• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIOZOO & VET PORADNA - stůňou vaši mazlíčci? Přijďte se poradit...
    KAMPA
    KAMPA --- ---
    Bessaya - hele to ma moje fenka taky....jednou za cas si toho vsimnu a neresím to..myslim, ze kdyby to byl nakej vetsi problem, tak to bude treba mnohem intenzivnejsi. sleduj to...
    GIO
    GIO --- ---
    CAMELLA: foresto zkusim, na scalibor ma abbu bohuzel alergii, na lulu funguje dobre furt jeste frontline..
    ZMYJKA
    ZMYJKA --- ---
    CAMELLA: tak v kombinaci s Kiltixem snad už jo - ono čuba je v poho, občas na ní najdu blechu, ale tak jednu za týden, ale mladej nějak těm blechám chutná (a klíšťatům taky - jdou na něj mnohem víc než na čubu) a z dvou blech za týden to teď přerostlo v tak pět za den a to už je moc.
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    GIO: myslím, že ano...ale fakt nevím. Na ty tvoje slony imho nejlépe obojek, ideálně ten foresto, jinak bude všechno hrozně drahé
    GIO
    GIO --- ---
    aha, diky diky, odviji se ot od telesne hmotnosti? ta davka? ted prave resim aplikaci neceho antiblesiho a psi jsou sloni no.)
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    GIO: něco kolem 2, 3 stovek za dávku tuším, ale přesněji nevím - nemám s tím zkušenosti, jen jsem četla nějaké studie a letmo zahlédla leták...
    GIO
    GIO --- ---
    CAMELLA: cena toho comfortisu?
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    ZMYJKA: pokud vím, tak advantix se váže na kožní maz, to samé foresto.
    Tak snad ti to zabere. Plus ještě existuje spinosad, jmenuje se to comfortis /v čr/, jsou to tablety co se dávají 1x měsíčně a taky by měly velmi slušně fungovat proti blechám.
    ZMYJKA
    ZMYJKA --- ---
    CAMELLA: tak veterinář se tvářil, že dirofilárie v Izraeli není, zato mně nahnal na preventivní injekci proti Spirocerca lupi. A teda povídal, že Advantix se taky vstřebává do krve a strašně loboval za Foresto, ale nedala sem se a odnesla si Stronghold (teda tu americkou obchodní variantu - Revolution).
    BESSAYA
    BESSAYA --- ---
    Prosím o radu / názor - máme šestiletou kastrovanou fenku, chová se naprosto normálně, blbne, řádí, baští, nic divného. Ale v posledních týdnech jsme si několikrát všimli, že když někde třeba delší dobu leží, objeví se jí u frndičky takový jakoby výtok - čirý, do běla nebo lehce nažloutlý - netušíte, co to může být? Všimneme si toho třeba jednou za týden až dva (celkově jsme to viděli asi 4x). Tak jestli je to jaký si běžný psí poševní sekret, nebo jestli by bylo lepší jít k vetovi. Díky.
    ZMYJKA
    ZMYJKA --- ---
    CAMELLA: takže stronghold drží i když psa vezmu jednou za 14 dní šampónem? Aha, to sem nevěděla, to je dobrá varianta, díky.
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    ZMYJKA: co pipety stronghold, advocate? Ty koupáním nesmyješ, vstřebávají se do krve, nevážou se na kožní maz. Navíc je to ochrana proti dirofiláriím, které v izraeli dost hrozí..
    Jinak ale je fakt, že v izraeli je to děsné - jedna naše klientka na psy používá kombinaci advantixu a právě strongholdu, jinak to prý nemá smysl.
    ZMYJKA
    ZMYJKA --- ---
    Je něco z protibleších přípravků, co se nesmí kombinovat s Kiltixem? Začíná to vypadat, že na zdejší zamořené prostředí jenom Kiltix nestačí (včera sem na Lokim ulovila asi 10 blech), tak zvažuju něco dalšího a koukala sem, že Duowin se vyrábí i jako sprej (pipety nemaj při tom jak často psy koupu smysl, ale sprejem je prostě můžu přestříknout po každém koupání).
    INXS
    INXS --- ---
    Ne proto me to zastihli nepripravenou utirala jsem to do ponozek :D blbej bus dalkovej misto jen v ulicce a nevidel ven. Zaclo to po kruhaci. Tram metro auto i mhd bus ok. Dneska uz nezvraci ale dostal jen tvrdou housku
    GIO
    GIO --- ---
    obvykle v dopravnich prostredcich zvraci?
    INXS
    INXS --- ---
    Dnes cesta busem dve a pul h s bonym. 3x se pozvracel v buse pak na cernaku. Dojeli jsme v pul 3 a o 3h pozdeji to vrhnul jeste doma. Napil se odpo ale nic extra. Vecer ani rano nejedl resp nedostal. Mam si delat starosti? Co k veceri ? Jsme na barfu
    MENTOSHEK
    MENTOSHEK --- ---
    TAPINA: ano, dvoje antibiotika.. vlastně přesně to mi řekli, že to maso je zničené tím nárazem, proto to neudrželo,a nemohou to znovu zašít, neb je to i vevnitř otevřené. Hodně jí z toho teklo tak dva dny hnis s krví, a to bude taky s tím souviset, otevřelo se to dnes, takže zatím budu chodit k vet a až to bude lepší, dají mi něco na doma.. pro mě pro laika je to děsivý pohled, a asi jí to musí i bolet, tak jsem si to chtěla slyšet názor i z jiné strany. Je to děs, už se to táhne 14 dní, samé nervy, dnes jsem měla takovou radost, že se snaží vstávat, chvíli se na těch zadních udrží, dokonce se i sama vyčůrá a pak zas tohle...možná je to i tím, že se začala víc hýbat.. ale zas jsem jí nechtěla zakazovat se stavět když chtěla... ( za hodinu asi 3m po dvou krocích) takže díky za uklidnění, aspon částečné :)
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    MENTOSHEK: Může, zacelí se i děsivé rány. Ono s tím není moc co jiného dělat, když se rozjede starší rána, nedá se to jen tak zpátky sešít. Nevím, jestli to máš doma něčím lokálně ošetřovat, nebo jen chodit na kontroly, ale zahojit by se to mělo. Antibiotika asi má, ne?
    MENTOSHEK
    MENTOSHEK --- ---
    mám takový dost aktuální problém, zášitek, trápení...

    naší bíglici srazilo auto, blbá náhoda, seděla mi u nohy, otočila jsem se na syna, a ona vpálila rovnou pod kola auta... má na 3x zlomenou pánev, za sebou má první operaci na jedné straně, po operaci je asi týden, už se hezky zvedala, dokonce se sama vyčůrala, ted jí se jí rozjely stehy a má tam otevřenou ránu, dost hlubokou, operační ránu... letěla jsem k vet, ale nic s ní neudělali... nechali jí to otevřené, vyčistlili a zalili nějakou sračičku, zakryli krytím a natáhli takovou tu sítovou ponožku.. myslíte že se to tak fakt může zacelit? hrozně se bojím infekce, už jsem za ní zaplatila 13 tisíc a nerada bych aby ted umřela na infekci.. když už se 14 dnů trápí takhle rozlámaná...mám pocit ze pokaždé když jí zvednu nebo se bude snažit hýbat se to zase roztrhne to co by se chtělo zahojit zevnitř..
    budu ráda za odborné názory...

    ETH
    ETH --- ---
    ahoj, nevíte někdo prosím, jaká je průměrná marže na léky u veterináře? myslím tím léky, které si na recept můžu koupit v lékárně? klidně pošta. díky
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam