• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIOZOO & VET PORADNA - stůňou vaši mazlíčci? Přijďte se poradit...

    Lámete si hlavu, co schází nebo přebývá vašemu zvířátku?

    ŘEŠÍTE ZDRAVOTNÍ PROBLEMY VAŠICH MAZLÍČKŮ?

    Pátráte po chovatelských tricích, nebo jen řešíte drobné poranění či zdravotní neduh?
    Ptejte se místních "zkušených" na co jen chcete, od výběru vhodného steliva pro suchozemskou želvu přes plusy a minusy psích oblečků až po rozměry voliery pro kakadua..
    ... pole působnosti sahá tam, kde končí bohaté zkušenosti všech ostatních zúčastněných, tedy, kdo chce dnes poradit, zítra třeba sám přijde s dobrou radou někomu dalšímu..a rozhodně nezůstane jen u obligátních mazlíčků typu kočka či pes..



    koukněte sem...

    rozbalit záhlaví
    WAMI
    WAMI --- ---
    ZMYJKA: na páteř si to moc představit neumím, musel by to být vyloženě "exoskelet"...

    trocoxil mi právě byl nedoporučen kvůli velké zátěži na játra...

    Mám dva tipy na léky proti bolesti s minimy nežádoucích účinků - Keetofen a Norocarp... pozjišťuju si o nich co nejvíc a uvidím...
    ZMYJKA
    ZMYJKA --- ---
    WAMI: Trocoxil. Ale zátěž na játra to samozřejmě je :(

    Jinak vůbec netuším, jestli je to nějak aplikovatelné pro vás, ale kamarádka má od těhle výrobců:
    Shoulder Stabilization System | DogLeggs Therapeutic and Rehabilitative Products
    http://www.dogleggs.com/shoulder/
    ten "postroj" na lokty - jejímu psovi se tam dělaly kostní výrůstky - v kloubu - a chválí si, jak to trvalé tlakové působení pomáhá (pes to nosí prakticky kdykoliv je v klidu). Nemám nejmenší tušení, jestli je něco podobného aplikovatelné na páteř, ale třeba by nějaké kompresní působení udělané na míru (třeba po konzultaci s maséry - chiropraktiky a pod.) mohlo obecně psici pomoct - co se svalového tonu týče třeba, nebo i ke zmírnění bolestí.
    WAMI
    WAMI --- ---
    Nějaké zkušenosti, nápady na léky tlumící bolest u psů, podávané dlouhodobě? Vím, že tu prošly nějaké varianty Rimadylu, ale nezapsala jsem si to :(
    Ideálně co nejméně likvidacni pro další orgány...
    ZMYJKA
    ZMYJKA --- ---
    HJURVAJS: ona tam nemusí mít v srsti viditelné bílé skvrny - jakmile má pes gen pro skvrnitost, tak se prostě tahle ztráta pigmentace hlavně na tlapkách a na hrudní kosti a špičce ocasu může objevovat - ale taky to může být něco jiného, samozřejmě.
    ZMYJKA
    ZMYJKA --- ---
    ZMYJKA: jinak slabý šelest není důvod něco řešit, jen by se to prostě mělo průběžně sledovat a hlídat psici ve vedrech a tak - ale to platí i obecně, hlavně jak pes stárne. Dělali jsme asi před rokem i sono a měla ho čisté, takže mě ten kanaďan dost překvapil, když se zeptal, jestli vím, že má slabý šelest - říkala sem mu, že jeden vet mi to taky před dvěma rokama říkal ale od té doby nikdo nic nenašel (a to jsme to zkoušeli, ne že ne) no a on mi právě řekl, že jak je to zachytitelné jen na jednom místě a v jeden okamžik srdeční akce, tak je strašně snadné to nenajít - takže klidně ti ho může další vet vyloučit a přitom tam slabý šelest být může.
    ZMYJKA
    ZMYJKA --- ---
    JULYZ: mně vet řekl u Ovce, že má šelest, ale pak to další dva roky nikdo nepotvrdil až teď v Izraeli kanadský vet říkal že jo, ale že je to slyšet jen v určitém konkrétním okamžiku na konkrétním místě, takže je to hodně špatně nalezitelné - takže ho klidně mohla mít dýl a jestli je slabý, tak to až teď zachytili.
    JULYZ
    JULYZ --- ---
    MAGDALENA: ja to asi hrotiť nebudem. nepozorujem žiadne zmeny na nej, že by sa zadychčiavala alebo mala menej energie, nič. v blízkej dobe idem ešte na dve preočkovania, tak ju nechám každý krát vyšetriť a uvidí sa.
    MAGDALENA
    MAGDALENA --- ---
    JULYZ: Ja bych pro klid zkusila dalsi vysetreni, nechapu to. Kdybys byla v Praze tak AA Vet a Najman.
    INXS
    INXS --- ---
    Mno vcera byl uplne dobrej. Pockam jestli se to bude opakovat a zavedu doma prasatko.. a soupni jo ma kastraci a uvidime
    Diky
    INXS
    INXS --- ---
    Randal :(
    INXS
    INXS --- ---
    Kolik stoji vysetreni mozku?
    JULYZ
    JULYZ --- ---
    MAGDALENA: presne tak. veterinár rovnaký iba adresou, dnes ju prezerala iná pani.
    FIFAJZ
    FIFAJZ --- ---
    INXS: :( Nechci strasit, ale znama mela dogu a s podobnyma priznakama. Slo o nador na mozku. Fena byla casem opravdu nebezpecna svemu okoli, nevypocitatelna. Drzim palce, at nejaky rozbory krve a tak ukazou nejakou banalitu nebo to samo odezni.
    MAGDALENA
    MAGDALENA --- ---
    JULYZ: jako ze minuly tyden to tam nebylo a ted ano? A u stejneho veterinare? Tak to nejak nechapu.
    JULYZ
    JULYZ --- ---
    MAGDALENA: zhodou okolností som s ňou bola na veterine i pred týždňom a nič jej nebolo. dosť sa mi to nezdá ale budem to keď tak sledovať (resp. sa pýtať na prehliadkach či tam niečo nemá)
    MAGDALENA
    MAGDALENA --- ---
    JULYZ: Berusce to taky diagnostikovali az kdyz ji bylo cca asi 8-9. Predtim poslechove byla OK, proste se to s vekem zhorsilo/projevilo
    JULYZ
    JULYZ --- ---
    dnes na veterine mi doktorka povedala že moja psica má šelest na srdci. doteraz to žiaden veterinár nediagnostikoval. má cca 7,5 roka, mohlo by sa jej to objaviť tak zrazu? ináč žiadne problémy nemá...
    GIO
    GIO --- ---
    jinak Abbuak nema nic dalsiho diagnostikovano, ale kdybys ho znala, tak je povestny svymi vykyvy nalad, zachvaty melancholie, sebedestrutivnimi sklony, "maniodepresi", je proste cvok, ale moc milej.)
    HJURVAJS
    HJURVAJS --- ---
    ZMYJKA: je černá a má bílou náprsenku a bílej flíček na jedný noze, tam má normálně polštářek růžovo černej normálně.. ale tohle má zrovna na nohou který má černý celý i s polštářkama..
    GIO
    GIO --- ---
    INXS: blbe.
    ale erotomanii mu diagnostikovali dcela lehko, dle chovani a dle tvorby testosteronu a jeho hladiny v tele.
    INXS
    INXS --- ---
    Ep zachvat 12 h v kuse? Jak se diagnostikuje dus porucha?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam