• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIOZOO & VET PORADNA - stůňou vaši mazlíčci? Přijďte se poradit...
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    CRS1138: Tak to by chtělo v první řadě dořešit, co to bylo. Protože ani srdce ani játra v tomhle stavu by na narkózu nebyly nic moc.
    CRS1138
    CRS1138 --- ---
    TAPINA: pred cca 3 lety mel problemy, ktere nebyly blize diagnostikovany, protoze jsme si ty testy nemohli dovolit. Vet nam rekl, ze to mohlo byt bud srdce nebo jatra. Priznaky byly, ze byl jeho bricho bylo plne vody, vypadal jako tehotna fena. Nakonec mu pomohli nejake prasky ktere nam vet predepsal.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    CRS1138: Hlavně srdce aby bylo v pořádku. Poslechově, klidně i EKG. No a ta krev, jak se tu teď řešila.
    CRS1138
    CRS1138 --- ---
    TAPINA: na co si dat pozor pri predoperacnim vysetreni? Ziji v cizine a proto se snazim zjistit, co nejvice informaci, abych mel jistotu, ze to muj pes prezije.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    CRS1138: Když proběhne předoperační vyšetření a bude všechno v pohodě, tak bych se anestezie nebála, není to nijak náročný zákrok. Změny v povaze už v tomhle věku nejspíš nebudou žádné, ten už má povahu zafixovanou a spíš směřuje ke stařeckým náladám.
    CRS1138
    CRS1138 --- ---
    CRS1138: nikdo nic? anestezie - ok? zmeny v povaze - ok? Snazim se shromazdit nejaka fakta na zaklade kterych se budu rozhodovat. Uvital bych odborne rady, linky na zdroje atp.
    TESSS
    TESSS --- ---
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    TESSS: V zásadě jo. Já ještě měřím teplotu, ale ne kvůli preventivní prohlídce, ale kvůli očkování, aby se vyloučily začínající infekce.
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    TESSS: "prohmatala mu slabiny" bylo zřejmě palpační vyšetření dutiny břišní, poslechla srdce a plíce, zkontrolovala mu uši...imho kompletní vyšetření. Samozřejmě by se dalo udělat i více (třeba ty níže zmíněné krve), ale to už je u zdravého mladého psa spíš zbytečné a zaplatila bys za to dost peněz :)
    TESSS
    TESSS --- ---
    mozna divnej dotaz, ale co vsechno zahrnuje preventivni prohlidka psa? Ptam se proto, ze jsem ted byla s inzenyrem na ockovani a chtela jsem po doktorce at ho i prohlidne. Ona si ho vzala na stul, poslechla, prohmatala mu slabiny, koukla do ucha a zeptala se, kdy byl odcervenej. Je toto preventivni prohlidka?
    Pes je mladej cca 3 roky a na veterinu chodi jednou za rok na ockovani
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    CAMELLA: To bych časem taky ráda, ale zatím bych na tom dost prodělávala.
    VERCA_ZABA
    VERCA_ZABA --- ---
    VERCA_ZABA: no, takže ted se přítel vrátil z veteriny a:
    má tam zánět, buď ze zraneni, plisně nebo nějakou bakterii dostal atb, desifekci, stribřitou mast a tamten canesten na plísně

    atb na 14 dní a ještě za týden a půl na kontrolu.. a to sem si bláhově myslela, že se jenom bouchl a má bouli:(
    MAGDALENA
    MAGDALENA --- ---
    CAMELLA: a ja vas za tu moznost karty fakt miluju! Nikdy nevim kolik co bude stat a nechci tahat zbytecne penize.
    Jeste to ma AA Vet, u jinych vzdy trnu jestli jsem vybrala dost penez.

    Bohuzel opravdu znam pripad kdy se holka ze dne na den dostala na ubytovnu, nemela skoro ani na jidlo (rohliky), psa ji srazilo auto, operaci si nemohla dovolit (prosila o splatkovy kalendar, ale neproslo to) a musela psa nechat utratit (to ji udelali zadarmo...). Ano, byla neseriozni a nemela nasetreno :( Nasledne se zhroutila -> psychiatrie.
    SNELA
    SNELA --- ---
    TAPINA: já bych řekla, že tohle je možná i postavený na nedůvěře k veterinářům.. Mám vetku, kterou si nemůžu vynachválit, vždycky se snažím najít alternativu než aby do psů zbytečně cpala atb na každý pšíknutí a věřím jí.. Ale když jsme chodili na veterinu na Lhotku, tak tam do nás cpali akorát srágory, čubě, která tam byla před nedávnem a má tam založenou kartu, tak protože byla nová doktorka musela jí udělat znovu preventivní prohlídku cca za 300,- úplně zbytečně.. Pak až řešili konkrétní problém, kterej opět řešili atb a nakonec se to vyřešilo naší vetkou přírodní cestou.. Takže asi tak.. A naše vetka jelikož jezdí domů neni taky nejlevnější ( srovnatelná s veterinou na Lhotce), ale vím, že jí můžu kontaktovat kdykoli a poradí mi a vim, že to děla s nejlepším úmyslem, takže mi nevadí jí za to ani zaplatit..
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    TAPINA: tak u nás minimálně polovina věcí jede kartou...
    CRS1138
    CRS1138 --- ---
    Jaka jsou rizika kastrace 11 leteho psa?
    ADITU
    ADITU --- ---
    Nedelate nekdo na veterine na Zeleny lisce? Resp. netusite, jestli a prip. kolik si pocitaji jako priplatek za vikend?
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    CAMELLA: Asi je i víc těch, co mají a dají, ale člověku víc utkví v paměti ti druzí. Když tady čtu "zase jsem vyplázla na veterině dva litry za návštěvu", tak mi to přijde jako sci-fi, protože já když účtuju dejme tomu nad tisícovku za návštěvu a není to plánovaná dražší záležitost, tak už kolikrát klient tolik u sebe ani nemá. Většinou to doplatí příště, no a někdy taky ne.
    Taky mám paní, o které vím, že dává do zvířat opravdu všechny svoje peníze a když už řekne, že nemá, tak opravdu nemá ani na jídlo pro sebe.
    SNELA
    SNELA --- ---
    já bych řekla, že je jedno jak na tom kdo je, spíš jde o to jak moc jim na zvířeti záleží.. Máme tři psy, stáli nás opravdu hodně peněz, ale tak nějak žijeme nima, takže jsou na první místě a radši nekoupím něco sobě než, že bych nedopřála jim.. Ale každej to má nastavený jinak.. Bez nich bych asi měla hodně peněz, ale zase ne tolik radosti, kterou mi dávaj :D
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    jinak co se týče klientů, tak my pár takových, co absolutně neřeší peníze máme. Nicméně klinika je v centru prahy v pomerně luxusní čtvrti naproti luxusním bytům a hotelu.
    Každopádně ale máme i spoustu lidí co opravdu nemají...a pak někteří, kteří mají, zase dát nechtějí.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam