• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIOZOO & VET PORADNA - stůňou vaši mazlíčci? Přijďte se poradit...
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    VAMPY: Musela to být jen zažitina z bachoru se slinama. Ono se to, jak koukám, i někde na webu jako zvracení označuje, nicméně není to úplně ono.
    VAMPY
    VAMPY --- ---
    TAPINA: No rozdil mezi ruminaci a zvracenim chapu a kone taky.vlastne jsem zila b dojmu,ze diky utvareni GITu prezvykavci nemohou zvracet,ale mi neda spat,ze moji kamaradi ze zemedelskych rodin tvrdi,ze jejich ovce bezne zvraci.resp vydavaji davive zvuky,viditelne je napina a z dutiny ustni jim vyteka jakasi hmota(jimi oznacovana za natraveninu). Co to jako je?ptala jsem se,jestli neslo o jejich posledni hodinku,ale pry ovce nekolik dni viditelne stonaly,parkrat se "pozvracely" a zijou vesele dal.internetova fora jsou podobnych pripadu plna,nicmene nikde vysvetleni o co se jedna.netusis?
    SAGEMA
    SAGEMA --- ---
    KROMANON: tak držím palce ať to rozchodí sám
    KROMANON
    KROMANON --- ---
    SAGEMA: pes na vetě bez příznaků bolesti po injekci občas došlápne. Pořád nic moc. Vyhrožují narkózami, sony, rtg a operacemi vazů, tak si dáme týden relax a uvidíme co bude s blbečkem;)
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    VAMPY: To je složitější problematika. V podstatě ne. Oni sice pravidelně vracejí potravu z předžaludku do tlamy a tu pak přežvykují, ale to není zvracení v pravém slova smyslu. Jakmile se ta hmota dostane do pravého žaludku, slezu, tak už se zpátky nevrátí. Zvracet nemůžou ani koně.
    SAGEMA
    SAGEMA --- ---
    VAMPY: to bys byl/a moc hodná :) děkuju, určitě bych měla zájem
    VAMPY
    VAMPY --- ---
    SAGEMA: Mas-li zajem,kamaradka na to psala bp, muzu ti to poslat at si poctes
    VAMPY
    VAMPY --- ---
    Otazka na pritomne veterinare: mohou prezvykavci zvracet?
    SAGEMA
    SAGEMA --- ---
    KROMANON: mně se jednou na chalupě porval kocour s jiným kocourem. Ačkoli neměl žádné viditelné poranění, druhý den přestal chodit na obě zadní nohy a tahal je za sebou. Veterinář v dosahu žádný, tak to kocour musel zvládnout sám. Nakonec jsme zjistili, že má ty nohy namožené od toho, jak se zuřivě bránil, takovým způsobem, že se na ně nemohl vůbec postavit. Za tři dny ho to přešlo samo.
    KAMPA
    KAMPA --- ---
    Kromanon - hele mozna bys to mohl vic rozepsat aby ti clovek mohl poradit.
    ja nevim no - nejsem zastance hysterickyho upalovani k vetovi. v lete mi pes pokousal moji fenku a vet v nedohlednu, vsechno sme zvladli osetrit sami a vyhli jsme se nekolika stehum, antibiotikům a placeni treba petikila a vic.
    jako nechci, abys neco podcenil, ale na druhou stranu to jeste chvili pozorovat nemusi byt taky spatny. tot muj nazor.
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    INXS: jitrocelový sirup :)
    INXS
    INXS --- ---
    Bony má zánět horních cest dejchacích a atb, nějakej nápad, jak mu přilepšit? (jídlo, vitaminy)
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    KROMANON: bez co nejdriv
    KROMANON
    KROMANON --- ---
    Ahoj, Spudina se mi v sobotu večer porval a od neděle nedošlapuje na levou zadní. Na bolest si nestěžuje, občas se na ni postaví, ale převážně hopsá po třech. Chystám se vyrazit na vete. Nebo byste mu dali klídek ještě nejaký ten den?
    SAGEMA
    SAGEMA --- ---
    Máte někdo zkušenosti s cukrovkou u koček? Dneska ji veterinář diagnostikoval u mého 13 letého kocourka. Samozřejmě nasazena dieta a 2x denně píchat inzulín.
    DRAKKA
    DRAKKA --- ---
    LANTHAL:
    TAPINA:

    diky. my prave nalezence doma moc casto nemivame, zato mame dost vlastnich zvirat a ted jeste miminko, tak jsem hodne nervozni. blbe je ze psi kote porad olizuji, ono je taky hodne pritulne, tak za nimi ( a za nami) neustale chodi...no budu sledovat vsem trus a snad to bude dobre...
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    DRAKKA: Bát se teď momentálně nemusíš, jestli pasta zabrala, tak už kotě nebude vylučovat oocysty (psy jsi odčervila správně, mohli něco chytit těsně předtím). Ale ještě jste neskončili. Znovu kotě odčervi za 14 dní (přesně) a když i tam bude něco ve stolici, tak ještě potřetí.
    LANTHAL
    LANTHAL --- ---
    DRAKKA: neboj, zkus zamezit tomu, aby se dítě s kotětem navzájem olizovali a aby dítě vybíralo kočičí záchod, kotě odčervi ječtě několikrát, vždy po cca dvou týdnech, a nejlépe různými přípravky ... mám taky malé děti a toulavé kočky tu mám častěji, než někdy chci, nikdy žádný problém nebyl
    DRAKKA
    DRAKKA --- ---
    mam dotaz ohledne odcerveni...v sobotu jsme nasli kote. vecer jsme ho vzali na veterinu, kote je udajne vporadku, nicmene koupili jsme frontline na blechy a odcervovaci pastu. frontline aplikovan vecer, pasta v nedeli dopoledne. dneska jsem koteti nasla ve stolici cerva (vypadal mrtve), tzn kote zrejme zacervene bylo. jak moc se mam bat? odcervila jsem rovnou i vsechny psy, ale mame jeste male dite, tak se samo bojim aby se neco nepreneslo
    LANTHAL
    LANTHAL --- ---
    INXS: tyhle dotazy mě vždycky pobaví :) Nevim, co je Bony zač, ale pokud mu není míň než dva měsíce, tak bych se tím, že jeden den po odčervení nekadí opravdu netrápila :)
    Pokud je jinak v pohodě, tak ty buď taky ;)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam