• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SMAGUEkojení ... aneb miminko papá
    KOJÍTE? NEKOJÍTE?

CHCETE KOJIT? NECHCETE KOJIT?

BAVÍ VÁS TO? NEMŮŽETE TO VYSTÁT?

NEJDE VÁM TO? MÁTE NĚJAKOU VYCHYTÁVKU?

BOLÍ VÁS TO? JE VÁM TO PŘÍJEMNÉ?

nebo se chcete jen podělit o ten krásnej pohled miminka, když papá...?

rozbalit záhlaví
    LUCI_E
    LUCI_E --- ---
    DLOUHA_POTVORA: mě už se to srovnalo a dokonce sem se naučila kojit dobře z toho levého... ale byl to teda boj. Dcerka už přibírá jako divá, takže jsme se bez dokrmu v začátcích krásně obešly. Jen jsme si ten režim udělaly sami, tak jak to vyhovuje nám, ne jak žádala dr...
    Tímto bych chtěla poděkovat za všechny rady, jak jsem psala níže, jsem moc ráda a spokojená, že jsem se tady obrátila.
    DLOUHA_POTVORA
    DLOUHA_POTVORA --- ---
    LUCI_E: mam to presne stejne jak pises. Malemu jsou 2 mesice a leve prso mam "linejsi" nez prave. proto kdyz kojim v noci, nebo proste po delsi prodleve,prave se "naleva" a tim trochu i nateka a prisati pak zprvu trochu pali, jak jsi psala niz. Pokousela jsem se tu produkci nak srovnat, ale uz jsem to vzdala, protoze asi neni uplne nutny mit to 100% symetricky.. prikladam ho nadale k obema, akorat u praveho se malej zdrzuje dyl:) a pribira i nad pozadovany limity uplne bez problemu.
    KEMENTARI
    KEMENTARI --- ---
    Obcas se tady resej i kojici saty/obleceni, tak hlasim, ze jsem skvele nakoupila na urkye.pl. Modely nejsou a priori kojici, ale ve strihu "koperta" (prekrizeny vystrih) se koji vyborne, saty krasne sedej, material kvalitni, nejsou mi kratky... Jsem moc spokojena. :)
    Mam jedny uzke: https://urkye.pl/pl/searchquery/kopertowy+olowek/1/phot/5?url=kopertowy,olowek
    A jedny siroke: https://urkye.pl/pl/searchquery/koperta+sukienka/1/phot/5?url=koperta,sukienka
    A stejne reseni maji i tricka a tilka: https://urkye.pl/pl/c/Bluzki/59/1/default/1/f_at_169_13/1
    LUCI_E
    LUCI_E --- ---
    Dobře, omrknu to. Děkuji, jsem ráda, že jsem se tady obrátila. Každým dnem se nám to zlepšuje, tak snad to dopilujeme.
    MYJKA
    MYJKA --- ---
    MYJKA: Jinak prsa by idealne nemela byt vubec nalite, idealni prsa jsou mekka prsa. Naliti znamena, ze se prso dobre nevyprazdnuje. Podivej se na ty videa, co jsem ti poslala, jak ma vypadat spravne prisati a zkus to postelovat, pripadne stlacovat u kojeni prs. Oboje pomuze k lepsimu piti a vyprazdnovani prsu. Odsavani byva casto jen prace navic. Pokid se Miminko prisava, samo si vypije lepe a vic, nez by odsala odsavacka. Ja ji doporucuji jen v pripdech, kdy se dite vubec neprisava, tak aby zena udrzovala tvorbu dokud se nam nepovede detatko prisat na prs.
    MYJKA
    MYJKA --- ---
    LUCI_E: Casem by se to melo srovnat. Nabizej obe a prsa proste klidne nekolikrat prostridej. Kdyz vidis, ze na jednom nepije, dej druhe atd.
    Ja bych doporucila nejvic osobni poradenstvi s poradkyni mamila. Vse ukaze. Pokud nechces osobne, nektere kolegyne delaji i online poradenstvi.
    LUCI_E
    LUCI_E --- ---
    Jo a taky si všímám, že z levého prsa mi přijde stále hladová, nebo ne tak spokojená... Pravé je nalite víc, resp. pořád, bych řekla. Je to normální? V porodnici jsme s levým "bojovali..." Tak snad se mi to ještě rozjede, taky proto nechci dokrm. Nebo jedině odsavat?
    LUCI_E
    LUCI_E --- ---
    Malou mám taky často v posteli, už jí teda nechávám spát bez zavinovačky, ale večer se naplácla a stejně spala 4 hodiny do dalšího kojení. Teď jsem jí zkusila nakojit hned v polospanku, co sebou začala mrskat a zase usla :-) potřebujeme přibrat a dokrmu se chci fakt vyhnout...tak snad nám to půjde dobře. Na tu zavinovačku zkusím mrknout. Děkuji všem.
    SAL
    SAL --- ---
    KEMENTARI: Já to střídám s šátkem a prostým necháním spát v naší posteli.
    Kojím většinou vleže, někdy si ji na to kojení zavážu do šátku a najíme se obě. Výborný hlavně ráno, když máme obě hlad jak vlčáci a mě se nechce čekat až se paninka nají a vytuhne :).
    Až se přestane náhodnýma pohybama vlastních rukou budit, vyfasuje spací pytel a větší hnízdo.
    KEMENTARI
    KEMENTARI --- ---
    SAL: Perovy polstar jsem chvilku pouzivala taky, ale otevreny, jen jako takovy hnizdo. Pak jsem zacala spis satkovat a davat spat na svuj hrudnik, to jsem milovala, jak na mne chrupkal... To s druhym ditetem asi nepujde. :))
    SAL
    SAL --- ---
    LUCI_E: Ahoj, mě se osvědčila teď s měsíční dcerou zavinovačka od Kiedroňové, ta větší. Je v ní příjemně zanořená, aby ji to bylo pohodlné, omezuje trochu náhodné pohyby rukou, aby se jimi nebudila, ale není těsná, takže spánek neprodlužuje.

Jak je mi Kiedroňová proti srsti se svým bezkontaktním přístupem k dítěti (doporučuje i kojit v té zavinovačce, což je nepraktické), tak tohle je fakt fajn.
    Podobně by posloužil i péřový polštář dostatečné velikosti, s knoflíkem, nebo převázaný volněji stuhou. Stačí jen tak, aby se ručičky nemrskaly úplně moc.
    MAAJAA
    MAAJAA --- ---
    LUCI_E: Nejsem odborník, ale myslím, že by šlo dát dítě spát v zavinovačce a po dvou a půl až třech hodinách zavinovacku rozvázat a nechat pozvolna probudit (čímž by se mohlo zabránit prodloužení spánku na moc dlouho, ale zvýšení kvality by taky zůstalo) - jen takový nápad k případnému vyzkoušení.
    Momentálně jsem v ve fázi, že si to už moc nepamatuju přesně, ale problikává pár vzpomínek, že jsem to takhle dělala a fungovalo to.
    Jinak jen z jednoho jsem nekojila ani jedno ze tří dětí i když bych fakt chtěla :)
    MYJKA
    MYJKA --- ---
    LUCI_E: Posli mi do zpravy fotku a napis mi jakou masticku pouzivas. Mrknu na to a napisu podvecer.
    LUCI_E
    LUCI_E --- ---
    MYJKA: Dobře, zkusíme spinkat bez zavinovačky. Budu ráda, když se nám intervaly zkrátí, budit ji na sílu jsem nechtěla. Ještě mám dotaz - pravé prso mi až "hoří" a při přisátí cítím bolest - většinou právě když spinkala dlouho, jako by byla urputná. Používám jen mast na popraskani. Nemáš zkušenost s nějakým obkladem např nebo tak něco? Internet je toho samozřejmě plný, jen bych radši čerpala od někoho přímo z praxe...
    MYJKA
    MYJKA --- ---
    MYJKA: Kojeni muzes nabizet kdyz se zacne vrtet, nemusis cekat, az se probudi. A ona tak plynule prejde z jednoho spanku do dalsiho a v podstate si klidne taky pospi ty 4 hodky, ale bude v tom case i nekolikrat nakojena. :)
    MYJKA
    MYJKA --- ---
    LUCI_E: Pokud takhle dlouho spinka v zavinovacce, je to opravdu strasne dlouha doba na tak male miminko. Doporucuju nechavat spinkat bez ni, klidne kdyz usne na tobe, nechat ji tak spinkat. Je dulezite, aby se budila na kojeni jak potrebuje a ta zavinovacka spanek umele prodluzuje a prodluzuje ti ty intervaly.
    LUCI_E
    LUCI_E --- ---
    Mě to opravdu přišlo už v porodnici celé postavené na hlavu....ale samozřejmě jsem také chtěla, aby nás pustili co nejdříve domu....pediatrička mi už do telefonu, před první návštěvou, řekla ať se nestresuju, dcerku nevážím a nic nehrotim. Ok, uvolnila jsem se a začala si užívat mateřství. První návštěva super, odcházela jsem spokojená. Druhá návštěva informace ve stylu dejte dokrm, ale kojte z jednoho prsa. Což byl pro mě šok. Kojím stále z obou prs a dala jsem tomu volný průběh, tuto noc jsme kojili cca 20 min z každého prsa, malá spokojeně odpadla, ráno jsme spolu usly ještě na další hodinu, ač to vypadalo, že si hned urputně půjde za svým. Což taky asi o něčem svědčí. Nechci si dělat stresy, chodit s blokem jak blazen a zapisovat vše jako ve škole....
    4 hodiny spánku - ano, v zavinovačce - zase info, ať ji tam dávám nejméně celé šestinedělí, že se jinak nevyspi...
    MYJKA
    MYJKA --- ---
    LUCI_E: Jinak tech 4-4,5hod spinka, kdyz je v te zavinovacce?
    KEMENTARI
    KEMENTARI --- ---
    KEMENTARI: Tim chci rict, ze to muzes zkusit, kdyz budes chtit, treba by vam to slo taky.
    KEMENTARI
    KEMENTARI --- ---
    LUCI_E: Jednu dobu jsem potrebovala v noci vic kojit, ale mlade zrovna spavalo mnoho hodin v kuse (ach!!). Zjistila jsem, ze ho nemusim na kojeni budit, staci prilozit k prsu. Prvni dva tri pokusy nereagoval, pak se zacal prisavat ze spani a normalne se stastne nakrmil a spal dal...
    MYJKA
    MYJKA --- ---
    MAJKA: A hlavne nejdulezitejsi bod - pri omezovani kojeni se snizuje tvorba (mala poptavka) a pak se deti vztekaji na prsu a zacina odmitani kojeni a je velmi narocne dat pak vse do poradku a neseknout s kojenim.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam