• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIOZOO & VET PORADNA - stůňou vaši mazlíčci? Přijďte se poradit...

    Lámete si hlavu, co schází nebo přebývá vašemu zvířátku?

    ŘEŠÍTE ZDRAVOTNÍ PROBLEMY VAŠICH MAZLÍČKŮ?

    Pátráte po chovatelských tricích, nebo jen řešíte drobné poranění či zdravotní neduh?
    Ptejte se místních "zkušených" na co jen chcete, od výběru vhodného steliva pro suchozemskou želvu přes plusy a minusy psích oblečků až po rozměry voliery pro kakadua..
    ... pole působnosti sahá tam, kde končí bohaté zkušenosti všech ostatních zúčastněných, tedy, kdo chce dnes poradit, zítra třeba sám přijde s dobrou radou někomu dalšímu..a rozhodně nezůstane jen u obligátních mazlíčků typu kočka či pes..



    koukněte sem...

    rozbalit záhlaví
    ZMYJKA
    ZMYJKA --- ---
    CAMELLA: a myslíš že když byl mladej "týranej", tak taky bude mít s novým parťákem problém, nebo by to mohlo být ok? Já jestli mám lobovat pro koupi dalšího, nebo to radši nechat být ať nemáme zase dva samotáře, každého v sólo kleci. Je mu něco přes rok.
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    ZMYJKA: základní problem je, že jste evidentně měli nejdřív jednoho, který byl nějakou dobu sám a až pak pořídili druhého. U potkanů se dost často stává, že tím, jak nějakou dobu jsou sami, přestavaji byt schopni správně komunikovat a jsou to pak prostě trochu trhlí nedobrovolní samotáři...nehledě na to, že samci jsou vždycky trochu více teritoriální a někdy prostě jsou ve skupině problematičtější. Jinak kastrovat se samozřejmě dá, řeší se tak někdy právě ti testosteronci, kteří pak často putují do skupiny samic, sama jsem takového kluka doma měla :)
    SIRRIL_NEMESIS
    SIRRIL_NEMESIS --- ---
    SIRRIL_NEMESIS: ale doporučuju zajít třeba tady do klubu o potkanech a nechat si poradit tam. Jsou totiž chovky a "chovky".
    SILVILVA
    SILVILVA --- ---
    TAPINA: Jeden takový kup jsem opravdu vyhrála s králíkem. Hrozně jsem se pak divila, kde že jsme mohli ke svrabu přijít...
    SIRRIL_NEMESIS
    SIRRIL_NEMESIS --- ---
    tak hlavne potkani ze zveracu se mnozi kazdej s kazdym, u chovatelu se preci jen snazi hlidat raka, pribuzenstvi apod.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    PEPSSI: Tak jasně, já to vidím z druhé strany. Tady se prostě hodně hlodavců se svrabem ukáže (což o to, on to není problém vyléčit, jen to navyšuje cenu zvířete tak na dvojnásobek i víc), a všichni jsou ze zverimexů. Tam to prostě není možné uhlídat - zvíře tam přijde, chytne breberky od někoho, kdo ještě nemá příznaky, a než se u něj příznaky projeví, tak už jde taky o dům dál.
    PEPSSI
    PEPSSI --- ---
    TAPINA: vždycky jsem měla hlodavce ze zverimexů (včetně králíků) a NIKDY jsem si domů nic nepřitáhla a nevím o nikom, kdo by ano
    samozřejmě nezpochybnuju možnost si ten svrab domu přitáhnout, ale říct, že s největší pravděpodobností, je podle mě dost odvážné
    VALENTINA
    VALENTINA --- ---
    TAPINA: ok, tak až budu shánět, tak doufám, že mi někoho poradíte:), kdo mi prodá dvě samičky, zaručeně jen samičky:)
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    VALENTINA: Koupí hlodavce ve zverimexu si s největší pravděpodobností tak akorát doneseš domů svrab. Doporučuju zásadně kupovat zvířata od chovatelů.
    ZMYJKA
    ZMYJKA --- ---
    CAMELLA: kastrujou se potkani? U nás pokus pořídit potkanovi samečkovi parťáka dopadl tak, že starší větší potkan mladšího mlátil tak, že ten byl furt vyhublý a samý šrám (je to plešoun navíc, takže to na něm bylo fakt vidět), nakonec jsme je musely rozdělit poté co mu málem urval nos, teď ten starší nedávno umřel a spolubydla (sou její) se bojí pořídit dalšího aby to zas nedopadlo špatně. No a samičku nechcem, aby se nám to nemnožilo (kamarádův had už vyžaduje větší krmení, potkany ignoruje).
    VALENTINA
    VALENTINA --- ---
    CAMELLA: fakt myslíš, že trpí? mám dvě malé děti a každou volnou chvilku si potkanici berou a mazlí ji. Křečka nechci, kouše a smrdí. Já bych klidně i dvě ty potkanky pořídila, ale bojím se, že mi ve zverexu vyberou páreček:)
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    VALENTINA: osmák i potkan jsou společenská zvířata, potřebují být ve skupině, o samotě velmi trpí. Pokud nechceš víc než jedno zvíře, bude lepší ten křeček, ten je tak spokojený, ale ani toho potkana prosím už samotného nepořizuj.
    VAMPY
    VAMPY --- ---
    VALENTINA: Cau osmak je zvire dle meho pro deti zcela nevhodne. Nelze ho lapit, ochoceni je tezsi, casto kouse (pry jeste neni zcela domestikovan) lepsi je morce, pokud chcete neco hladit
    BASK
    BASK --- ---
    KAROLKA: určo veterina... btw už jsi nechala vyšetřit toto (KAROLKA) z května?
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    Takže může to být fakt ledacos.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    U mojí fenky se takle podobně projevujou atypické epileptické záchvaty - jen někam zaleze, třese se, kouká do prázdna, ale to ji po pár minutách přejde a chová se normálně.
    ZMYJKA
    ZMYJKA --- ---
    KAROLKA: já ti nevím, já bych ji na tu veterinu stejně preventivně vzala, tohle je divný a vždycky je dobré nejdřív vyloučit zdravotní důvody.

    Možná jí tam něco smrdí, možná se tam někde ozývá zvuk, který ji děsí (zářivky? nové práce u sousedů? zvuky v topení?), možná se tam něčeho hodně lekla (prudký zvuk, vizuální podnět, bolest - i ta vosa by to být mohla, probíjející elektřina někde...) a teď se bojí - ale normální mi to nepřipadá. A na té veterině bych určo vzala něco přírodního na zklidnění i kdyby jinak byla v pohodě - může to po pár dnech prostě odeznít, ale taky se vyvinout v nějaký rozsáhlejší behaviorální problém.

    Je dobré, že silná motivace ji z toho "vytáhne", ale pořád to není rozhodně normální. Pokud umí nějaká relaxační cvičení, můžeš ji zkusit zklidnit sama...
    KAROLKA
    KAROLKA --- ---
    Tak aspoň pro pobavení, vypadá to fakt srandovně :)


    SNELA
    SNELA --- ---
    KAROLKA: no feny, když maj falešku, tak některý můžou být uplně mimo, ale tohle nebude ten případ
    KAROLKA
    KAROLKA --- ---
    KAROLKA: v červenci byla na kastraci, takže tím to nebude. Ale působí to tak, jako kdyby chtěla za chlapama.
    SNELA
    SNELA --- ---
    KAROLKA: nemá po hárání ?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam