• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIOZOO & VET PORADNA - stůňou vaši mazlíčci? Přijďte se poradit...
    STHENO
    STHENO --- ---
    VERCA_ZABA: nekupala si ho?
    VERCA_ZABA
    VERCA_ZABA --- ---
    kde může kocour chytit zánět středního a vnitřního ucha?
    NE7RA
    NE7RA --- ---
    SIEGR:myslim ze to je normalni :) zdaji se mu sny
    STHENO
    STHENO --- ---
    NAJBABAZBA: moj kocur to mal po penicilinovych antibiotikach. stacilo vysadit a postupne to zmizlo, takze by som hladala pricinu. v prvom rade skus nedavat tie konzervy shiny cat (zeby alergia na tie krevety?) a uvidis za par tyzdnov.
    SIEGR
    SIEGR --- ---
    Zdravim, mam dotaz..Mam ctyr a pul leteho ast krizence. Obcas se bez jakehokoliv duvodu trese..Treba lezi/spi a ma takovy svalovy tresy...evidentne ho to nijak nestve, ale zajimalo by me cim to je.. Nekdo nejake zkusenosti?
    NAJBABAZBA
    NAJBABAZBA --- ---
    Ahojte, potrebujem poradit! Nasej macke sa na hlave (tam na bokoch ako su chlpky jemnejsie) vyhodili vyrazky. Stale si to skrabe, takze uz tam ma krvave stroupky. Vcera som s nou bola na veterine a doktor jej zobral vzorky na cytologiu a pozrel na to pod mikroskopom. Vysledok bol, ze ma zvysene eozinofily a su tam obcas kokove bakterie. Dal mi na to nejaku dezinfekciu, s tym ze ked sa to nezlepsi, tak budeme hladat dalej pricinu. Zatial to vyzera na nejaku alergiu.
    Mame este druheho kocura a ten to nema. Macky su bytove, von nechodia, iba na balkon a ten mame zaskleny. Nemenila som ani ziadnu kozmetiku ani prasok na pranie a ani granule (Jedine co sme im davali "nove" bola konzerva shiny cat tunak s krevetami od gimpetu).
    Nestretli ste sa niekto s takymto podobnym pripadom? Dik moc (kludne piste do posty)
    VERUKEBA
    VERUKEBA --- ---
    TAPINA:
    CAMELLA:
    OK. Diky....

    takze doporucujete jeste jednou ten Biocan jo? dostal to 29.12.
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    VERUKEBA: plesnivé zvíře bych rozhodně nenechala naočkovat, je to zbytečná zátěž a ta plíseň se mu pravděpodobně znovu rozjede.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    VERUKEBA: No jestli by nebylo na místě teď vyléčit pořádně tu plíseň a normální očkování odložit. Protože to ho zase trošku oslabí a plíseň bude mít zas navrch.
    VERUKEBA
    VERUKEBA --- ---
    CAMELLA: dala mu Bican M a rekla, ze revakcinace az za dyl. Protoze mezitim ma dostat jeste normalni ockovani, ktery jeste vubec nemel...
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    VERUKEBA: očkování proti mykozam se ale musí opakovat každé tři týdny a obvykle to zabere až po druhé injekci.
    VERUKEBA
    VERUKEBA --- ---
    CAMELLA: dostal ockovani proti mykozam pred trema tejdnama a zatim to vubec nezabralo. ma dostat jeste druhou davku nekdy v unoru.
    peroralni mu nechtej dat protoze je malej a perskej, tak aby mu to neznicilo ledviny hnedka od mala....

    jinak jsem obvolavala veterinare dermatology a nejlevnejsi konzultace co je, stoji 700kc a to mi jeste nebyli schopny rict, kolik bych platila za rozbor, predpokladam, ze tak 2000kc... :(
    ZMYJKA
    ZMYJKA --- ---
    CAMELLA: možná ten almykon testnu, když to v brzké době nezačne mizet. Díky.
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    ZMYJKA: klidně mu může něco lehce nesedět ve stravě. Těžko říct.
    Každopádně, v práci máme docela dobré zkušenosti s doplnkem stravy almykon, je to výtažek ze žampionů - tak můžeš třeba zkusit dávat, jestli by to nepomohlo. A nebo nedělat nic a asi se taky nic nestane, když je to takove maličké. Já sama jsem lehký atopik celý život /tedy jako dítě jsem měla mnohem horší formu/, občas se mi prostě v loketních jamkách udělá lehký ekzem - nijak mne to nevadí a nezhoršuje se to, tudíž to neřeším...
    ZMYJKA
    ZMYJKA --- ---
    ALLOPSYCHOSIS: nad tím sem taky už hluboce bádala, vizuálně to sice má níž, než švy oblečku, ale zas když běží, tak ty ťapiny dost zvedá... Možná to fakt bude tím, jak teď bylo mokro, tak měl tu pláštěnku na dvou dlouhých prochajdách, dřív ji vždycky měl jenom krátce. No, jestli vydrží sníh, tak ji zas chvíli nosit nebude, tak uvidíme.

    ZMYJKA
    ZMYJKA --- ---
    CAMELLA: jo, alergie mě právě taky znervózňuje, ale nemám nejmenší ponětí, na co by to mohlo být :/ A hlavně je to fakt divné místo, ani to není přímo v ohybu.

    TAPINA: Já mám hlavně podezření, že "těžko říct" mi řekne i vetka, když ho k ní přivedu :D Jediné, co mě napadá by byly stěry a moc se mi nechce mu to v tomhle počasí roznípávat.

    Asi holt počkám a budu sledovat vývoj a občas mu to přestříknu koloidním stříbrem, to by škodu napáchat nemělo. Ono nebýt toho zabarvení srsti, tak by si toho člověk ani nevšiml...
    ALLOPSYCHOSIS
    ALLOPSYCHOSIS --- ---
    ZMYJKA: Don má tohle když nosí nějaký čas jeden obleček, který mu přes ty packy pořád jezdí... má tam potom takové malé lysinky, ale nevím jak Loki nosí oblečky-jestli jo tak prozkoumej přední švy
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    ZMYJKA: těžko říct, krom poškození něčím z vnějšku mne napadá akorát lehká forma alergie /pokud jsem dobře pochopila, že to má na obou packách ve stejném místě/, je světlý a světlí psi mají k alergiím větší předpoklady.
    Případně ještě plíseň, ale ta by spíš nebyla na stejných místech.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    ZMYJKA: V ohybech kloubů bývá atopický exém, ale to by asi nebyly jen předloktí. Těžko říct.
    ZMYJKA
    ZMYJKA --- ---
    Netušíte někdo náhodou, jestli se nějaký problém u psa neprojevuje specificky na přední hraně předloktí? Mladej tam má tu a tam pupínek a občas mikrostroupek a barví se mu tam srst (už jednou měl takhle jeden pupínek na zápěstí a taky mu barvil srst, pak to zmizelo, a jednou několik na hraně krku), tak nevím, jestli mi někde jenom neproběhl ostružiním (páchá pravidelně a srst mu takhle barví jakákoliv sekrece, má ji takovou i v meziprstí) nebo jestli to může být nějaká kožní reakce na něco. Úplně se mi ho nechce v téhle zimě vyholovat na nohách, abych k tomu mohla... Na blechy jsem ho kontrolovala a nikde nic. Nedrbe si to ani nekouše, nevypadá to bolestivě.

    Tady je to docela vidět - ty tmavší fleky na přední straně předních nohou:
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam