• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIOZOO & VET PORADNA - stůňou vaši mazlíčci? Přijďte se poradit...
    SIMCIIQ
    SIMCIIQ --- ---
    Prosim dostala jsem darkem toto:
    B-Compositum 100g* - BIOFAKTORY - vitamínové připravky drobné zvířectvo | Krmivo pro psy a kočky, chovatelské potřeby - JUKO Petfood s.r.o.
    http://www.juko-krmiva.cz/b-compositum-100g-ean2484-skup2.php

    jenze, nechapu, jak to spravne a hlavne kam to davkovat a je to vhodne pro psa? Maja je malo osrstena a tam pisou, ze to je na kuzi a srst (ale pisou tam i hospodarsky zvirata), neznate to prosim nekdo a neporadite mi, co s tim?

    druhy dotaz
    Kolik stoji smrtici injekce a jak to probiha chodi po tom, co pejsek usne, kdyz ho nechame vetovi (cenu i s faktem, ze pejsek zustane panu veterinarovi), Barca se rapidne zhorsila a nejlepsi asi bude, jeji trapeni ukoncit.

    Diky za info
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    SIRRIL_NEMESIS: Nejsem si jistá. Já rentgen nemám, tak to nemám nakoukaný.
    SIRRIL_NEMESIS
    SIRRIL_NEMESIS --- ---
    TAPINA: ťapi, a na rentgenu to je vidět?
    BLUDICKA
    BLUDICKA --- ---
    TAPINA:

    No jo, špringr s těma dlouhýma ušima je na tento druh potíží jak dělaný...tak asi opravdu budu muset čistit častěji. Ostatně, s tím počasím to sedí - zánět zvukovodu měl přesně před rokem, koukala jsem se do záznamů.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    TABO: No to bych teda neradila, vzhledem k tomu, že betadina je vodný roztok.
    TABO
    TABO --- ---
    BLUDICKA: Nám vet doporučil čistit klidně i Betadinou, že to není nic proti ničemu...
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    BLUDICKA: Kvasinky jsou z 90 % následek vlhkého prostředí v uchu. Takže u psů, kteří na to trpí - vykapávat čistícíma kapkama po každém koupání, sušit uši po venčení v dešti, ve vlhkém počasí preventivně čistit častěji.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    SIRRIL_NEMESIS: Tak pro toho to není zrovna typické. No chtělo by to nějaké podrobnější vyšetření, rentgen nebo případně endoskopii někde na klinice. Vždycky se to neoperuje, záleží na rozsahu. Když je to jen trochu, tak to sice psovi občas zaskočí, ale on se naučí, co udělat, aby si to uvolnil, takže se neudusí.
    SIRRIL_NEMESIS
    SIRRIL_NEMESIS --- ---
    TAPINA: Bílý švýcarský ovčák, 11 měsíční pes.
    BLUDICKA
    BLUDICKA --- ---
    Tak dnes opět návštěva u dr. Lukešové - včera se mi zdálo, že má Benny v pravém uchu zánět, dnes se to potvrdilo (kvasinky). No, aspoň se to zatím ještě moc nerozjelo.
    Za deset dní na kontrolu, tak se asi zkusím zeptat, jestli se dá něco udělat pro lepší prevenci (Otifree...tedy doufám, že jsem to napsala správně...jsem měla a psovi tím uši čistila; udělala jsem blbost, že když mi to balení asi před měsícem došlo, říkala jsem si "jasně, dojdu si pro nové, hned jak...").
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    SIRRIL_NEMESIS: No, taky mi to podle popisu tak přijde. Co to je za plemeno?
    SIRRIL_NEMESIS
    SIRRIL_NEMESIS --- ---
    SIRRIL_NEMESIS: vetka neví, mělo tam být.
    SIRRIL_NEMESIS
    SIRRIL_NEMESIS --- ---
    CAMELLA: teď jsme se vrátili :) vetka nevím. Mám tomu dát 7-14 dní s jitrocelovým sirupem a pak uděláme rentgen. Ale upřímně mě to moc neuspokojuje, poněvadž je tu sám když jdu do práce a nerada bych aby se něco stalo.

    Nemáte někdo zkušenost s příliš dlouhým měkkým patrem? Jak se to projevuje, jak se to diagnostikuje, jak je to vážné/nebezpečné a zda je operace 100% nutná?
    Nejsem vet totiž, ale skoro mi to právě nejvíc připomíná, když v noci chlap "zachrápne".
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    SIRRIL_NEMESIS: veterinář?:)
    může mít klasicky zánět v horních cestách dýchacích, ale k vetovi bych zašla...
    SIRRIL_NEMESIS
    SIRRIL_NEMESIS --- ---
    Dusí se mi pes. Poslech je ok, teplota ok, psincový kašel to ve vší pravděpodobnosti není (nereaguje na podráždění). Vydává dost nespecifikovatelný zvuk mezi chrápáním, chroptěním a popotahováním, vzduch nasává i vyfoukává, skoro jako kdyby zrychleně dýchal. Přijde mi, že to jde spíš skrz nos, než skrz tlamu. Někdy to udělá 5x během deseti minut, někdy jednou za den, v různých situacích, nějaký spouštěč jsem nevypozorovala. Jinak je veselý, žere, pije. Any ideas?
    LANTHAL
    LANTHAL --- ---
    ZMYJKA: dík za info, zítra tam stejně musim s kočkou, tak se nejdřív poradím, a uvidíme ...
    ZMYJKA
    ZMYJKA --- ---
    LANTHAL: Dědkovi se kdysi tohle na uchu v ohybu udělalo a byla to píštěl - neskutečně vleklá záležitost, furt se to nechtělo hojit, ale pak jsme to nacpali (dovnitř, do ranky) nějakou mastičkou podporující granulaci tkání (fakt už nevím, co to přesně bylo, ale asi by podobnou službu udělala jakákoliv mast s tímhle efektem) a téměř zázračně se to zatáhlo. Takže jestli ho nechceš tahat na veterinu a nehnisá to, můžeš zkusit nejdřív mazat.
    SAGEMA
    SAGEMA --- ---
    ALLOPSYCHOSIS: nemyslela jsem to tak, že není pro Tvého pejska vhodné. Na tom krmivu není nic špatného, pejskovi určitě vyhovuje. Splňuje nutriční požadavky psů malých plemen. Jen jsem chtěla říct, že kdyby bylo na pytli napsáno kuřecí moučka 20 %, bude to to samé jako kuřecí maso 63 %. Ale těch 63 % vypadá lépe. Je to krmivo naprosto srovnatelné s velkou většinou prémiových značek, ačkoli si říká superprémiové.
    ALLOPSYCHOSIS
    ALLOPSYCHOSIS --- ---
    SAGEMA: je to tohle http://www.husse.cz/pro-psy/granule-pro-psy/superpremium-dosplely/?v%C3%BDrobek=90 a prďola je aktční, takže mu to vyhovuje...
    LANTHAL
    LANTHAL --- ---
    TAPINA: on nelítá, on se krčí a kňučí, s snaží se, aby ani nebyl vidět ... já vím no, že by se mělo, ale brali jsme si ho už jako dospělýho z útulku, v podstatně horšim psychickym a fyzickym stavu, než je teď. Neni na treninky čas, chuť a se dvěma malýma dětma prostě ani síla. Ano, vím, moje chyba, mám štěstí, že doteď to bylo vždycky jen na očkování.
    V pondělí se tam zastavim.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam