• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SMAGUEkojení ... aneb miminko papá
    ELISEBBAH
    ELISEBBAH --- ---
    KLAIR: Praha/Nymburk/Kolin.. Jsem neridic, takze se i budu muset pohybovat hromadnou dopravou, takze celodenni vylety. A nevim, jestli nechat v hernicce dite cely den 😊 v kazdem pripade diky za tip, urcite na to kouknu
    KLAIR
    KLAIR --- ---
    ELISEBBAH: praha je hrozně moc vstřícná.... jsou tu i možnosti dítě odložit, pokud se nechá, například Le Market Hlídárna.... tam ho prostě můžeš nechat v herničce a já to tam vážně doporučuju, jsou tak skvělí..... ještě můžeš poptat kamarádky, jestli si nechce některá udělat výlet....

    ty jo, počkej, praha nebo jiné město?

    jinak hlídání se dá sehnat i přes hlídačky a jde to.... týden mi přijde už hodně.
    ELISEBBAH
    ELISEBBAH --- ---
    TOULASE: no ja uz mela par momentu, kdy jsem si rikala, ze by bylo fajn, aby se odstavil, ale kdyz jsem si to zive predstavila, bylo mi z toho skoro uzko.
    ELISEBBAH
    ELISEBBAH --- ---
    MYJKA: mam, ale teda moc velke kamaradky nejsme... Ale vezmu si ji s sebou . Ja bych byla samozrejme radsi, kdyby byl se mnou, ale do nemocnice me s nim nepusti a nevim co vsechno a kde budu muset zarizovat. A jak jsem psala, tak moznost hlidani nemam...

    Diky moc za odpovedi a drzte palce 😊
    MYJKA
    MYJKA --- ---
    ELISEBBAH: Je velka sance, ze se bude kojit dal. Samozrejme ideal vzit ho sebou, ale kdyz to nejde, tak nejde. Bylo by dobre, aby si aspon obcas odstrikavala a udrzovala aspon nejak tvorbu. Mas odsavacku?
    TOULASE
    TOULASE --- ---
    ELISEBBAH: můj syn se cca ve 22m odstavil sám a prso měl k dispozici prakticky kdykoliv/kdekoliv.
    Ke konci nám to zůstalo už jen ráno v posteli.
    ... a ten Den... ze zvyku sáhl po prsu, zase ho vytáhl z pusy, lakonicky mi oznámil že "neci", natáhl se po čaji a od té doby už chtěl pít jenom z "hrnku".
    ELISEBBAH
    ELISEBBAH --- ---
    Ahoj, jdu si pro radu. Budu nejspis muset letet alespon na tyden do cech, abych vyridila pro meho tatu leziciho v nemocnici nejake veci. Syna 18m stale kojim, predevsim rano a v noci. Kdyz nejsem v praci, zada si i behem dne, ale to je spis jen obcasne cucnuti a pak si jde hrat. Vzhledem k tomu, ze v cechach pro nej nemam zadnou moznost vetsiho hlidani, prijde mi lepsi, aby zustal doma s muzem, jelikoz budu muset obihat nemocnice a urady. Otazka zni, zda je nejaka realna sance , ze po navratu budu moct dal kojit?
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    ADELHAIDA: jo, moje porodni asistentka vypravela, ze meli v nemocnici na praxi 15-ti letou slecnu, ktere se z breku miminek na novorozeneckem spustilo mliko (chudak slecna teda :)
    MAJKA
    MAJKA --- ---
    ADELHAIDA: Husty!
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    MAJKA: Tady to šlo samo. Nečekala to, ale mimino kňouralo a ona najednou zjistila, že má flíčky na tričku, tak začala přikládat. Ale mimino bylo z rodiny a bylo maličký, pár týdnů, to možná taky hraje roli...
    MAJKA
    MAJKA --- ---
    ADELHAIDA: Jako taky už jsem si přečetla o ženách, co se rozkojily znova, ale teda podstupovaly kvůli tomu neuvěřitelné psí kusy, kterých já schopna nejsem. A teda obdivuju tu odhodlanost.. viz třeba tady: https://kontaktnirodicovstvi.cz/2017/05/26/jak-jsem-kojila-bez-porodu-pribeh-ctenarky/?fbclid=IwAR27Vkb_kwdhdQ4Qcel9TU7X7g5f7TF7FmSltD_enU-kO1AuQwLBbwD7VUc .A taky teda se ani po těch veletočích nerozkojily do plného kojení, ale jen částečného. Takže pro mně je jednoznačně jednodušší to udržovat v provozu, kor když teda jak psala ELISEBBAH ani nevadí, když člověk přes den běžně klidně 8h nekojí, to mě fakt potěšilo :)
    MYJKA
    MYJKA --- ---
    ADELHAIDA: To je krasne. :)
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    MAJKA: Ségra má kamarádku, která dostala do péče kojence skoro rok po ukončení kojení a rozkojila se znova. Sice se smála, že kvalita mlíka je určitě jak z tetrapaku, ale fungovalo to. Ale paní teda měla za sebou cca pětiletou kojicí kariéru, to má asi vliv.
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    MAJKA: konkrétní zkušenost. kamarádka měla holčičku v miniškoličce od ca. 9 měsíců, a kojila ji asi do nevim, dvou/tří let..? vždycky odpoledne vyzvedla, nakojila (říkala, že to jako uvítací rituál milovala, proto mi to utkvělo:), a další den zas...z domu tak těch 6-8 hod (nevím přesně)
    MAJKA
    MAJKA --- ---
    ELISEBBAH: :-O aha! Tak to me moc uklidnilo, dekuju!

    KEMENTARI: Hele no mozna jsem vyjimka, ale prvni 4 mesice mi dite spalo celou noc - 10 hodin v kuse - jak zabity a vubec se nekojilo . A to jsem mela mlika mraky...

    MYJKA: dekuju moc, no snad to nebude treba a pujde to samo :)
    MYJKA
    MYJKA --- ---
    MAJKA: LP v tomto veku myslim, ze muzes byt klidna. :) koj bez omezovani i nadale a melo by to byt ok. Mozna to bude dohanet v noci, ale to se da zvladnout. Kdybys pak potrebovala pomoct s kojenim u adoptovaneho miminka, kdykoliv napis. :)
    KEMENTARI
    KEMENTARI --- ---
    ELISEBBAH: Podle LP je na tvorbu mlika nejdulezitejsi nocni kojeni.
    ELISEBBAH
    ELISEBBAH --- ---
    A nejsem teda laktacni poradkyne, ale myslim si, ze kdyz budes dal kojit v dobe, kdy budes doma, mliko bys ztratit nemela.
    ELISEBBAH
    ELISEBBAH --- ---
    MAJKA: my se nestridame po dnech, ale po mesicich. Takze kdyz jsem v praci, jsem tam pet dni v tydnu.
    MAJKA
    MAJKA --- ---
    MAJKA: To je prave to ceho se trochu obavam, kdyz by to bylo takhle v "bloku".
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam