• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SMAGUEkojení ... aneb miminko papá
    MYJKA
    MYJKA --- ---
    POZITRON: Kontrolovaly sestricky uzdicku?
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    Potrebovala bych poradit, kluk se neumi prisat, ma kratkej jazyk a dava ho vzadu v pusince nahoru, takze nesaje, jen cuca. Krmit jde tedy jen odsatym mlikem strikackou s tim, ze mu nacpu malicek hluboko do pusy a drzim mu jazyk dole. Narodil se ve stredu vecer a sestricky si tady s tim nevedi rady, zkousely i kloboucek, ale ani s nim se nepodarilo dat mu ten jazyk dolu.
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    ANDREJKA: Spis nepomohlo. Mne se obe holky vratily ke kojeni, i kdyz byly treba nekolik dni pryc a ja uz mezitim ani nemusela odstrikavat.

Tu "jenom zavislost" bych rozporovala. Jako potravu pro telo uz MM nepotrebuje, ale jako potravu pro dusi jo. Je na tobe, jestli mu to doprejes. Moje mala holka si taky nejvic uziva kojeni, kdyz jsme doma samy, chce se me nabazit.
    A jak uz tu zaznelo, nejdulezitejsi je pevny odhodlani. Kdyz si budes jista, ze nedas, bude si jisty i dite a nebude tolik plejtvat energii na zbytecny sceny.
    Ja pri odstavu (nocnim) chovala a chovala a chovala a nedala :-)
    Drzim palce!
    SAAYURI
    SAAYURI --- ---
    ANDREJKA: To je asi otazka ditete :) u nas to pres den funguje, ale kdyz spim vecer s ni v loznici, je schopna dve hodiny lehat na obliceje a nespat a to prso vyzaduje, kdyz spi s muzem, tak proste spi, protoze me neciti. Ale uz pracujeme na celkovym odstavu /musim pomalu, trpim na retence/, takze ted dostava pred spanim klasicky jidlo /s tim nastesti pres den neni problem/ a kojim jen rano, a az se ustali ten vecerni ritual a zvykne si, odbouram i to ranni. I za cenu, ze bude dostavat lahev, coz se obcas stane, kdyz je s muzem sama o vikend.
    ANDREJKA
    ANDREJKA --- ---
    SAAYURI: jasný. asi by ani nepomohlo, kdyby s ním byl muž třeba pár dní doma, jako doma, ne venku, stejně by pak byly scény, až bych se objevila já?
    SAAYURI
    SAAYURI --- ---
    ANDREJKA: No, potrebuje... asi je na tom zavislej, takze je to asi - bud das a budes cekat na samoodstav, a nebo se kousnes a nedas, coz je to nejtezsi. U manzela to funguje proto, protoze prsa nema, u tebe je jasny, ze vi, ze to jde a ze mu das, kdyz vydrzi delat binec. Prave proto jsem psala, ze je to nejnarocnejsi, se rozhodnout a vydrzet.
    ANDREJKA
    ANDREJKA --- ---
    SAAYURI: jinak UM normálně pije, protože skoro nic nejí. ale na usnutí se mnou prostě potřebuje to prso
    ANDREJKA
    ANDREJKA --- ---
    SAAYURI: večer usíná zatulenej u manžela, to právě přes den nejde :( taky jsme byli dlouho pryč teď na dovolené, bylo to úplně v pohodě, ale prostě jakmile jsme my dva sami doma, tak lup a je to zpátky...
    SAAYURI
    SAAYURI --- ---
    ANDREJKA: Ja to mela stejne, jednou se to seslo, cely tyden jsme nekde takhle byly /taky bez problemu usinala v kocaru nebo v aute/, takze se uz pres den nekojila, nebo jsem vcas odvedla pozornost. No, a pak uz se "jen" stacilo rozhodnout a pocitat s tim, ze to bude boj. Prvni den doma asi neusla vubec, druhej den uz to trvalo jen dve hodiny, a kazdej den jsem to zkousela a zkousela, ted uz pres den usina stejne, jako vecer. Obcas ji dam UM, pro ten jeji pocit, podle toho asi i vi, ze ted se pujde spat. Chce to ale pevny nervy :)
    ANDREJKA
    ANDREJKA --- ---
    ahoj, našemu prckovi už je 14 měsíců, kojím ještě ráno a večer, moc mléka už tam není, ale ještě cítím, že trochu pije. to si v podstatě ještě užívám a líbí se mi to. ale syn prsa vyžaduje na jakékoli usínání přes den, když jsme doma, to tam mléko určitě není, jen si tak žmoulá a já bych to ráda už nějak ukončila. když jsme celý den venku, tak se přes den nekojí, usne v kočárku, když je unavený, doma by snad musel odpadnout uprostřed kroku, ještě nikdy v životě se mi ho nepodařilo uspat bez prsu. nějaké rady, tipy? musím říct, že kdyby to mělo znamenat přestat kojit úplně, tak v tuhle chvíli už bych to preferovala před tím neustálým ožmouláváním - když je unavený, ale zároveň spát jakoby nechce, 'kojím' ho klidně taky hodinu takhle naprázdno, to už prostě nechci. ideálně bych odbourala jen ten den, ale beru jakoukoli radu. díky
    MYJKA
    MYJKA --- ---
    KUATO: Kojici caj neni casto na lepsi tvorbu mleka, ale proti prdum. A nekterym detem holt fenikl pusobi prave opacne a bolesti zpusobuje.
    GLOBALISTA
    GLOBALISTA --- ---
    KUATO: Zatím to tak vypadá, ale počkej pár dnů...
    KUATO
    KUATO --- ---
    MYJKA:
    GLOBALISTA: damy, chcete rict, ze mate vyzkouseno, ze caj pro kojici matky, ktere matky piji treba aby mely vic mlika a decko aby nemelo prdiky vede k tomu, ze ma decko vic prdiku?
    GLOBALISTA
    GLOBALISTA --- ---
    Děkuji všem za rady, ale Myjce dlužím panáka ;), neb jsem vynechala ranní čaj a dopoledne bylo o sto procent někde jinde...
    SAAYURI
    SAAYURI --- ---
    GLOBALISTA: Davala jsem Bio Gaiu, jak uz holky psaly, pomohly taky nahrivaci polstarky z dm a taky po jidle /ne bezprostredne/ poloha na tygra, to ji hodne unavovalo, organismus si na to musi zvyknout :) Bohuzel treba u me segry nefungovalo nic, treba ani zmena Vigantolu za jiny vitamin D. Tam to preslo az po tretim mesici plus minus :)
    KUATO
    KUATO --- ---
    TRISSIE: souhlas. nam espumisan nefungoval, sab simplex ano. akorat meli letos dvoumesicni vypadek ve vyrobe, obehal jsem vsechny lekarny co se daly, koupil par baleni, vydrzely na pulku doby, zbylou jsme davali kombinaci espumisanu s baby calmem, po obnoveni vyroby ponechan i ten baby calm tedy spolu se sab simplexem, od prvniho tak 10 kapek, sabu 7.. nakolik je to uz nyni jen placebo neumim rict, zena nema odvahu vysadit. ale tohle davame jen pri kojeni, u prikrmu co uz par tydnu opatrne davame (kasi z oves.vlocek nebo bramborovou kasi ted uz s dalsim druhem zeleniny) ne a zda se, ze tam to nevadi.
    MYJKA
    MYJKA --- ---
    GLOBALISTA: Zkus na nejakou dobu vysadit ten kojici caj. Resp jake ma ten tvuj caj slozeni?
    Davas vigantol pravidelne? Zkus den, dva vynechat a pozoruj zda je zmena.
    Jinak doporucuji masaz briska, nahrivaci pecicky, bezplenkovou metodu, probiotika.
    Kojis na pozadani? Davas krknout?
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    GLOBALISTA: prý komu nefunguje espumisan (simeticon), tomu by mohl zabrat sab simplex (dimeticon) a obráceně.
    mám obojí povolené od pediatry od nějakých 7 týdnů věku (malá bohužel blbě reaguje na maltofer, řešila jsem vhodnost s ohledem na lékové interakce). A od místní dobré nemocniční víly vím, že u Sab Simplexu je možné mírně zvýšit dávku, pokud těch 15 kapek nezabírá (dávám 20 v "kritických částech dne"). Rozdíl teda vidím masivní, i po jediné vynechané dávce.
    DISONANCE
    DISONANCE --- ---
    GLOBALISTA: Ja prisaham na probiotika. Od prichodu z porodnice davam Bio Gaia a travi mu to jrasne (ma 8 tydnu).
    Od porodu me nadyma vsechno a tak se nehlidam (jim i cibuli, cesnek, zeli, brokoloci) a maly to dava v pohode - prdi taky, ale nedela mu to problem.
    Na zacatku, kdy z porad plakal, jsme zkouseli espumizan i rektalni rourku, ale nakonec se ukazalo, ze temer vzdy, kdyz strasne rve, tak je to hlad.
    Odpoledne si zpravidla vytaha z prsa malo, tak ho pravidelne dokrmuju mlikem odsatym v noci a vetsinou to skvele funguje.

Ostatne, jak jsi dopadla s tim kravskym mlikem? Pomohlo jeho vysazeni?

Drzim palce!
    GLOBALISTA
    GLOBALISTA --- ---
    AOTEAROA: Dávám Infacol, jako jediný má na balení napsáno, že je už od narození, ale základ je stejný - simetikon. Zkoušela jsem i rektální rourku, taky bez úspěchu. Ještě koupím probiotika, ale moc nečekám. Obě starší děti na tohle trpěly (ale méně než tohle mimino) a zdálo se mi, že tyhle věci jim dávám spíš pro svůj dobrý pocit.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam