SAAYURI: Nee, tohle jsem nechtěla slyšet. Tři měsíce! To vydržej bejt nasraný dlouho .-) Každopádně my se z toho snad úspěšně dostáváme. Příčinou je nakonec asi snížená tvorba mléka a menší tok. Jsem se tady chvástala, jak mi mlíko stříká v dál, ale to už přešlo úplně a malej tuhle změnu v množství evidoval mnohem dřív. U levýho prsa se otáčel na stranu asi dva nebo tři týdny a já si myslela, že pořád jen něco pozoruje – když teď odsávám, tak vidím, jak to tady jde dost ztuha. Moje strategie je každopádně taková, že se snažím stimulovat co největší tvorbu mléka (dávám si malýho často tělo na tělo, piju čaje pro kojící, když se mi ho podaří nakojit jen z jednoho prsa, tak druhý odsávám - i v noci). Taky se snažím strefit s kojením co nejdřív po jeho probuzení. Snažím se mu nekazit si dojem z kojení, když vím, že v prsu ještě mlíko není a on by si dal – radši ještě chvíli počkám. A současně ho nechávám si dudlání užít – ke konci kojení si často už jen dlouhý minuty podudlával a já jsem to ukončovala. Teď ho nechávám si to vychutnat. Jo..a taky mu v žádným případě prso nikam nepřibližuju a necpu. Ví kde je, a sám si ho vždycky po pauze rozmýšlení našel, když chtěl. Při začátku bojkotu jsem ho nakojila krom spánku jen vleže s tím, že jsem nad ním klečela na čtyřech a prso nastrčila místo malíčku a skryla rukou. Postupně jsme se dostali na polohu vleže na boku a teď konečně na kojící polštář do fotbalový polohy. Na klasickou madonu si ještě netroufám, ale snad to taky brzo přijde.
VLASOCKA: Jinak, když jsem to řešila u pediatričky, tak jsem měla pocit, že o bojkotu snad slyší poprvé (alespoň sestra mi potvrdila, že za tím bude snížená tvorba mléka v důsledku hormonálních změn). My máme zas velký váhový přírůstky (7,5 kg ve 2,5 měsících), takže mi jen řekla, že nám bojkot fakt neublíží.