• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIOZOO & VET PORADNA - stůňou vaši mazlíčci? Přijďte se poradit...

    Lámete si hlavu, co schází nebo přebývá vašemu zvířátku?

    ŘEŠÍTE ZDRAVOTNÍ PROBLEMY VAŠICH MAZLÍČKŮ?

    Pátráte po chovatelských tricích, nebo jen řešíte drobné poranění či zdravotní neduh?
    Ptejte se místních "zkušených" na co jen chcete, od výběru vhodného steliva pro suchozemskou želvu přes plusy a minusy psích oblečků až po rozměry voliery pro kakadua..
    ... pole působnosti sahá tam, kde končí bohaté zkušenosti všech ostatních zúčastněných, tedy, kdo chce dnes poradit, zítra třeba sám přijde s dobrou radou někomu dalšímu..a rozhodně nezůstane jen u obligátních mazlíčků typu kočka či pes..



    koukněte sem...

    rozbalit záhlaví
    NICKIE
    NICKIE --- ---
    HJURVAJS: no, mel ho v puberte, meli jsme trikrat po sobe po mesici advocate a zmizel. Letos mame preventic, protoze si nejsme jisty, jestli ho nema na packach, nebo jestli je to alergie a taky nam to celkem zabira..Akorat preventic se musi casto menit tusim...
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    HJURVAJS: Někdy je potřeba systémová léčba, Milbemax na dlouho a denně, vychází to dost draho.
    HJURVAJS
    HJURVAJS --- ---
    NICKIE: a jakým způsobem se vám ho podařilo zbavit? my zatím měli jednou pipetu advocate za krk, teď obojek preventic, nějaký vitamíny na kůži a srst ale zatím se to furt zhoršuje..
    NICKIE
    NICKIE --- ---
    HJURVAJS: ja jsem u psa s demodexem nejakou dobu bojovala...
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    VAMPY: Ono je možný, jestli dělá jenom krávy, že ani psí tabletky na odčervení nemá. Ale nějaká injekční antibiotika, která se dají dát i kočce, mít bude.
    VAMPY
    VAMPY --- ---
    SENIN: Ono asi záleží na tom, jakej je to venkov a jestli jsi 90ti letá babička, nebo moderní člověk s autem, prostředky apod. ale to už je OT
    SENIN
    SENIN --- ---
    divný, u nás na venkově se to dělá jinak
    VAMPY
    VAMPY --- ---
    TAPINA: Nicméně dle typu tvé odpovědi hádám, že buď se z toho kočka prostě vylíže sama, nebo je léčba antibiotikama nejjednodušším a v podstatě i jediným účinným řešením...
    VAMPY
    VAMPY --- ---
    SENIN: tak neni to moje kočka abych jí někam odnášela a hlavně když bych jí mohla odnést do útulku, tak bych jí mohla odnést i někam na veterinu...nikdo jí nikam odnášet nechce. Na venkově se to tak dělá, že se zvířata moc neřešej, nicméně já jsem "cíťa" z města, kde se řeší každý prd, takže mám alespoň snahu jí nějak ulevit a řeším dostupné možnosti :-)
    TAPINA: skočim se tam zeptat jestli by nepřijel, kravín je hned za barákem, ale nevim nevim. Tuhle jsme odčervovali psa a vezla jsem tabletky z Prahy, páč to bylo jednodušší, než honit toho veta...
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    VAMPY: Nemohl by ten veterinář z kravína přijet k vám? Někdy to dělají.
    SENIN
    SENIN --- ---
    VAMPY: to ji radši vezmi a dones ji někam do útulku .... máte postaráno a chudák kočka nebude chcípat.
    VAMPY
    VAMPY --- ---
    Mam dotaz: vesnicka kocka, venkovni, babicky meho pritele,ktera je "stara skola"-zvirata nelecim,neodcervuji,neockuji. veterinar nejblizsi x desitek km ve meste,cili desna akce do ktere se nikomu z rodiny meho pritele nechce. Kocka ma plny nos,tece ji z oci,lezi,mirne apaticka,spatne zere. Co by to mohlo byt,dalo by se to zvladnout domaci lecbou (pokud bude probihat nejaka odborna lecba,maximum ceho jsem schopna docilit je zajit do mistniho kravina za veterinare-kdyz tam zrovna bude-pro antibiotika,nebo neco)?
    PETRA_CHATEAU
    PETRA_CHATEAU --- ---
    MONROE: když ze psa tohle vylezlo, šla bych znova na veterinu
    PETRA_CHATEAU
    PETRA_CHATEAU --- ---
    MONROE: to vypadá jako tasemnice
    HJURVAJS
    HJURVAJS --- ---
    Ahoj máte někdo zkušenosti s léčbou demodexu?
    MILAZAJICEK
    MILAZAJICEK --- ---
    SENIN: naše lízala koberec, stavěli jsme se k tomu jako že to nevadí když ji to baví, ale lízala ho tak dlouho na tom samém místě, že tam rozpletla všechna vlákna a zůstal tam takový vylízaný koláč ;)
    SENIN
    SENIN --- ---
    Čičinka pořád líže igelit, cokoliv co je z umělé hmoty ... i kabely od počítače, zabalené bonbony atd. Předpokládám, že to dělá, protože se jí to líbí? Vadí to nějak?
    LANTHAL
    LANTHAL --- ---
    IZINKA: nevím, co chceš slyšet. Podle mého už měl mít dávno antibiotika, protože takhle riskuješ otravu krve z infekce ...
    IZINKA
    IZINKA --- ---
    Ahoj, náš kocour má něco se zadní tlapkou: už týden na ni nestoupne, nejdřív jí měl jak bambulu, pak to trochu splasklo. Když se mu na to dívám a prohmatávám, tak ho nebolí nic kromě jednoho místa - kolem kloubku "prsteníčku". včera přišel a asi si to chtěl vyléčit sám, má to rozdrblý a trochu mu z toho teče krev. Nevíte co s tím? já osobně nejsem moc na veterináře, ty jen v největší krizi, nechci kočky, který sou zvyklý žít venku stresovat cestováním v autě (kromě kastrace, ale to je jinej příběh)...
    SATHIK
    SATHIK --- ---
    TAPINA: díky
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    SATHIK: Xylitol je ve větší dávce pro psy a kočky toxický. To je ale potřeba brát na vědomí při krmení lidským jídlem, kde se používá často jako sladidlo a dává se ho dost (lidem nevadí). Ve veterinárních přípravcích je jeho hladina hlídaná.
    MIAPAKA
    MIAPAKA --- ---
    CAMELLA: jo, řešili jsme vytrhání, ale to jsme nechali až jako krajní řešení, pokud by se opakovalo to co na začátku, že by mu výrazně smrdělo z tlamy a nežral. Myslím, že hodně pomáhá to čištění zubů, ale ono ne každý den se mi to podaří. Ted jsme to právě trochu zanedbali, tak se to zhoršilo a má celé dásně červené.
    Vet Aquadent jsme zkoušeli - nepije.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam