• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIOZOO & VET PORADNA - stůňou vaši mazlíčci? Přijďte se poradit...
    KAMPA
    KAMPA --- ---
    diky.
    no cely si ho urvala - ma tam to masicko - nebo jak to popsat. cely odhaleny, mam ji to nak zafacovat, aby si to nelizala - nebo naopak je to v pohode?
    takze vet netreba? jo a jeste za jak zhruba doroste?
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    KAMPA: Dezinfikovat, dráp doroste. Jestli je dráp celý pryč a nezůstal tam kus viset, tak se s tím nic jiného dělat nedá.
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    KAMPA: zalezi co si vyrvala, kazdopadne s drapem bych sla k doktorovi at to zreviduje ponevadz tohle se rado komplikuje a hlavne to byva dosti bolestive
    KAMPA
    KAMPA --- ---
    achjo, kampina si vcera vyrvala drapek u zadni tlapy a ma tam to maso - co s tim? ja to jen dezinfikuju...drap doroste?
    MATHEA
    MATHEA --- ---
    ZMYJKA: tak to jiste
    ZMYJKA
    ZMYJKA --- ---
    MATHEA: hlavně teď už je na zvykání pozdě, žejo. Tohle musí člověk začít v úplně klidným období, kdy mu nácvik nepotento náhodná rána.
    MATHEA
    MATHEA --- ---
    No jo, ale blby je, ze ohnostroj neni jen zvuk, ale i svetelny efekty, otresy zeme.. a to se simuluje blbe:(
    ALLOPSYCHOSIS
    ALLOPSYCHOSIS --- ---
    LOVETHIEF: to bral doňas a je to upřímně řečeno úplně naprd...spíš bych hledala místo kde je ok a vyvenčit třeba v 7-8 večer a pak až ráno...tak to budeme dělat my a jsem na to zvědavá, protože letos to bude asi o něčem jinym když před pár týdny bouchnul ohňostroj asi 5metrů od něj a on se mohl posrat (chápu) a běžel rychle domů (naštěstí na vesnici-cca 100,) a tam se klepal před dveřma než jsem ho našla (myslela jsem že zdrhnul jinam)
    doporučuju spíš pouštět zvuk ohňostroje potichu a postupně den za dnem zvyšovat hlasitost...
    KAMPA
    KAMPA --- ---
    no u nas na sidlaku to dycky zacne bouchat uz od rana - kampina se nikdy petard nebala, byla skvela, az do chvile, kdy na me a na ní hodili naky smejdi z okna delobuch - spadl na nas...to bylo hrozny , od ty doby se boji.
    mrknu na to...:)
    LOVETHIEF
    LOVETHIEF --- ---
    KAMPA: ja koupila toto http://www.spokojenypes.cz/nervozita-deprese/serene-um-pro-psy-a-kocky-30tbl?id=47240 a jsem zvedava, jestli to bude fungovat. Zejmena Bibi je hroznej nervak a plasan. Coz o to, doma ji uchlacholim, ale bojim se spis toho, az budeme vencit...
    Trubka se vubec nevycura ani nevykadi, kdyz je na voditku, takze to bude neco. V NL prej lidi na Silvestra odpalujou petardy o 106 :-(
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    Ono je to poměrně jednoduché. Žádné veterinární oblbováky v tabletách, kromě neškodných přírodních přípravků, už dva roky neexistujou :o)
    KAMPA
    KAMPA --- ---
    Magdalena - jasny....no asi na to prece jenom kaslu. ona zase neni z toho nejak nepricetna, ale ma strach. proste ji co nejvic unavim....to bude prirodni oblbovak :)
    MAGDALENA
    MAGDALENA --- ---
    KAMPA: z vlastni lidske a veterinarni zkusenosti (casem jsme si se psem sladili choroby:): nez epileptikovi budes davat cokoliv na zklidneni tak konzultuj veterinare. Pokud mas strach, ze by stres ze Silvestra mohl privodit zachvat tak reseni je preventivne Diazepam, ale to je dost "drasticke". Ale fakt ten vet...
    Moje epi psice Silvestr naprosto ignoruje, ale dalsi hysterku vzdy uklidime k rodicum kde je v klidku. Kdysi jsme ji davali cosi na uklidneni (uz si nepamatuju, bylo to na predpis) a nevim jestli byla vic mimo z toho prasku nez z oslav :)
    KAMPA
    KAMPA --- ---
    Snela - no ja mam taky z toho blbej pocit prave. ona teda neni nejaky silný epilep. , zaznamenala jsem dva zachvaty - co jsem byla s ni.
    ale riskovat nic nechci. spis pocitam ze ji hrozne zdevastuju na prochazce...aby usnula a nic neresila.
    SNELA
    SNELA --- ---
    KAMPA: nejsem vet, ale laicky bych řekla, že když má epilepsii tak bych mu žádný tyhle věci nedávala.. naši jednou dávali psovi něco takovýho a řikali, že to bylo psycho, že se vůbec nemohl hýbat a byl uplně mimo, že by mu to už nedali, ale je to dobrej 5-7 let zpět, takže určo už bude něco šetrnějšího (a byl to taky epileptik)
    PETRA_CHATEAU
    PETRA_CHATEAU --- ---
    KAMPA: já zvažuju, že na silvestra pojedu k mámě, bydlí kousek za prahou a je tam větší klid. je ale pravda, že lola se zas nějak extrémně nebojí, jedno jí to teda ale taky neni. loni si zalezla za postel, a protože se nějak netřepala, prostě tam jen byla, tak sem jí ani neuklidňovala a nijak extra sem si jí nevšímala
    KAMPA
    KAMPA --- ---
    čao, budete svym psiskům davat naky oblbovaky na silvouse? ja to nikdy nedelala, ale letos je to cely naky potapany a mozna bych do toho sla.
    ale nevim jak s tou epilepsii...diky za rady!
    SNELA
    SNELA --- ---
    TAPINA: díky moc
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    SNELA: To už jo.
    SNELA
    SNELA --- ---
    TAPINA: no ona celej den spí a ani ven se ji nechce :D a po vyndání stehu můze fungovat normálně ?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam