• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIOZOO & VET PORADNA - stůňou vaši mazlíčci? Přijďte se poradit...
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Hm - tak otrávená nejspíš není, vzali jí krev a že uvidíme. Je fakt, že začíná zlepšovat - ještě před odjezdem vylezla z úkrytu a spala normálně v pelechu a sice teda nechodí dobře, ale už to je lepší.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    TAPINA: zeptám se - no nic, jedeme na veterinu...
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    ZUZKAOU: A něco na klíšťata se jí taky nedávalo? Ono to může být ledacos, teda.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    TAPINA: ven teď moc nechodí, doma by nic moc být nemělo - nesliní, nezvrací.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    ZUZKAOU: Otrava to být nemůže? Chodí ven, nebo se mohla k něčemu dostat doma?
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Veterinář má dneska až od čtyř a potřebovala bych alespoň poradit co to může být - mámina kočka byla celý den zalezlá pod postelí a když teď vylezla tak se divně motá (ovládá nohy, ale celkově má motoriku jako opilá a nebo jako kočka probouzející se z narkozy) - nikde není nic nazvraceného, v záchodcích nic podezřelého. Žere, nechala se pomazlit a vrněla, na pohmat nemá nic bolestivého, či nějaké zranění.

    Včera snad byla v pořádku.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    Jsou to predispozice, trpí na to psi bez ohledu na stravu, trošku méně primitivní plemena (vlkům taky nikdo žlázky nemačká, že jo), ale řešila jsem opakující se záněty i u československého vlčáka, takže zase vocaď pocaď. A po zkušenostech moc nevěřím na "psy, kteří s tím problémy nemají" a doporučuju to minimálně jednou za půl roku preventivně vymáčknout všem (ne častěji, když není potřeba). Protože s těma provalenýma abscesama chodí takřka výhradně lidi, kteří říkají "On s tím nikdy problém neměl, nikdy nesáňkoval, nikdy se tam neolizoval". To jsou psi, kteří si tam ten sekret střádají a nevěnují tomu sami pozornost, což ale neznamená, že se nic neděje.
    LOVETHIEF
    LOVETHIEF --- ---
    ZMYJKA: dekuju za tip, ja to ale napoprve necham na odbornikovi, ja se s tim fakt jeste nesetkala
    LOVETHIEF
    LOVETHIEF --- ---
    FIFAJZ: ja nad tim taky dumala, protoze Cookie je jedinej pes, co jsme doma meli, ktera takovejhle problem ma. A teda je fakt, ze ona jako jedina ma problemy s travenim. Casty, ikdyz jenom narazovy prujmy, nebo naopak sutraky. A taky nesmi sezrat jen tak neco. Ostatni cokli mohli spraskat kdeco a bez problemu.
    Ja se o tom jejim traveni bavila s vetama a ti ze ji mam krmit veterinarnima dietama. Hm, tak na ty by se mi z vysoka vyto, protoze to uz tu bylo a ona radsi nezrala. Se ji nedivim.
    Jediny, na cem mi prospiva, je rano a odpoledne v pare povareny kureci nebo kruti prso s ryzi (a do toho micromineraly) a vecer grancle (Taste of the wild, Orien, Artemis nebo Canine Caviar), ktery ji takhle jednou za den chutnaj a pres noc je tak rychle nestravi, takze do rana nedostane hlad (hlad dostat nesmi, protoze jakmile ji zakruci v brise, zacne ji bejt spatne a nechce jist a jenom se protahuje a kouka jako ranena lan).
    ZMYJKA
    ZMYJKA --- ---
    FIFAJZ: spíš predispozice - mladej je na barfu od 5 měsíců a tak jednou za dva až tři měsíce je prostě taky má plný, takže mu je preventivně kontroluju po každém koupání a když jsou plné, vymáčknu - po tom koupání to jde fakt jedna radost - samozřejmě nečekám, až to bude mít nějak přehnaně ucpaný - ono když už je má plnější, tak když ho po koupání postavím na stůl a zvednu mu ocas, tak jsou i cítit, jak se uvolní, takže prostě dvakrát lehce projedu, setřu co vyteče a je to.

    No a čuba byla většinu života na granclích a nikdy s žlákama neměla problémy.
    FIFAJZ
    FIFAJZ --- ---
    ZMYJKA: Jsem onehda dumala prave o zlazkach u psu na prochazce. Bezne vidam svy feny, jak si pri kadeni samy "vymacknou" zlazky, a nemusi to byt zrovna po veprovy lopatce, jen kvalitni masovy bobek. Rikala jsem si, cim to, ze nekteri psove tim trpi cely zivot? - strava ala grancle? Nejaky predispozice? Znama ma jozevcici a ta je co 2-3 mesice na mackani, chudak mala.
    ZMYJKA
    ZMYJKA --- ---
    LOVETHIEF: hodně pomáhá, když psa "odmočíš" v teplé vodě. Já nechávám oba psy při koupání chvíli ležet ve vaně s teplou vodou a kondicionérem a Lokimu, který občas žlázky potřebuje vymáčknout, to ta teplá voda krásně uvolní a pak to jde bez problémů papírovým ubrouskem vymáčknout, aniž bych musela vyvíjet extra tlak a vadilo mu to. A říká se, že podobnou službu udělá omýt konečník teplám odvarem třeba z heřmánku, ale to jsem nezkoušela.
    LOVETHIEF
    LOVETHIEF --- ---
    TAPINA: tak doufam, ze jsem to nenechala zajit takhle moc daleko
    ted tady sankovala po koberci
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    LOVETHIEF: Těžko říct, to bude asi individuální, protože někdo u toho vyvádí jako protrženej a někdo neříká nic. Každopádně provalený absces z ucpané žlázky bolí víc.
    LOVETHIEF
    LOVETHIEF --- ---
    Boli psy moc, kdyz se jim mackaji (nebo co se s nima dela) analni zlazky? Cookie hrozne smrdi, tak mam podezrejni....
    Samozrejme to necham udelat na veterine.
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    MYSKAZBRISKA: a játra, ledviny má ok?
    MYSKAZBRISKA
    MYSKAZBRISKA --- ---
    CORNELA: tekutina jí byla z břicha odebírána a vyšetřována víckrát,stejně jako krev,ale prostě výsledek byl,že někde je v těle zánět. Tak nějak bych se ráda vyhnula (pokud by to nebylo nezbytně nutné), aby se do ní řezalo nebo se uspávala, přece jen to je starší čtrnáctiletá kočka a nevím,jak by to na ní působilo.
    MYSKAZBRISKA
    MYSKAZBRISKA --- ---
    KEEE: Naštěstí se už začíná zlepšovat. :)
    Prý to zánět dělohy není, ale někde zánět má (dle výsledků krve). Kočka dostala injekčně další antibiotika plus injekci s léky proti bolesti (chodíme tam s ní teď na ně každý den,očividně je to pro ní více stravitelné než prášky). Doma začala pít a začíná i jíst kousky naškrábaného masa a už jsem jí viděla i křupat křupky. Veterinář stále neví,co jí je. Prý by to mohly být špatné zuby nebo srdeční vada,ale to se bude zjišťovat vyšetřením až po tom,co se víc zlepší.
    KEEE
    KEEE --- ---
    MYSKAZBRISKA: jak jste dopadli? co to nakonec bylo? doufám, že už kočka pije a ideálně i baští...
    COQUINE
    COQUINE --- ---
    TAPINA: je to Sumaned forte sirup
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam