• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIOZOO & VET PORADNA - stůňou vaši mazlíčci? Přijďte se poradit...

    Lámete si hlavu, co schází nebo přebývá vašemu zvířátku?

    ŘEŠÍTE ZDRAVOTNÍ PROBLEMY VAŠICH MAZLÍČKŮ?

    Pátráte po chovatelských tricích, nebo jen řešíte drobné poranění či zdravotní neduh?
    Ptejte se místních "zkušených" na co jen chcete, od výběru vhodného steliva pro suchozemskou želvu přes plusy a minusy psích oblečků až po rozměry voliery pro kakadua..
    ... pole působnosti sahá tam, kde končí bohaté zkušenosti všech ostatních zúčastněných, tedy, kdo chce dnes poradit, zítra třeba sám přijde s dobrou radou někomu dalšímu..a rozhodně nezůstane jen u obligátních mazlíčků typu kočka či pes..



    koukněte sem...

    rozbalit záhlaví
    BARUSSS
    BARUSSS --- ---
    ZMYJKA: asi to nechtěli podcenit a vyhnat jí to z těla...byla fakt mimo :( hrozný pohled
    ZMYJKA
    ZMYJKA --- ---
    BARUSSS: tyjo, to toho do sebe musela nacpat fakt hodně nebo jsou fakt hodně opatrní - obvykle se z toho fakt nechávají vyspat a jediné co se musí hlídat je právě to zvracení a případná zmatenost a ztráta koordinace (a někdy se teda může objevit agrese).
    BARUSSS
    BARUSSS --- ---
    Už jsem s ní radši jela na veterinu. Nechají si jí tam přes noc a nasadí jí infuzi. Hlavně ať je v pořádku. bože!
    ZMYJKA
    ZMYJKA --- ---
    BARUSSS: obvykle stačí počkat a hlídat, aby třeba odněkud neupadla, co vím tak se z toho vyspí (různé nehody typu sežraných koláčků a pod) - maximálně kontrolovat dech a kdyby zvracela aby se neudusila zvratkama. A pokud základ bylo sádlo, možná se pak potento.
    BARUSSS
    BARUSSS --- ---
    Prosím o radu...fenka mi vylízala celý kelímek konopné masti ,když jsem nebyla doma a ted se se jakoby potácí, má zpomalené reflexy a je jakoby zhulená mi přijde. Mám jet na veterinu nebo ne ? docela o ni mám strach
    FESTER
    FESTER --- ---
    TAPINA: ber to jako pruvodce co je mozne v tom delat... prave proto nejsou uvedeny producty
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    FESTER: No, tam se toho člověk moc nedozví, protože jak ampulky tak obojky existujou dobré i špatné, je potřeba doporučovat konkrétní značku. A momentální účinnost se liší rok od roku a může se lišit i kraj od kraje, takže zahraniční zdroje vůbec nemají vypovídací hodnotu.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    ACIDQA: Který obojky jsi měla? Momentálně je nejlepší asi Foresto, ale Scalibor taky pořád dobře funguje. Nebo jakoukoliv jinou vodičku, než Frontline.
    ACIDQA
    ACIDQA --- ---
    díky
    FESTER
    FESTER --- ---
    ACIDQA
    ACIDQA --- ---
    Ahoj,
    potřebuji poradit, co vám u vašich psích kamarádů zabírá na klíšťata?
    Buldog, i 20 klíšťat denně. Obojky od veterináře, frontline vodička... nic.

    Díky za rady!
    SIRRIL_NEMESIS
    SIRRIL_NEMESIS --- ---
    OPI: hledala jsem fakt dukladne, jeste se kouknu..
    OPI
    OPI --- ---
    SIRRIL_NEMESIS: tak tam možná bude ještě něco dalšího, mě se to prohledává dobře, můj pes nemá skoro žádné chlupy a na packách vůbec žádné...
    SIRRIL_NEMESIS
    SIRRIL_NEMESIS --- ---
    OPI: kdyz me prijde ze se tim zeme nedotyka.. tak nevim.
    OPI
    OPI --- ---
    SIRRIL_NEMESIS: můj taky kulhal ale kvůli tomu že měl ten drápek naštíplý docela dost a když se tím drápkem dotkl země tak mu ta bolest projela asi do celé nohy...
    SIRRIL_NEMESIS
    SIRRIL_NEMESIS --- ---
    Byli jsme vcera se trema psama na delsim vylete a koukam, muj bilej dneska kulha na predni packu. Nasla jsem zlomenej drapek, tak jsem ho dostrihla (nebylo to do zivyho, netekla krev, pes neprotestoval).. muze takhle kulhat od toho drapku, nebo mam patrat po necem dalsim? Na pohmat nic, nikde nereaguje, nic zvlastniho nevidim.. :I nejaka dalsi "lecba" nez klid? Jak dlouho tomu mam dat cas a kdy uz jit k vetovi? Pes je BSO, 20 mesicu.
    PETTAF
    PETTAF --- ---
    Chtěla jsem se zeptat jestli tu má někdo zkušenosti se SLO. Bylo nám diagnostikováno + se stafilokokem. Děkuji za odepsání
    HJURVAJS
    HJURVAJS --- ---
    CAMELLA: jo tak to mi veterináři taky řikali nejdřív.. do tý doby než se to po tom co se to měsíc potom co se to projevilo u mý roční čuby objevilo u psa kterýmu jsou 4 a nikdy žádný problémy s tím neměl.. oni totiž veterináři taky pořádně nevědí jak to přesně je.. trudníka si předávaj psi mezi sebou normálně a jemu se to nejspíš spustilo tím že je po úraze tudíž má oslabenou imunitu a fena mu to předala.. holt se asi budeme muset smířit s tím že ne všechno co se píše je vždy stoprocentně pravda.. existují bohužel i vyjímky..
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    HJURVAJS: problem je, že ten druhý pes to nechytil. Demodexe chytí jen štěně od matky, jinak ne a vyléčit uplně nejde, jen potlačit. Je to blby, ale holt musíš vydržet.
    HJURVAJS
    HJURVAJS --- ---
    IRINASH: taky teď bojujeme s demodexem.. zatím bez úspěchu..dáváme advocate, obojek od virbacu preventic a teď budeme začínat koupele a ectodex.. přidávám tabletky na podporu imunity ale furt nic nezabírá.. navíc všude se píše jak to není přenosné atd veterináři mi řekli ať se nebojim že by to druhý pes mohl chytit a už to má taky.. takže jsem totálně v hajzlu :( všechno dvakrát..nejen že to vyčerpává finančně ale hlavně psychicky protože mám pocit že se toho nikdy nezbavíme..a to jsou to mladá zvířata.. 1 a 4 roky :(
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    CORNELA: takže hills, rc, purina, eukanuba, specific, trovet, farmina - všechno vyzkoušeno, jo?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam