• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • Přišli jste skrz odkaz na příspěvek, který již neexistuje.

  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIOZOO & VET PORADNA - stůňou vaši mazlíčci? Přijďte se poradit...
    WESSNA
    WESSNA --- ---
    KUURA: Ten řapík je právě fajn, že pomáhá ránu "od spoda" (z vnitřku rány) zatahovat, takže pomáhá hojení, tak aby se předešlo zánětu. Aloe vera taky pomáhá zatahovat rány, ale nevím, z které strany se to hojí, problém je, aby se tam neudělala kapsa s nečistotou.
    Každopádně oba moji psi si nechali pokousat houby, na psovi, i když to měl hluboký, to nepoznáš, na fenky čumáku je to po delším zkoumání vidět, ale tý se to stihlo zanítit, musela jsem jí strhávat strupy.
    KUURA
    KUURA --- ---
    WESSNA: My jsme mu to čistili, na zánět to nevypadá, akorát se to hují pomalu no. A bude mít ošklivý jizvy:(
    WESSNA
    WESSNA --- ---
    KUURA: Kvůli případným zánětům vyplachuju takové rány řapíkovým odvarem, u něj nevadí když to dopucuje jazykem.
    KUURA
    KUURA --- ---
    KAMPA: Tak jo:) díky:)
    KAMPA
    KAMPA --- ---
    Kuura - no muj pes ma porezanou tlapu a taky se mu to dvakrat nehoji, pac si to furt lize, ale ja uz to ani neresim...ono si s tim telo poradi :) u ty tlapky to dezinfikuju, cumak bych proste asi nechala byt.
    KUURA
    KUURA --- ---
    KAMPA: on si to porad olizuje, takze se to moc nehoji...je to blbec
    KAMPA
    KAMPA --- ---
    Kuura - nevim jak moc to ma odreny, ale u my fenky jsem to teda vubec neresila a nechala jsem to ciste na jejim vyleceni a vymizelo to docela rychle...
    KUURA
    KUURA --- ---
    jak léčíte pejskům porafaný čumáčky? má sedřenou kůži na čumáku:( cokoli na to dáme, slízne...:/
    ZMYJKA
    ZMYJKA --- ---
    XAJA: tak tenhle hlavně kousal kamkoliv :D
    XAJA
    XAJA --- ---
    ZMYJKA: no tak čo sa pamätám ešte zo starých zväzarmovských čias, čévéčka boli nedôverčivé poriadne, tak nejako z podstaty veci. kam sa šľachtenie poberalo ďalej od takej druhej polovice 90. rokov, to netuším. ale krásavci to boli, to áno. a pamätám si, že im nikto nechcel robiť figuranta - kúsali strašne vysoko.
    ZMYJKA
    ZMYJKA --- ---
    XAJA: jo, takhle nějak jsme očkovali jedno bázlivé křížené čeveso, co sem hlídala - košík, pes do postroje, vyjít ven, veterinář se přiblížil s rukama v kapsách (pes reagoval agresí na pohyby rukou), nechal se očichat, já psa drbala a vet se přiblížil zezadu a nenápadně ho bodnul (když neviděl pohyb ruky, tak to prošlo více méně v klidu) :D A vytuhnutí jinak vzteklých koček na veterině jsem taky zažila - musím říct, že mě to překvapilo. Ale jedna v nestřežený okamžik zvládla utéct a zmizet pod skříní a vyšťourat ji ven pak byla fuška :D
    MAARIIIII
    MAARIIIII --- ---
    Dekuji vsem za odpoved, mam lepsi fotky.... je to kluk a jsou mu tri mesice

    XAJA
    XAJA --- ---
    XAJA: ale pravdou je, že keď treba prehliadku či nejaké vyšetrenie a ideme do ambulancie, tam vytuhnú a chovajú sa slušne všetci. to nie je problém. ale zase so starcom je v tom, že cesta autom je pre neho život ohrozujúca. vždy sa bojím, že zinfarktuje, tak sa bojí. tých 20 minút jazdy je hotové peklo.
    XAJA
    XAJA --- ---
    ZMYJKA: u nás nie. z našich 5 mačiek sa zle manipuluje len s jednou, ostatné na sebe nechajú drevo rúbať.

    takže hromadné očkovanie býva veselé. to príde veterinár, rýchlo zaočkujeme a prehliadneme tých normálnejších tvorov, no a potom nasleduje ródeo. nájsť a vyhrabať hysterickú mačku, ktorá zaliezla niekam do tmavého kúta v momente, kedy započula, že prichádza veterinár, jej balenie do uteráka (nie, samotný hmat na hrbe nestačí), priľahnutie, očkovanie, čistenie veterinára počúraného od mačky.

    a posledné kolo, odlov starého psíka, jeho odrbávanie, že sa ide na vychádzku, navlečenie do postroja, vyjdenie z dvora, nacvičený hmat na jeho zodvihnutie a znehybnenie a vynorenie sa veterinára čakajúceho za kríkmi s injekciou, rýchla aplikácia a dvojdňové doprosovanie sa psovi, aby mi odpustil spôsobené príkorie.
    ZMYJKA
    ZMYJKA --- ---
    XAJA: tak to máte asi jako s většinou koček :)
    XAJA
    XAJA --- ---
    ZMYJKA: druhý je v pohode, nechytil. a vlastne už aj prvý je dobrý. ja mám dvoch starcov - 11 a 14. ten starší je už úplne hluchý, a keďže civilizovaný (rozumej prisťahovaný ku nám) bol až vo svojich šiestich rokoch (dovtedy nepoznal vodítko, do vody ho človek nedostal, bol šéfom jednej takej malej osady, pravidelne prichádzal dohryzený z psích bojov o územie), tak je s ním trochu ťažšia manipulácia.

    odkedy nepočuje, stal sa trochu precitlivelým na akúkoľvek manipuláciu s ním, okrem toho trpí panickou hrôzou z nášho veterinára. ja som práve už dokonca uvažovala, že ho ani nebudem viac očkovať. no ale asi to prehodnotím, aj keď to zase bude boj.

    TAPINA
    TAPINA --- ---
    PONCIK: Kočky po šestém měsíci, ideálně v zimě - listopad, prosinec. Kocouři v době, kdy začnou značkovat. Pokud se tak nestane do jednoho roku, tak už kdykoliv.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    ZMYJKA: Klidně o dva měsíce dřív není problém.
    PONCIK
    PONCIK --- ---
    Dva dotazy: Do kolika měsíců věku jsou šelmy brány za koťata?
    Klasika, v kolika měsících se nechávaj kočky a kočicáci kastrovat ??
    ZMYJKA
    ZMYJKA --- ---
    TAPINA: díky, zkusím jim to pozvolna rozhodit. Dá se Pneumodog bezpečně přeočkovat dřív? A o kolik?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam