• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • Přišli jste skrz odkaz na příspěvek, který již neexistuje.

  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIOZOO & VET PORADNA - stůňou vaši mazlíčci? Přijďte se poradit...
    MILAZAJICEK
    MILAZAJICEK --- ---
    CORNELA: Tohle mi udělali u kočky propichli ucho dali tam kanilu a přes malou rulicku z obvazy prelepili ouško a trvalo cca 3 týdny nez se to zhojilo.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    A já mám teda s othematomy zkušenost takovou, že když se neřeší hned, tak se zvětšujou, až jsou přes celé ucho. Rozhodně bych nečekala, až to kritické bude. Pokus o konzervativní řešení možný je, taky se mi to už jednou povedlo, ale je to na dlouho, pro psa nepříjemné a s nejistým výsledkem.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    CORNELA: Nedá, to se udělá hned znovu, dokud je tam kapsa, tak se plní.
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    EWOKK: je naprosto jasné z čeho, právě z toho drbání - jak se drbou, tak si prostě v uchu pohmoždí nějakou cévku a ta se vylije do podkoží..
    ale teda zašla bych radši k někomu, kdo s othematomy má své zkušenosti, protože pochybuju, že se mu to vstřebá a když se to nechá moc dlouho, poškodí to trvale ucho
    EWOKK
    EWOKK --- ---
    EWOKK: mažu to akorát Heparoidem
    EWOKK
    EWOKK --- ---
    Tak jsem se zastavila nakonec u veta hned, a říkal že to zatím není nijak kritický. Bude to hematom, akorát není jasné z čeho...prý to vypadá že už je tam delší dobu a měl by se vstřebat. Tak snad to celé proběhne neinvazivně :)
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    TAPINA: u nás v práci to léčí i konzervativně, záleží na rozsahu a ne vždy to vyjde...
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    EWOKK: Oteklé jako kdyby tam měl polštářek naplněný tekutinou? To tě moc nepotěším, googli "othematom". Řeší se to bohužel jen chirurgicky.
    EWOKK
    EWOKK --- ---
    Ahoj, můj pes má oteklé jedno ucho..od špičky do půlky. Je trošku horké a všimla jsem si toho až teď. Co to může být? Nijak zvlášť se neškrábe, i když možná si pamatuju že se tak před 3 týdny docela drbal.
    Infekce? Roztoče? Nachlazení?
    Počkám do pátku a pokud se to nezlepší, tak vet...
    Jinak se chová celkem normálně, i když je z víkendu trošku unavený.
    KATCHIB
    KATCHIB --- ---
    Tak tu mám další otázku. Když už se nám Arthur uzdravil a začal zase řádit jako černá ruka, projevilo se to stejné u mladšího kotěte Theodora. Theoušovi je 7 týdnů, do teď normálně baštil, pil a hrál si...včera večer jsem zjistila, že má průjem, dneska jednou zvracel (jenom žaludeční šťávy) a je očividně unavený a nechce jíst. Než onemocněl Arthur, řešili jsme prakticky to stejné se psem...takže otázka zní: Je možné aby nám doma lítala nějaký zvířecí viróza? Případně pokud ano, jak postupovat?
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    KABIS: Ne kočičí chřipka ale kočičí rýma :o) Ale jinak jo, na veterinu, a z očkování hned tak asi nic nebude.
    KABIS
    KABIS --- ---
    Ahojte, jak je to s kocici chripkou? Mame ted nove doma kotatko a tece mu hnis z oci, co si pamatuju tak za to mohla kocici chripka.. je to tak? (zitra jede na veterinu i kvuli ockovanim a tak, ptam se hlavne ze "zvedavosti") Jinak je aktivni a papa pekne :)
    DAW
    DAW --- ---
    jinak k těm zubům.. dávám teď hafovi večer olízat trochu čistýho kokosovýho oleje a zdá se mi, že to pomáhá.. nedávno jsem někde čet, že prej je výbornej na zuby i pro lidi - respektive kyselina, na kterou se působením slin rozkládá působí proti zubnímu kazu a všelikejm bakteriím..
    DAW
    DAW --- ---
    XAJA: tak já to vnímám jako dvě rozdílný věci..

    ZMYJKA: aha.. vidiš.. budu o tom přemejšlet.. dík :)
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    XAJA: No jo, no, já už u Anďáka taky zuby neřeším, i když je má strašný. Uspat si ho vzhledem k dlouhodobým problémům už netroufnu, a na konzervativní řešení to má už moc strašný.
    ZMYJKA
    ZMYJKA --- ---
    DAW: být tebou mu tu preventivní krev a srdce nechám udělat - ono některá orgánová selhání můžou způsobit dlouhé a bolestivé umírání a psiska občas moc nedávají najevo, že jim dlouhodobě není dobře (nebo teda dávají, ale u starých psů se to přičte věku a nepřijde se na to, že se pes trápí). Kdyby mu něco začalo selhávat, vždycky to můžeš v rozumnou chvíli ukončit - ale to že budeš vědět jak na tom je ti dá možnost nenechat ho umírat v bolestech.
    XAJA
    XAJA --- ---
    DAW: nejako sa v tom prestávam orientovať: "nemá zmysel mu predlžovať život do aleluja", na druhej strane ho nechceš zaťažovať vakcináciou.

    môj osobný názor (ako som písala - geronti 11 a 14 rokov:) je v tom, že si zaslúžia, aby dožili spokojne a dôstojne. takže si napríklad nelajznem u nás neočkovať proti leptospiróze, takže jedenkrát ročne tak či tak očkujem. no a to už sa mi zvezú aj tie ďalšie vakcíny - pokiaľ sú psi inak zdraví, nevidím dôvod ich nezaočkovať. trochu aj z takej solidarity s inými psami - na tú preočkovanosť populácie celkom "verím".

    a možno som to len zle pochopila, v tom prípade prepáč, ale to napríklad tie zuby, na rozdiel od vakcinácie, neriešiš?
    DAW
    DAW --- ---
    TAPINA: aha.. tak to je škoda, že to zrušili.. hmm.. co naplat..
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    Ona jeden čas existovala, vakcína Quantum, na té asi je postavené to vakcinační schéma z těch stránek. Taky jsem s tím s velkou slávou začala, že se budou přeočkovávat každoročně jen dvě nemoci, jenže firmu koupila jiná firma a vakcínu zrušili s tím, že mají ještě jednu prakticky stejnou. Nicméně prakticky stejná nebyla úplně stejná, tahle dvojkombinace vypadla bez náhrady.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    DAW: No jo, ale jedna věc je délka účinnosti imunity a jedna věc jsou dostupné vakcíny. V současnosti neexistuje vakcína, která by obsahovala jen parainfluenzu a leptospirózu. Existuje samotná leptospiróza, leptospiróza se vzteklinou a nebo všechno dohromady.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam