• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SMAGUEkojení ... aneb miminko papá
    MAJKA
    MAJKA --- ---
    MYJKA: Nezlobí. Jen když bych prs odendala pryč, to se dožaduje. Když nabídnu druhý v téhle fázi nevím, vyzkouším. Flašku velmi vyjímečně, v noci nekojím, ona v noci spí a buzení nesla blbě, tak jsem s tím rychle přestala. Spí v postýlce u naší postele. Přes den se kojí zhruba cca po 3 hodinách (zhruba). Ona si většinou neříká o jídlo, takže jí prostě dávám co tři hodiny přibližně. Prsty si cucá velmi náruživě a ráda - ale co s tím? A je to vůbec špatně?

Stlačovat moc nezabírá, ona se prostě ze začátku kojí docela poctivě a soustředěně, ale pak má časem dost, začne žoulat a u toho prostě kouká kolem a cokoliv ji zaujme, tak se pustí - může to být i zvuk. a často se pouští i jen tak, obhlédne okolí a zas se kojí dál :)
    MYJKA
    MYJKA --- ---
    MAJKA: A zlobi se nejak u kojeni? To pricucavani a odcucavani dela uz dlouho? Jak reaguje kdyz nabidnes druhy prs?
    Muze to byt reakce na snizeny tok mleka. Pouzivas dudlik/flasku? Jak vypada kojeni v noci? Spite spolu? Jak casto se pres den koji? Necuca si prsty?

Muze pomoct stlacovat prs u kojeni, byt v kontaktu kuze na kuzi a kdyby se to nezlepsovalo, doporucuji nenechat to byt, ale kontaktovat poradkyni.
    MAJKA
    MAJKA --- ---
    MYJKA: temer 4 mesice

KLAIR: panejo, uz ve dvou mesicich jo? Fiha :)

LUUCA: Je nádhernej. Ale dneska třeba naložená není, tak se úsměvy nekonaly, ale odsála a přisála se asi 10x. Trochu se bojím opotřebení materiálu :) ale víc jsem se bála, aby to nevěštilo nějaké problémy s kojením, tak jste mě dámy uklidnily, že to máte taky a že normálka, díky :)
    KLAIR
    KLAIR --- ---
    MAJKA: 8 týdnů, totéž.... A pak se zkusí vrátit a tu bradavku vcucne přes své bežžubé dásně... radost
    LUUCA
    LUUCA --- ---
    MAJKA: to se mi deje presne taky, ten zamilovanej usmev je nejkrasnejsi! Ale zaroven mam uz nejakou dobu pocit, ze vyrazne min ji diky tomu, me vzdycky po chvilce zacne mliko strikat mocnym ctvrproudem a vetsina toho pak odtece mimo (dite ma cely oblicej a obleceni od mlika, ja to mam na satech, no parada :) poslednich 14 dni ji soustredene jenom v noci, kdyz je kozenej (3,5 mesice)
    GERTRUDA
    GERTRUDA --- ---
    MAJKA: Jo, stávalo. Cca od 6. měsíce přestalo být kojení výlučně otázkou reflexu a potravy, ale stalo se víc i psychologickou slastí. Souběžné hraní s druhou included ;) Nechávala jsem ho. Byla to jeho doposud největší životní radost a měla jsem spokojený a vysmátý dítě.
    MYJKA
    MYJKA --- ---
    MAJKA: Jak je stara?
    MAJKA
    MAJKA --- ---
    Jdu se poradit, dítko se mi poslední dobou při kojení často odsaje, začne se na mě koukat a zamilovaně se usmívat. Pak se zas vrátí ke kojení se, ale dost ledabyle to šoulá, prostě není to ani tak přisátí, jako žužlání. Což zejména na jedné straně je bolestivější. Myslela jsem si už několikrát, že má prostě dost, ale když teda zabalim krám, tak se začne vztekat a dožadovat se prsu.

Dříve se vždycky soustředěně kojila a pak se v jednu chvíli odsála a zavřela tlamku, takže bylo jasno. Na jednu stranu je ten její štastnej a okouzlující usměv hrozně sladkej, na druhou stranu moc nevím, co si o tom myslet a co s tím dělat, ráda bych, aby se prostě nakrmila :). Nestávalo se vám to?
    MYJKA
    MYJKA --- ---
    LIDUNKA: A mozna jeste stoji za to pripsat, ze mas v praci ze zakona narok na pauzy na kojeni. Tak treba i to by bylo pro tebe realne.
    MYJKA
    MYJKA --- ---
    PROMETHEA: Potrebovala jsem videt foto prsou. Neni mozne obecne napsat na vse jeden vselek.
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    MYJKA: nebylo by lepší psát ty rady nějak obecně sem? přeci jen jsou to dotazy, které se objevují často
    MYJKA
    MYJKA --- ---
    LIDUNKA: Ahoj, v tomto veku by 5h mohl bez kojeni uz vydrzet, ale zkusila bych mit pro jistotu odstrikano v mrazaku, jestli ti pujde. Nabizet v panaku ne flaskou. Kdyz by neslo odstrikt, zvykat na jidlo, nabidnout vodu. Nedoporucuji podavat zadne lahve, brcka, kapsicky, dudliky. Mohlo by to mit vliv na prisati a kojeni.
    KATIA
    KATIA --- ---
    LIDUNKA: ja jsem teda řešila kojení spíš do toho půl roku, pak už stačilo jiné jídlo a nakojit před/po. a těch cca 5 hodin se dalo i z mé strany (jako bez nutnosti odstříkávání nalitých prsou). ale pochopitelně nic nezkazíš tím, když budeš mít nějakou zásobu MM v mrazáku a promyšlený způsob podání ( klidně do kaše, moje č.2 třeba téměř odmítalo láhev, vzal ji na milost jako nutné zlo v roce asi na čtyři dny).
    LIDUNKA
    LIDUNKA --- ---
    Ahoj, chtěla bych se zeptat na zkušenosti případně poradit, od září chci začít pracovat na 0,5 úvazku, synovi bude 6,5 měsíce, potřebuji být každý den 5 hodin mimo domov, zatím kojím - teda začala jsem pomalu dávat skleničky se zeleninou (zatim toho moc nesní). Ráda bych kojila i když budu pracovat, takže mě zajímá, zda je tu někdo, kdo byl v podobné situaci. Případně zda ho zkusit dát na 2 příkrmy, kaše/příkrm nebo zda mám odstříkávat mléko a snad poslední možnost UM.
    Pediatra teď v 5 měsících tvrdila, že už mu nestačí moje mléko protože přibral cca jen 400gramů za poslední měsíc (vážil 7780g / PH 3800g). Díky moc za rady
    MYJKA
    MYJKA --- ---
    MYJKA: Ale oboje spis jako ochrana bradavek, kdyz nemuzou byt vetrane a boli vas mechanicke drazdeni/prsa v podprsence/tricku a tak. Jinak je nej proste vetrat a pak podle typu poraneni/bolesti dat lecbu.
    MYJKA
    MYJKA --- ---
    Ja hydrogelove polstarky doporucit nemuzu. Kdyz uz neco na prsa, tak medove kryti nebo mepilex - penove kryti.
    MAJKA
    MAJKA --- ---
    PETEKKA: Polštářky mi taky dost pomáhají. Jen teda si nejsem jista, ze na mokvající bradavky, tam bych se to nejdřív pokoušela něčím vysušit, třeba tím grepovým odvarem, ten docela sušil pokud vím. A pokud se POZITRON rozhodneš pro polštářky, kamarádka mi doporučila tyto: https://www.bebex.cz/prsni-odsavacky/hydrogelovy-polstarek--1-ks/ - stojí 80 Kč takovej megakus, co si ona prý rostříhala na 8 kousků - já jsem dost vybavená, takže já to stříhám na 4 kousky. Prostě ten kus za 80 je velkej.
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    SMARTCHIN: kojim, ale malo a beru B jen tak navíc. ale rozhodně jsem nějakým béčkem předávkovaná
    SMARTCHIN
    SMARTCHIN --- ---
    GUDRUN: Pardon, můj mozek jaksi nefunguje :) A ta jedna tableta ti na to stačí? Já to brala jen pár dní, teď už musím jen dbát na bradavky v teple.
    PETEKKA
    PETEKKA --- ---
    POZITRON: na tohle mi pomohly gelové polštářky od Medely.za pár dní to bylo zhojené.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam