• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIOZOO & VET PORADNA - stůňou vaši mazlíčci? Přijďte se poradit...

    Lámete si hlavu, co schází nebo přebývá vašemu zvířátku?

    ŘEŠÍTE ZDRAVOTNÍ PROBLEMY VAŠICH MAZLÍČKŮ?

    Pátráte po chovatelských tricích, nebo jen řešíte drobné poranění či zdravotní neduh?
    Ptejte se místních "zkušených" na co jen chcete, od výběru vhodného steliva pro suchozemskou želvu přes plusy a minusy psích oblečků až po rozměry voliery pro kakadua..
    ... pole působnosti sahá tam, kde končí bohaté zkušenosti všech ostatních zúčastněných, tedy, kdo chce dnes poradit, zítra třeba sám přijde s dobrou radou někomu dalšímu..a rozhodně nezůstane jen u obligátních mazlíčků typu kočka či pes..



    koukněte sem...

    rozbalit záhlaví
    MARQETHA
    MARQETHA --- ---
    LANTHAL:
    ZMYJKA:
    ANABEL_LEE: děkuju za odpovědi, holky. teď už je to vypadá, že je Šerly o něco lépe - snědla kus vařeného hovězího a kus papriky, přišla se za mnou přivítat, vrtěla konečně ocáskem.. pije naštěstí hodně sama od sebe, ještě jí uvaříme vývar. ráno trochu chrčela, ale od té doby žádný kašel nebo těžší dýchání nepozoruju.

    máte prosím ještě nějaké tipy, co jí teď na podporu dávat? máme doma např. jitrocelový sirup, domácí med, echinaceu v tabletách. nevím, co je pro psa vhodné..
    ZMYJKA
    ZMYJKA --- ---
    MARQETHA: jestli se nelepší a nežere určitě konzultovat s vetem - na virový zápal plic ti může pes i umřít. A hlídat příjem vody, aby nebyla dehydrovaná - klidně to do ní natlačit stříkačkou.
    LANTHAL
    LANTHAL --- ---
    MARQETHA: pokud je to virového původu, tak ani atb. zabrat nemůžou ... vůbec nežere? Pokud se nezlepšuje/horší, konzultovala bych s vetem ...
    MARQETHA
    MARQETHA --- ---
    ahoj, prosím o vaše zkušenosti s účinkem antbiotik..

    máme dvouletou dalmatinku. v pátek ráno začala být apatická, přestala jíst, začala se klepat, celý den prospala. večer jsme byli na veterině, vet konstatoval, že buď prochladla nebo chytila vir a má zkrátka něco jako chřipku. slyšel, že jí to na plicích chrčí. dostala injekci antibiotik a od včerejšího (sobotního) rána bere atb Xiclav.

    moje otázka zní - neměla ta atb už zabrat? dnes stále nepozoruji zlepšení..

    SUFFOCATE
    SUFFOCATE --- ---
    MATHEA: tak nejspis o nic moc nejde, zatim to vzdycky prezili bez ujmy... ale je to divny a stve me, ze nevim co to je. :(

    FIFAJZ: soli to neni urcite. Po vykonani potreby nehrabou vubec a s tim mistem, to je prave tezky. Deje se jim to ruzne, zatim jsem nevypozorovala zadnou souvislost s mistama, kde jsme ten den zrovna byli. S tim postrikem by to mohlo souviset, vcera jsme byli zrovna na miste, kde se o tu zelen asi nejak staraji.. ale kdyz to mel ten druhy pes fakt extrémně, tak ten den jsme byli na louce, kde to urcite nicim nestrikaj ani nehnojej...

    Trosku jsem doufala, ze se to deje vic psum a ze na to treba uz nekdo prisel. Tak aspon vim, ze nemame postizeny psy, ze to delal i pejsek od Mathey.. teda ne ze bych to nekomu prala samozrejme ;)
    FIFAJZ
    FIFAJZ --- ---
    SUFFOCATE: Tak v zime by se to dalo pochopit, ze treba odpornost typu posypova sul jim packy podrazdi, ale to by asi bylo u vsech pacek stejny, ne jen zadni..:(
    Moje cuba si je schopna vykousat do masa cokoliv, co ji na packach svedi, kdyz projde ostruzinim, malinama ci vydatnyma koprivama. Dumala bych o tom, kde ty zadni paratky nechavaji, jestli s nima nejak vic hrabou po vykonani potreby treba a na jakym miste, jestli to tam neni necim pohnojeny/postrikany..
    MATHEA
    MATHEA --- ---
    SUFFOCATE: divny, fakt divny proste, skoda ze nemuzou rict, co se jim deje.. ale jinak neporadim no:(
    SUFFOCATE
    SUFFOCATE --- ---
    SUFFOCATE: * plazil
    SUFFOCATE
    SUFFOCATE --- ---
    MATHEA: taky nemaji nic na polstarcich videt, kdyz jim strcime prst mezi polstarky tak zacnou kopat. Kdyz stoji tak to maji taky, ale spis kdyz lezi. Vetsinou se to projevuje jen timhle kopanim, jako kdyz psa polechtas na chloupkach na nohou. Druhy pes to mel nekdy pred zimou o dost horsi, nez je na tom videu. Vypadal jak naspeedovany, porad si to olizoval a strasne mu kopaly nohy, a zezacatku nemohl ani chodit. Spis se tak podivne platil. Co krok, to si sedl a lizal si to. To jsem si tenkrat chvili myslela, ze snad ochrnul, ale bylo to jen tohle. Jo a maji to jen na zadnich vzdycky. A nekdy jenom na jedne noze.
    MATHEA
    MATHEA --- ---
    SUFFOCATE: a kdyz stojej, tak taky? Vypada to, jak kdyz si je drbou? Muj pes to mel relativne nedavno, fakt ale masakr, sel a co krok, to tou zadni jel po podlaze co nejdal mohl, byl hrozne udejchanej a rozhozenej.. fakt to vypadalo jako kdyz ho to svedi. Ale mel to jen na zadnich, predni mel uplne v klidu. omyti nepomahalo, zabalila sem mu je do studenyho rucniku a vymachala v cernym caji, pak to preslo postupne.
    Ten den sem byla vnecit za Prahou s kamoskou, mely jsme dohromady 3 psy, jen Balona to trapilo, moje cuba i jeji pes byl ok. Na polstarcich nic videt nebylo, meziprsti bylo klidny..
    SUFFOCATE
    SUFFOCATE --- ---
    Ahoj, prosím nevíte někdo, čím to je, že nám psi občas po procházce "kopou nohama"? Většinou to mají oba dva, dneska to měla jenom fena. Myslíme si, že to mohou mít podrážděné z nějaké rostliny, ale nevíme to jistě... většinou to do hodiny, do dvou přejde. A někdy to mají tak silně, že ani nemůžou jít (hlavně teda druhý pes, ten je takový citlivka).
    Češka nohy - YouTube
    http://www.youtube.com/watch?v=ztbI6KfmpJc
    ALLOPSYCHOSIS
    ALLOPSYCHOSIS --- ---
    TAPINA: no denně mu to mažeme takovým zklidňujícím krémem od veta a to jak tu žlázku tak ten demodex :-/ ale stejně ho pořád napomínáme ať si to neoblizuje... za poslední dny se to ani nezvětšilo ani nezmenšilo, takže uvidíme co dál. Snad nám celý nevyplešatí
    MATHEA: no já jen doufám že se to nebude dál rozjíždět no....
    MATHEA
    MATHEA --- ---
    ALLOPSYCHOSIS: chm, tak to je na pendrek teda, drzim palce, at se to co nejdriv vyresi.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    ALLOPSYCHOSIS: No, někdy, ale podle mě to tomu psovi vadí. Musí to minimálně svědit, jako cokoliv ucpaného v kůži.
    ALLOPSYCHOSIS
    ALLOPSYCHOSIS --- ---
    jo a ještě kvůli tomu demodexu jsme museli odložit očkování :-/
    ALLOPSYCHOSIS
    ALLOPSYCHOSIS --- ---
    TAPINA: no nechce do něj řezat, prý se to někdy i samo vstřebá....
    MATHEA: demodex má zjištěný 2 stěry během 2 týdnů to prokázaly (napoprvé tam měl jen jednoho parazita a podruhé dalšího a larvu) naštěstí ten demodex spot má jenom jeden zatím, takže nešílím..... ale pořád si to chce lízat, je jak najatej....
    MATHEA
    MATHEA --- ---
    ALLOPSYCHOSIS: hele a demodex ma zjistenej seskraben? Nebo je to jen odhad veta?
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    ALLOPSYCHOSIS: Nevím, proč by nemohl nic dělat, dá se to jak píše XIFF, naříznout a vyčistit. Dá se to v lokální anestezii a je to otázka asi deseti minut. Druhá věc je, že někdy se to tam udělá znovu, ale to může i když to praskne samo.
    XIFF
    XIFF --- ---
    ALLOPSYCHOSIS: ucpanou mazovou žlázku měl můj potkan, ale to bylo max velikosti hrášku a na vet mu to proste nařízli vymáčkli a vyčistili.. tak nevím...
    ALLOPSYCHOSIS
    ALLOPSYCHOSIS --- ---
    tak don má na zádech ucpanou mazovou žlázku (bouli jako vlašský ořech) a taky počáteční demodex (asi 2cm od té bouličky) jelikož nejde hlídat 24/7 tak si to líže-byť mu to věčně mažeme zklidňujícím krémem od veta, ale rozlízává si i tu bouličku a má tam dvě takový malý lysinky - je nějaká ještě další pomoc aby třeba boulička nerostla? aby si to nelízal?
    setkali jste se někdy s ucpanou mazovou žlázkou a následnou bouličkou? vet říkal že nemůže nic dělat dokud to třeba nepraskne nebo samo nezmizí....
    VAMPY
    VAMPY --- ---
    Tak info,osmakovi se ulevilo,sezral na co prisel,je nejakej az moc akcni,nevychazi z nej ani zavrknuti,cili antibiotika zabrala.kdyz jsem mu sla dat jeho dnesni davku,tak nesel chytit(pravdepodobne tusil co ho ceka) a kdyz jsem ho konecne capla,rval jako pominutej,takovy vztekly zvuky jsem dlouho neslysela! musela jsem ho chytat levou rukou,pac se mi porad schovaval v kleci v domecku apod.muj osud byl timto speceten,pac jsem si ho blbe nahmatla,vysmekl se a prokousl mi prst srac jeden.jeste jak ted par dni moc nehlodal,ma ty zuby celkem dlouhy a to paradne zajelo do toho masa.no v bolestech jsem do nej narvala ty antibiotika a hodila ho zpatky.jestli ty zbyvajici davky budou takhle divoky,tak to nemuzu prezit:D jsem rada,ze evidentne speje k uzdraveni...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam