• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SMAGUEkojení ... aneb miminko papá
    VENIKA
    VENIKA --- ---
    ANDREJKA: Mne to prijde na nic, samotna bych nevedela, jak to z toho vydolovat, ale vim, ze neci dite to pouzivalo.
    Pardon, ze se ptam jako blbec, ale zkousela jsi mu te okurky dat fakt velky kus? A zajimala ses nekdy o blw?
    ANDREJKA
    ANDREJKA --- ---
    KAMPA: spí s námi už tak tři, čtyři měsíce (předtím spal ve svojí, vedle naší, ale to přestalo fungovat, po pár nocích jsme rezignovali)
    KAMPA
    KAMPA --- ---
    ANDREJKA: a mimi spi v postylce nebo s vami v posteli?
    ANDREJKA
    ANDREJKA --- ---
    VENIKA: díky, zkouším si ho představit, jak se na to tváří, a tedy nenaskakují mi žádné pozitivní obrázky :)
    SOLEI
    SOLEI --- ---
    ANDREJKA: a neboj, stejným postupem si to zopakujte a bude to dobrý.

PS: dítě které nechce jíst, k jídlu nedonutis. Říká matka kluka který má ve třech letech 11 kolo, a věř mi zkoušela jsem všechno.
    SOLEI
    SOLEI --- ---
    ANDREJKA: žádnej paličák to není, je to hodnous, moje dítko odolávalo skoro tři týdny. Za pár dní je to "brnkacka".
    Bohužel nevzpomenu si jak se ten dudlík se síťkou jmenuje
    MYJKA
    MYJKA --- ---
    ANDREJKA: Jen vsuvka. Kdyz zacinas BLW, tak ty deti jeste neumi polykat. U nas ten proces, nez zacala polykat, trval mesic. Nedrive se naucila ukousnout, pak melnit a ted je to par dni, co polyka. Proto se nedusi kusama. Kdezto deti, co jedi mix, tak umi polykat, ale neumi kousat/melnit. A pak se tim dusi.

Proc ho do toho jidla nutis? Nepribira/hubne?

Zkusenosti mnoho nemam, ale jak kedeme to BLW, tak co jsem cetla, vetsina deti se rozji az kolem 13-15m. Do te doby jen ochutnava. Do roka muzes klidne plne kojit.
    ANDREJKA
    ANDREJKA --- ---
    SOLEI: nevíš, pod čím mám tu síťku hledat? jmenuje se to nějak?
    ANDREJKA
    ANDREJKA --- ---
    SOLEI: to je mi jasný, měla jsem z toho depku už od chvíle, co mi řekl, že jede. utěšil mě, že když jsme to dali jednou, dáme to zas. štve mě to moc, ale i doktorka mě varovala, že když budu poblíž, nebude to u nás asi fungovat, když je malej tak 'paličatej' (její slova)
    SOLEI
    SOLEI --- ---
    ANDREJKA: a tím jsi celou tu práci co odvedl tvůj muž vyhodila z okna :-(
    Co se týká cucani, existuje taková síťka jako dudlík dáš do toho dítěti kousek čehosi k ochutnání a ono si to vycuca ale nezalkne se.
    ANDREJKA
    ANDREJKA --- ---
    SOLEI: okurku jsem zkoušela, málem se s ní udusil, to bylo fakt děsný :( nevím, jak to dělají ty ostatní děti, co ještě nekoušou, ale jemu to nějak nejde a polyká obří kusy
    pro mě je taky mnohem snazší v noci kojit než lahev - ale ty tři pokusné noci vypadaly: první děsnej řev pořád, manžel s ním chodil po bytě, nabízel dudlíka i lahev, on nic nechtěl, jenom křičel. hrozný. pořád ho držel, mazlil, on ho mlátil. druhá a třetí noc - pár kníknutí, všechny kromě asi jednoho spravil dudlík, to jedno pak ta lahev. čtvrtou noc muž bohužel odjel na služebku, malej spal docela dlouho a pak teda ode mě ale ani dudlík, ani lahev, musela jsem ho zase nakojit, protože já na to psychicky nemám, držet ho, dívat se na něj a nedat
    SOLEI
    SOLEI --- ---
    ANDREJKA: a jestli nepije tak mu buď stačí to co vypije v mm a um a nebo máš doma velblouda. Já mám velblouda a holt jsem to řešila Rossini příkrmy a ovocem a zeleninou,.Nejlepší je kolečko okurky.
    SOLEI
    SOLEI --- ---
    ANDREJKA: no ono jestli si v noci jen cucne a usne tak mu je spíš smutno než že by měl hlad. Jestli prospívá, tak bych si vycihla nějaký hezký den kdy jsem aspoň trochu odpočinuta a vzala dobrou knížku nebo pustila film a natahovala intervaly. Nacpat na noc v čase kdy chodím obvykle spát -klidne ho i probudit, ale pořádně (rozsvítit si na to nechat ho jen v pyžamu, ať mu není tak teplo) a krmit co se do něj vejde a další krmení až za čtyři pět hodin, dřív ne i kdyby plakal. Ať máš aspoň ty čtyři hodiny, později bych zase klidně krmila často ale hlídala bych aspoň teď dvou až tří hodinový rozestup a o to častěji bych nabízela přes den.
    Tím že mu v noci budeš co hodinu při každém kniknuti nabízet flašku s um akorát odstavis od mm (což je tedy podle mého mnohem pohodlnější než um) ale noční spaní se nesprávi.
    ANDREJKA
    ANDREJKA --- ---
    SOLEI: my řešíme dvě věci: pekelný (ne)spánek a to nejezení/nepití. řešila jsem to s doktorkou několikrát, tohle je jeden z našich pokusů, dokud jsem v noci kojila, bylo to klidně každou hodinu, říkala, že si jen cucne a potom má zase hned hlad, tak abychom to zkusili takhle. jinak přes den dostane mléko, až když selžou všechny pokusy o jídlo, a už má potom vážně hlad. ona dokonce říkala, abych třeba na tři dny odjela a nechala ho jen s mužem, že to už vyměknou i ti nejtvrdohlavější. ale na to tedy psychicky nemám
    SOLEI
    SOLEI --- ---
    ANDREJKA: mléko se ze dne na den neztratí a je normální že nic neodsajes protože v devíti měsících se už netvoří do zásoby, ale podle aktuální potřeby, ale nejspíš k nějakému poklesu došlo, zvlášť když jsi noční krmení vynechala několik dní po sobě a navíc dáš um - to víc zasytí takže příští krmení ne buď později nebo si vezme min.
    Jen nechápu proč dáváš um a ještě v noci zvlášť když nechce jíst, tím ho nakrmis a nic jiného do něj nedostaneš. Nebylo by lepší spíš v noci nekrmit a dávat jídlo ci mm a jídlo jen přes den? Většinou se děti k jídlo motivují tak, že v noci jenom konejsis a dáš napít třeba jen jednou.
    Taky je otázka co kdo bere jako noc, když dítě ji v 22.00 1.00 4.00 6.00 ji 4x nebo 2x?
    ANDREJKA
    ANDREJKA --- ---
    máme prcka 9 měsíců, skoro nic nechce jíst a odmítá i um, takže naprostou většinu potravy i pití (ani nic nepije) má z mm. cítím ale, že už ho není tolik, doufám, že ještě 'neodešlo' úplně, už bylo pár takových vln, kdy jsem se toho bála a pak zase ok. ale existuje něco, jak to ještě trochu udržet, nakopnout?
    + snažili jsme se teď trochu zlepšit spaní, takže jsme zkusili pár nocí, kdy byl jenom s tátou + um, když bylo potřeba. první dvě noci mi málem praskly prsa ráno, a i když se potom dosyta napil, ještě jsem musela odsát (asi 150 ml). třetí noc už jsem odsávat nemusela a čtvrtou jsem to zkusila, jen abych viděla, a ani kapka. děláme to blbě? myslí si tělo, že ho není tolik potřeba? nebo je to třeba jen výkyv jako už párkrát? díky
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    SOLEI: prdlajs já ani jedno v noci nebudila a mlíka bylo dost.
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    SOLEI: prdlajs já ani jedno v noci nebudila a mlíka bylo dost.
    SOLEI
    SOLEI --- ---
    MYJKA: budím co dvě hodiny, ono ji dlouho trvá než se probere, ona má zvláštní režim, dokáže být vzhůru dopoledne dvě hodiny a odpoledne dvě hodiny v kuse a mezi tím se probere jen na jídlo. Zavinuji jen na kojení protože mi ty pracicky cpe pořád před obličej a neumí se pak chytit protože ji překážejí, dudlík nemá, se mnou nespí má postýlku ve které je třicet centimetrů ode mne, do
    Postele ji brát nehodlám, udusila bych ji.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam