ze tak male dite uz ma spatne zuby. Ale nejake podrobnosti klidne napis. Rada si to prectu.
    KAMPA
    KAMPA --- ---
    MARKYSHA: aha, diky.

VVENDY: skoro ve dvou a pul...jestli chces info, poskytnu :)
    VVENDY
    VVENDY --- ---
    KAMPA: ty kazy vrtali diteti? Ve dvou letech?
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    KAMPA: já myslím, že na zákrok to nebude, to bys poznala, Tonda patlal dost výrazně, nebylo mu rozumět nic, jazyk nepoužíval. A přitom na uzdičku upozornila až logopedka ve třech letech, pediatra a zubařka nic, ale prý byla přirostlá atypicky, na jedné straně.

MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    KAMPA: Tondovi to cvakli mezi řečí, stříkli sprej,cvak a hotovo, jak tam seděl na stoličce. Hodně krve, ale skoro nebrečel.
    KAMPA
    KAMPA --- ---
    KYO: jmeno té dr. nevim, ale je to mozny....
    tak ted premyslim nad tim, jestli nase pediatra na tu uzdicku proste jen zapomnela, nebo to nakonec neni na zakrok. achjo....mala uz je z doktoru uplne hotova, chudak.
    KYO
    KYO --- ---
    KAMPA: jeeee, tak to bude dr. Egertova ne? je to na budejovicky poliklinika pacovska 31, tam jsme byli :)
    KAMPA
    KAMPA --- ---
    KYO: zavolam zitra dr, radeji. ona rikala, ze posila na budějovickou. doufam, ze se nic dit nebude, stacilo mi vrtani tri kazu...:(((
    KYO
    KYO --- ---
    KAMPA: snad nee, ale zajdete tam urcite :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam