POZITRON: Vazila jsem jenom v porodnici, a tam jsem byla schopna nakojit jen cca 10 gramu z kazdeho prsa. Mlika jsem mela dost, ale moc jsem nepochopila, jak mam vlastne kojit, Max byl navic hodne spavej, protoze byl jen hranicne donosenej a mel zloutenku. Kvuli zloutence a ubytku vahy jsme v porodnici zustali o den dyl. Z toho posledni dva dny jsem uz mela mlika zjevne dost, takze jsem pilne odsavala u sester na novorozeneckem a po nakojeni tech svych 10 gramu jsem do Maxe zbytek naladovala strikackou pres prst, aby co nejvic pribiral, zpracoval tu zloutenku a mohli jsme jit domu.
Doma jsem nevazila, druhy den po nasem prichodu z porodnice prisla LP, vysvetlila mi, co a jak, a pak uz mi ke klidu stacilo jen videt, ze Max roste a produkuje spoustu pocuranych plinek. Po vazeni jsem ani nevzdechla. Musela jsem kojit pres kloboucek, protoze jsem to nality prso do Maxovy minipusinky proste nedokazala nacpat, ale jinak moje hlavni nepochopeni v porodnici spocivalo v tom, ze mi nikdo nerekl, ze kojeni novorozenete muze trvat klidne 40–60 minut, ze u toho bude stridave spat, pak se zase probudi a bude pokracovat. Prvnich par tydnu jsem ho teda mela na prsu furt, ale je to asi normalni. :) Chudak taky asi musel dohnat ty tri tydny, co mel byt jeste v deloze.
Nejsem odbornik, takze radim jen podle sveho pocitu: na tvem miste bych se na vazeni i UM vybodla, kojila tak casto a tak dlouho, jak bude potreba, a sledovala ty pouzity plinky a spokojenost prcka (jestli nebreci hlady). Cim vic budes prikladat, tim vic se ti bude tvorit mliko...