• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SMAGUEkojení ... aneb miminko papá
    KLAIR
    KLAIR --- ---
    prosím doporučení na laktacni poradkyni u skalky.... díky
    MYJKA
    MYJKA --- ---
    KEMENTARI: Za me staci to, co jsem psala. Olivac a grepove seminka, hodne vetrat. Kdyby se to do par dni nijak nezlepsilo, napis mi. Ale melo by to pomoct.

Jeste me napadlo, nepouzivas vlozky do podprdy, nebo nemazes prsa nejakou masti?
    KEMENTARI
    KEMENTARI --- ---
    MYJKA: Tak se pozoruju a dochazim k zaveru, ze belava bradavka to spis nebude. Nekdy me mezi kojenim ta bradavka spis pali nez boli. Takze to celkem vidim na ty kvasinky. :(

A mam doplnujici dotazy:
    - Je nutny nejak lecit i dite? Na pohled v pusince nic nema, doktorka mu do ni tuhle rutinne koukala pri prohlidce a nic nerikala.
    - V clancich o lecbe kvasinek se pise, ze je nutny vyvarit vsechno, co dite strka do pusy. Jako fakt? Nase dite (5 m) strka do pusy doslova vsechno a vetsina tech veci se samozrejme vyvarit neda...
    SAAYURI
    SAAYURI --- ---
    POZITRON: M. pribirala na zacatku taky 300 g, doktorka rikala, ze nejakej standard je 100 g, ale neni to uplne dogma, ze bychom to resily u ubytku vahy, nebo jak pise Myjka, kdyby prso odmitala.
    MYJKA
    MYJKA --- ---
    POZITRON: Kdybys mela jakoukoliv obavu, tak napis. Pokud se rad koji, neodtahuje se, proste nemas pocit, ze je neco jinak/divne, ze se ti treba nenalevaji vic prsa, tak prirustek 200g tydne je v poradku.
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    SAAYURI: problem je, i kdyz pribira malo. kamaradka mela s dcerou v tomhle problemy, mezi kontrolama je honili na prevazeni, hrozili i hospitalizaci, pritom pribirala, pravidelne, akorat malo. trochu s tim zapasej jeste ted, holce je rok a pul, vazi 8kg a ma velikost 74.

mne ale slo o neco jinyho, prirustek se snizuje plizive, vazim jednou tydne, takze prehled mam od narozeni. a chtela jsem vedet, jestli mam zpozornet, nebo je to zatim v poradku. nerada bych najednou zjistila, ze mu moje mliko nestaci a ze pribral za tejden treba 50gr. ted hlady netrpi. pamatuju si, kdyz jsem u prvniho odsavala, ze nakopnout produkci mlika, kdyz ho bylo malo, byl opravdu vopruz a po tech prave 3 mesicich se to tehdy zlomilo tam, ze uz jsem to jednoduse neutahla a musela jsem pridat UM. to bych nechtela, aby se ted stalo.
    SAAYURI
    SAAYURI --- ---
    POZITRON: Tak problem je, kdyz ztraci. Dite se vyvyji skokove, ne porad... takze nekdy jedi vic a nekdy min. Problem je u hubnuti.
    KEMENTARI
    KEMENTARI --- ---
    GUDRUN: Hm, Whole30 jsem chtela zaradit az pozdejc, bojim se, aby mi to nezacvicilo s kojenim. Vzdycky u toho zhubnu, i kdyz se cpu jak nezavrena. Necham si to par dni projit hlavou...

MYJKA: Diky, rozumim.
    MYJKA
    MYJKA --- ---
    MYJKA: *Neoplachovat/nemyt
    MYJKA
    MYJKA --- ---
    KEMENTARI: Grepove seminka ani olivac smyvat nemusis. Levandulovy olej netusim. Ale pri protikvasinkove lecbe idealne prsa jen pri bezne hygiene oplachnout. Neutirat rucnikem, neoplachovat/myt casteji. Spis mene, nez bezne.
    Co se tyce diety, tam taky neporadim. Nemam s tim zkusenost.
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    KEMENTARI: mouka, cukr. Málem jsem chcípla. Ale stálo to za to.
    KEMENTARI
    KEMENTARI --- ---
    GUDRUN: To tady zrovna oboji mam, i ten grep, i tu levanduli, tak to zkusim oboji.
    Striktni dieta je asi zakaz cukru, co?

MYJKA: Jak moc (a cim) to mam pred kojenim zase smyvat? Aby se mi z toho neosypalo dite...
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    MYJKA: diky, ja jen aby se to pribirani nesnizovalo a nesnizovalo, az by najednou nepribiral vubec. koji se rad a bez problemu.
    MYJKA
    MYJKA --- ---
    GUDRUN: Uprimne nevim. :) spis z praktickeho hlediska, olivovy olej ma doma skoro kazdej a je bezne dostupny, levandulovy olejicek a mandlove maslo ne. Ale nemyslim si, ze by na teto kombinaci bylo neco nevhodneho.
    MYJKA
    MYJKA --- ---
    POZITRON: 200g tydne je v poradku.

Pokud se koji v pohode a rad, u kojeni se nezlobi, neodtahuje, neresila bych. :)
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    GUDRUN: Myjka mě opraví, kdyby tam byl nějakej blábol, co by nedoporučila, má stejnou LP školu, jako moje LP, takže by ty rady měly bejt asi v souladu, ale už to je rok a půl a pamět je milosrdná...
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    KEMENTARI: no, radila jsem se s LP a ta říkala, že když to není vidět a bolí to, tak to bude kvasinka. Pusinku zkontrolovala pediatra. Mazala jsem grepovým jadýrkem a taky jsem si do mandlovýho másla kápla trochu levandule, tak občas na střídačku tím (místo oliv oleje, nevím, zda to je dobrá rada, ta levandule teda jo, ale mandlový máslo, protože některý tuky kvasinku krmí...) za pár dní velká úleva a pak vymizení bolesti. Jo a samozřejmě striktní dieta, asi měsíc. Občas se to vracelo, ale mnohem míň, zvlášť, když jsem se rozežrala sladkýho. Horší bolest pak byly ucpaný mlékovody, ale pak jsem i na to měla grif se sprchou a špendlíkem :-D
    KEMENTARI
    KEMENTARI --- ---
    MYJKA: Jenom po kojeni a ne vzdycky, ted treba jen obden...
    KEMENTARI
    KEMENTARI --- ---
    GUDRUN: A jak jsi teda zjistila, ze je mas? A cim jsi to lecila?
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    Jeste jeden dotaz, syn na zacatku pribiral 300 az 350gr tydne, ted mu budou za tyden 3 mesice a pribira sotva 200gr. Je to ok? U prvniho syna jsem odsavala 3 mesice plne, pak uz jsem to neutahla, ale tenhle kojenec ma vahovej naskok kilo (vahovy prirustek za obdobi o kilo vetsi). Muzu to zatm pustit z hlavy, nebo uz bych mela zbystrit? Nejdelsi pauza mezi kojenim byla zatim nekolikrat 5h, to bylo v noci, jinak stale tak ty 3.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam