• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIOZOO & VET PORADNA - stůňou vaši mazlíčci? Přijďte se poradit...
    GIO
    GIO --- ---
    neni. uz proto, ze je to dedicne.
    SKALPELKA
    SKALPELKA --- ---
    Prosím Vás mátě někdo zkušenost s epileptickými záchvaty u psů?Chtěla jsem štěnátka, ale včera moje fenka měla epilepták, asi to neni dobré jí nechat udělat štěňata?Díky
    ZMYJKA
    ZMYJKA --- ---
    KROMANON: Hele zas takový vedra nebyly a ztráta rovnováhy rozhodně není norma, zašla bych na vyšetření, jestli tam není nějaká neuroporucha, infekce (borelka třeba) nebo tak něco.
    MILAZAJICEK
    MILAZAJICEK --- ---
    Ahoj, máme nemocnou kočku, v uších se jí objevil svrab a zřejmě jak si to drbala tak si protrhla žilku v uchu a měla nafouklý boltec. U veterináře dostala do ucha kapky na ty parazity do boltce kanylu na vypouštění té tekutiny a límec aby si to nevrvala. Jenže s límcem byla jako chcíplá, jen ležela a koukala před sebe, a žřádlo ani vodu jsme ji nepřemluvili ani ze stříkačky si nenechala říct. Takže jsme jí to po domluvě s veterinářem sundali a dírku v uchu jí každý den obnovíme sloupnutím strupu a tekutinu vytlačíme do ubrousku, jen nevím jak poznám zda je to všechno protože ucho je pořád trošku napuchlé ale nic z něj neteče.
    KROMANON
    KROMANON --- ---
    hoja, mam Spuda (JRT) takovýho zdechlýcho. Žere nermálně, za balonem běhá, ale velmi rychle se unaví a pak se motá, padá apod. Může to být tak velká nesnášenlivost teplýho počasí?
    LILIT
    LILIT --- ---
    CAMELLA: jojo s tím už nějakou zkušenost bohužel mám.. desinfikuju a budu sledovat.
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    LILIT: na tu "jen" prokousnutou kůži bacha, často v tom byvají záludné kapsy, které se potom snadno zanítí a zlobí...
    kousné rány jsou hnus, nepodceňovat.
    ZMYJKA
    ZMYJKA --- ---
    LILIT: framykoin by to skutečně měl udržet v klidu a po tolika dnech by se to znovuoživovalo fakt jenom v případě, že by se to hodně dlouho a vytrvale nechtělo zavřít - ani u lidí se to moc nedělá.
    LILIT
    LILIT --- ---
    Tak jsme včera večer s přítelem usoudili, že už to asi nebude potřeba. Pěkně se mu to zatáhlo. Ten framykoin dělá zázraky. Sice ještě bude chvíli trvat, než se mu to zahojí úplně, ale na šití to už rozhodně nebude. Zkusila jsem mu na to dnes ráno dát tu ponožku.
    Jinak se včera porval s Pitbullem, naštěstí má "jen" prokousnutou kůži na krku, ale už jsem ho viděla mrtvého, scéna jak z hororu. Najednou mi říznutí na noze přijde jako strašně srandovní zranění... ufff :o/
    ZULUZUK
    ZULUZUK --- ---
    nas pes mel rozrizlou tlapu docela hluboko, , ze zacatku jsme to zavazovali, pak uz ne, koupala jsem ji tlapu ve slabem hypermanganu a pekne se to zahojilo
    ZMYJKA
    ZMYJKA --- ---
    LILIT: Spolehlivě funguje jedinej - límec. A nám teda u veta dali dost bytelnej obvaz, takže to nesundal tak rychle.
    LILIT
    LILIT --- ---
    ZMYJKA: Jaj, tak to já asi raději zajdu rovnou na veterinu. K sobě to už totiž nedám.. Jestli to bude chtít znovu naříznout a zašít, tak ať nejdeme pozdě.
    Jinak mu to desinfikuju a mažu 2x denně. Problém ale je ten (i kdyby to bylo na krásně zašité), že si sundá z té tlapy cokoli. Takže potřebuju vymyslet, čím mu teda ten obvaz nebo ponožku, kterou bych ještě obvaz překryla, pomažu, aby mu to echt nechutnalo a nesundal si to.
    Určitě to tady řešilo X lidí a někdo musí mít nápad, jak mu to překazit.
    ZMYJKA
    ZMYJKA --- ---
    LILIT: Njn, cenťák už chce jeden steh nebo aspoň zamotýlkovat, jinak to blbě srůstá a hodně se to jizví. Framykoin je antibiotikum, takže to je dobrá volba, když už. Takže v tom bych pokračovala a zatím zakrývala radši + desinfikovat a hlídat (tj. pořádně zavázat - pokud možno tak, aby okraje byly u sebe - a cca jednou denně nebo max za dva dny převazovat a nezapomenout na tu buničitou vatu mezi prsty). Bude se to hojit pomalejc, než kdyby to bylo šitý a kdyby se to hodně vytrvale nehojilo, tak holt vet, možná znovuoživit okraje rány a zašít nebo nějaká mast na granulaci tkání, teda za mě, možná někoho napadne lepší varianta.
    LILIT
    LILIT --- ---
    ZMYJKA: jinak vyloženě opuchlé to není, pes nekulhá.. ale má to takové rozšklebené...
    LILIT
    LILIT --- ---
    ZMYJKA: a jeje, tak to jsem asi zkazila.. i když.. desinfikuju mu to betadinem a mažu framykoinem. Tím framykoinem jsem mu to začala mazat až po cca 2 dnech, kdy jsem viděla, že se to jen s tou desinfekcí nelepší. A musím říct, že to teď vypadá o něco lépe.. Je to cca půl centimetru hluboké a centimetr široké - tak nevím, jestli teda jde o hlubokou ránu. ?

    INXS: tu si taky sundal :o(
    ZMYJKA
    ZMYJKA --- ---
    LILIT: hluboké rány se otevřené moc "dýchat" nenechávají, co vím teda, dostává se do toho pak infekce. Takže klidně vydesinfikuj a převaž a kontroluj, kdyby to začalo být horké, citlivé na pohmat i v okolí rány, hnisat a pod, tak antibiotika. Jestli je to hluboká rána, tak do ní nepatří ani žádné masti, maximálně něco na podporu granulace, ale spíš bych to nepokoušela. Samozřejmě se to nesmí zapařit, takže mezi prsty a kolem polštářku se dává buničitá vata a váže se prodyšným obazem. Aspoň teda já bych to asi řešila takhle, mno.
    ZMYJKA
    ZMYJKA --- ---
    Jinak na překrytí ran jsou ideální mastné tyly, nelepí se k ráně.
    ZMYJKA
    ZMYJKA --- ---
    INXS: jako vysloveně nevadí, ale to bys to musela překrýt - jestli to nemá hluboký a je pryč jenom svrchní vrstva, tak bych to vzala světlejším hypermanganem nemáš-li betadinu a nechala zaschnout a s mastí na to šla až pozdějc, až na dohojení kůže (a to spíš kalciovku). Jestli je to hluboko do tkáně, tak bych to hojila z počátku "namokro" - pod mastí a překrytý a tam je ta betadina mast vcelku ok.
    INXS
    INXS --- ---
    LILIT: co ponožka?
    LILIT
    LILIT --- ---
    Ahoj, taky máme zranění - rozřízlou tlapu. Je to celkem hluboké a asi se to ještě bude nějakou dobu hojit. Problém je ten, že sotva se za mnou zaklapnou ráno dveře, nebo sotva večer zavřu oči, tak si pes náplast sundá a vylíže ránu vč. masti (obvazovat mu to nechci, aby to dýchalo).

    Máte někdo tip na něco, co psovi chutná odporně, co by se dalo na náplast natřít, aby si to nesundával a nelízal? A zároveň aby to neuškodilo v ráně?
    Díky
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam