• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SMAGUEkojení ... aneb miminko papá
    KLAIR
    KLAIR --- ---
    a proč to zatajujete? když do napisete, půjde to do statistik pro další kojici.....
    GONCCHA
    GONCCHA --- ---
    MYJKA: taky asi zaskrtnu ne. Syn uz neni zadny novorozenec a navic ja vidim jako zasadni pozitivum prenos protilatek mlekem. Takze navic budu chranit (castecne) i synka. Takto to funguje u jinych vakcin (napr. tetanus + cerny kasel, ale v zasade vsechny "nezive" jsou pro kojici ok), jen u covid vakcin je u nas zatim predbezna opatrnost, coz je bezna praxe, takze za me neni duvod to kojici zene odpirat. Jsem z oboru. :)
    MYJKA
    MYJKA --- ---
    GONCCHA: Taky jsem zaskrtla, ze ne.
    GONCCHA
    GONCCHA --- ---
    POZITRON: dik. Prave jsem si udelala rezervaci na sobotu. Rozhodnu se na miste. :)
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    GONCCHA: kojeni jsem zaskrtla, ze ne. uz jsem mela jedno ano u poruchy srazlivosti, tak jsem se priposrala a kojeni zatajila. myslim, ze to bylo zbytecny, ze by nic nerikal.
    GONCCHA
    GONCCHA --- ---
    POZITRON: Co jsi nakonec zaskrtla v dotazniku? Pokud ano, tak co ti na to dr.u pohovoru rekl? :) Ja jsem registrovana taky u krize, taky kojim (14m dite) a moc se mi o tom zminovat nechce. Ja jsem informovane rozhodnuta, tak nechci, aby mi do toho nedejboze nekdo kafral :), ale taky se mi nechce z principu lhat. :)
    DLOUHA_POTVORA
    DLOUHA_POTVORA --- ---
    Mne pediatra na vakcinu rekla ze urcite mam jit, pokud se chci nechat ockovat. No zadny vyzkumy samoszrejme jeste nejsou, jak pisou i na te Mamile, takze 100% jista si nejsem. Pujdu tam, ale s lehkymi obavami..
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    LETUSE: kojim 9m, opichali mě ve středu. Do dotazníku jsem to napsala, jinak se s nikým nebavila. mRNA vakcínu, jinou bych nechtela
    MYJKA
    MYJKA --- ---
    LETUSE: Dávám odkaz na náš článek - https://www.mamila.sk/post/ockovanie-proti-covid-19-ako-je-to-s-dojciacimi-zenami-9185/

Já asi o kojení říkat nebudu, nevidím důvod, když vím, že se očkovat nechat můžu.
    LETUSE
    LETUSE --- ---
    To by me zajimalo jak to je a zda by me naockovali nebo pripadne kojeni nezminit? Ja dneska volala pediatre co kojeni (mimco 7. tydnu) a ockovani a rekla mi, ze ne. Pry mam jit az dokojim.
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    MYJKA: rano to byla sestra, ktera rekla jen toto, musela bych zavolat extra doktorce (ta chodi az pozdeji) a na to uz kaslu. registrovala jsem se vcera hned jak spustili 35+.
    MYJKA
    MYJKA --- ---
    POZITRON: To me moc mrzi, takovy pristup. Bohuzel neni ojedinely. :/
    Jsem rada, ze se vam kojeni dari :) nenech se rozladit a uzivej si to.
    A co ti rekla na to ockovani? Jako kojici se ockovat muzes. Ja se chystam k registraci taky za dva dny.
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    Volala jsem kvuli necemu na pediatrii a rovnou jsem se zeptala na ockovani proti covidu, kdyz kojim a vite, co mi sestra rekla? Ze v roce a pul uz je kojeni zbytecny, ze staci do roka a ze uz to ma syn jen jako dudlik. Lol.
    Takze ja si uzivam oboji. :) U starsiho syna psychoteror, ze jsem nekojila (jen pul roku odsavala) a u mladsiho uz to zacina opacne, ze kojim moc. :) Podotykam, ze u starsiho me to stalo hektolitry slz, spoustu vycitek a sebenenavisti, kdezto ted je mi to uplne u prdele a budu syna kojit klidne do 4 let, kdyz o to bude stat.
    NICKIE
    NICKIE --- ---
    TANGERINE: už naštěstí si to sedlo a je vyřešeno!
    TANGERINE
    TANGERINE --- ---
    NICKIE: Ještě mě napadá, jestli nezkusit stříbrné kloboučky? Hodně žen si je chválí...já je pořídila a nakonec nebyl zatím důvod je použít, tak nemám zkušenost, ale házím do placu jako další možnost třeba :)
    NICKIE
    NICKIE --- ---
    MYJKA: děkuji:) uvidíme..
    MYJKA
    MYJKA --- ---
    NICKIE: Skvelé, drzim palce at je co nejdrive dobre a neboli to. :)
    MYJKA
    MYJKA --- ---
    ADITU: ty nedoporucuji, bude se to v tom parit a muze si uhnat kvasinku.
    ADITU
    ADITU --- ---
    NICKIE: Jestli pomáhá savá vrstva v podprsence, zkus výhledově vložky do podprsenky - lépe sají a jsou příjemnější na manipulaci. Mně nejvíc vyhovovaly od Aventu a Johnson&Johnson.
    NICKIE
    NICKIE --- ---
    Děkuji všem za rady. Myslím, že jsem na dobré cestě! Zatím nejvíc zabírá slunce (konečně!) A papírové kapesníky v podprsence když se musím obléknout.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam