• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SMAGUEkojení ... aneb miminko papá
    SAAYURI
    SAAYURI --- ---
    SIMCIIQ: Tak ja uz bych po tydnu navstivila lekare.
    SIMCIIQ
    SIMCIIQ --- ---
    SOLEI: malá aha :D já nevím, nikdy jsem to neměla, ale bolí to jako čert :)
    bojuju s tím týden a je to horší a horší :( poslední 3 kojení jsem už měla slzy v očích :(
    na ostro chodím doma furt.. mám kojící tílko a kozy mám pořád venku :( jen když potřebuju malou uspat v nosítku nebo jdu ven, tak si prsa přikrývám..
    SOLEI
    SOLEI --- ---
    SIMCIIQ: technikou to nebude. Spíš máš nakombinovanou ragadu s retencí a nějakou tou kvasinkou.
    Je na čase mazat a chodit na ostro
    SOLEI
    SOLEI --- ---
    SIMCIIQ: a teď se neuraž...taková malinka ragada , by se měla hojit rychle a skoro sama. Na hydrogeologie polštářky zapomeň, na tohle se nehodí.
    Zkus tu gencianku, a protože ta vysušuje rak pro změnu pak namastit třeba lanolinem. Pár dní to bude trvat, ale půjde to.
    SIMCIIQ
    SIMCIIQ --- ---
    Zde přisáté dítě: https://scontent.fprg2-1.fna.fbcdn.net/...0210_o.jpg?oh=3dc5d55997abdd5184ca64cd09200fe4&oe=595357FA
    Bradavka před kojením: https://scontent.fprg2-1.fna.fbcdn.net/...2007_o.jpg?oh=7183a3f251853076dc16e61ff67050e6&oe=595273E5
    Bradavka po kojení: https://scontent.fprg2-1.fna.fbcdn.net/...0011_n.jpg?oh=eddaa94901d108260e87cf8cf72a03b5&oe=595346A7

Toto jsem fotila cca 4 dny zpět, dneska je to mnohem horší to bílý je všude.. pak to zaschne do stroupku a do takového žlutohnědé věci.. Podle mě má malá špatnou techniku, začala jsem ji tu pusu víc otvírat, když se přisává..
    SIMCIIQ
    SIMCIIQ --- ---
    BALAENA: ježííš a já ji v heřmánku včera vykoupala :)) ty woe matka prvorodička
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    SIMCIIQ: z heřmánku bych radši měla respekt, je to alergen jak blázen, byla by škoda si zalergizovat mimino.
    možná zkusit místo heřmánku řepík? na díru po zubu a podobně se to zaměňuje velmi účinně, mělo by i na prso fungovat. a nealergizuje
    SOLEI
    SOLEI --- ---
    SIMCIIQ: nemusí mít moucnivku.

Na hodně rozbité bradavky jsou ty pojď Arky k ničemu, akorát ti k nim prischne strup a budeš mít bolest navic
    SIMCIIQ
    SIMCIIQ --- ---
    lanolin mám z lékárny.. gencianovou violet mazat v na prsa?? dítěti dávám do pusinky i probiotika, pozítří jdu k doktorce, tak se jí zeptám, jestli ji zkontroluje pusu, jestli nemá moučnivku, každopádně na jazyku nic nemá..

taky mě napadlo ještě vyzkoušet drahé hydrogelové polštářky
    SOLEI
    SOLEI --- ---
    V seznamu ti chybí gencianova violet a čistý lanolin z lékárny, zkus to mne to pomohlo.
    SIMCIIQ
    SIMCIIQ --- ---
    Malý je dneska měsíc..
    SIMCIIQ
    SIMCIIQ --- ---
    Prosím o radu, pravděpodobně mám ragády jako blázen, kojení bolí jako čert. Snazila jsem se to léčit i jako kvasinky a nic mi nezabírá, do toho malá najednou chce kojit častěji. Kojím po jednom prsu, aby si ty prsa aspon trošku oddechla. Někdo nějaký tip, co mi pomůže? Jsem zoufalá bolestí.. Zkoušela jsem mazat prsa bepanthenem, lanolinem, citrovalem, heřmánkem - ten asi pomáhá nejvíc, po kojení si dát heřmánkový zábal, hemagelem.. já už fakt nevím :( ta bolest je příšerná
    SOLEI
    SOLEI --- ---
    JANISKA: Myslím, že by pro propagaci kojení na veřejnosti udělala víc kdyby použila kojící šátek., existují hezké a vkusné šatky na kojení, které lze u nich bez problémů koupit ( u nás si maximálně můžu ušít kopii podle obrázku).
    SAAYURI
    SAAYURI --- ---
    GERTRUDA: Urcite, nic jinyho mu nezbyde :))
    GERTRUDA
    GERTRUDA --- ---
    SAAYURI: Jo, to chápu, hlava dělá svý. Když do toho ale takhle hodně zasáhnou hormony, tak už je třeba sáhnout po dalších fíglech. Naopak mi to teď psychicky dost ulevilo, protože dítě už zas pomalu pije a neřve. Tak snad se s tím přechodem na nižší tok mléka brzo vyrovná .)
    SAAYURI
    SAAYURI --- ---
    GERTRUDA: Tak ja bych to tak nehrotila (ted se mi to rika, po roce ;)), cim vic jsem to resila, tim min to slo :) ono se to zlepsuje, on se to taky uci, a bude to cim dal lepsi :) myslim, ze od 6 mesicu to je uz proste jak kdyz se napijes z flasky, jasny a prirozeny :))
    GERTRUDA
    GERTRUDA --- ---
    SAAYURI: Nee, tohle jsem nechtěla slyšet. Tři měsíce! To vydržej bejt nasraný dlouho .-) Každopádně my se z toho snad úspěšně dostáváme. Příčinou je nakonec asi snížená tvorba mléka a menší tok. Jsem se tady chvástala, jak mi mlíko stříká v dál, ale to už přešlo úplně a malej tuhle změnu v množství evidoval mnohem dřív. U levýho prsa se otáčel na stranu asi dva nebo tři týdny a já si myslela, že pořád jen něco pozoruje – když teď odsávám, tak vidím, jak to tady jde dost ztuha. Moje strategie je každopádně taková, že se snažím stimulovat co největší tvorbu mléka (dávám si malýho často tělo na tělo, piju čaje pro kojící, když se mi ho podaří nakojit jen z jednoho prsa, tak druhý odsávám - i v noci). Taky se snažím strefit s kojením co nejdřív po jeho probuzení. Snažím se mu nekazit si dojem z kojení, když vím, že v prsu ještě mlíko není a on by si dal – radši ještě chvíli počkám. A současně ho nechávám si dudlání užít – ke konci kojení si často už jen dlouhý minuty podudlával a já jsem to ukončovala. Teď ho nechávám si to vychutnat. Jo..a taky mu v žádným případě prso nikam nepřibližuju a necpu. Ví kde je, a sám si ho vždycky po pauze rozmýšlení našel, když chtěl. Při začátku bojkotu jsem ho nakojila krom spánku jen vleže s tím, že jsem nad ním klečela na čtyřech a prso nastrčila místo malíčku a skryla rukou. Postupně jsme se dostali na polohu vleže na boku a teď konečně na kojící polštář do fotbalový polohy. Na klasickou madonu si ještě netroufám, ale snad to taky brzo přijde.
    VLASOCKA: Jinak, když jsem to řešila u pediatričky, tak jsem měla pocit, že o bojkotu snad slyší poprvé (alespoň sestra mi potvrdila, že za tím bude snížená tvorba mléka v důsledku hormonálních změn). My máme zas velký váhový přírůstky (7,5 kg ve 2,5 měsících), takže mi jen řekla, že nám bojkot fakt neublíží.
    VLASOCKA
    VLASOCKA --- ---
    GERTRUDA: zažívám aktuálně to samý s dcerou 2m a kousek, začátek byl bez problémů, poslední 2-3 týdny je to hoodně náročný. v jednu chvíli brečela jakmile uviděla prso. teď se kojení jakž takž daří s tím, že jí při tom nosím, což je fyzicky dost namáhavý. Mudra má problém s malými příbytky na váze a se setrou (která je laktační poradkyně) shledaly příčinu v mém vegetariánství, i když jsem na potíže s kojením upozornila.... příště se tímhle nenechám obbýt. nedokážu pořádně vysledovat, proč se to děje, ale nejvíc se přikálním k vysvětlení s tokem mléka. chvílema to stříká moc a dcera se zakucká a následně s řevem odtrhne, nebo jí to teče málo a opět se s řevem odtrhne. pak se jí taky v některých momentech rozpohybují střívka. taky se přisává pouze na bradavku, i když se to snažím opravovat. doufám jen, že je to takový období, který přejde...
    SAAYURI
    SAAYURI --- ---
    GERTRUDA: Mela jsem to podobne, zminena poloha v leze pomohla, vlastne jsem tak kojila asi 3 mesice v kuse :) Nicmene vzdycky kdyz mela hlad, tak se najedla, a nejvic v noci asi, nebo ji to davat hned, jak se vzbudi, kdyz jsou jeste oblbli :) A pak to zase preslo :)
    Zlobi se, ze to tak netece, a i kdyz mas pocit ze jo, tak furt stejne min, nez pred tim, a tak si zanadavaj a pak se naucej poradne sat :) protoze jim nic jinyho nezbude... pokud je to tedy pripad bojkotu, ne toho, kdyz ma nekdo malo mlika, atd.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam