• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIOZOO & VET PORADNA - stůňou vaši mazlíčci? Přijďte se poradit...
    VERUKEBA
    VERUKEBA --- ---
    Jake mate zkusenosti s litanim s kockama?
    Stehuju se do CR a chtela bych vzit sebou myho perskyho kocoura. Ale diskuze na netu nejsou moc pozitivni....
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    LANTHAL:
    TAPINA: dík moc. Nějak tak jsem si to představovala, že požádám i vyndání i dělohy. Vedení řezu a druh narkózy nechám samozřejmě na nich. Mám pocit, že to vedou středem břicha. Stehy dávají podle možnosti lapení a ošetření kočky.

    Doporučujete kočku čipovat?
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    MAR_TINA: V zásadě přístup přes břicho/bokem a odebrat jen vaječníky nebo i dělohu. U první věci se ani veterináři nemůžou shodnout, co je lepší a nejlíp ať si každý dělá to, co uzná za vhodné. Vybrat doporučuju vše, přece jen zrovna teď se to tu řešilo u feny a totéž se může stát i u kočky.
    LANTHAL
    LANTHAL --- ---
    MAR_TINA: nemyslím si, že vám dají na výběr, každý vet asi dělá to, co mu nejlíp jde, ale:
    - kastruje se buď břichem nebo bokem, já asi preferuju tím bokem, zdá se mi, že zotavování je rychlejší a jizvy obvykle menší
    - bere se buď děloha i s vaječníky nebo jen vaječníky. Nejsem si jistá, jestli jsem vůbec někdy zažila, že by nějaký vet bral jenom vaječníky. Každopádně pocitově jsem ráda, že se to bere všechno, protože když by tam třeba kousíček vaječníku zůstal a děloha taky, asi by to dělalo mrouskací neplechu
    - na co se ptát, asi jen na to, jestli jsou stehy vstřebávací nebo je bude třeba vyndat (za 10 dní)

    Tak ať to jde s Bestií všechno hladce :)
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Zítra necháváme vykastrovat kočku.
    Jaké jsou varianty kastrací koček a je něco lepšího / horšího, na co se ptát a na co si dát pozor?
    Veterináře máme skvělé, ale chci být informovaná, kdyby nám dávali na výběr.
    MATHEA
    MATHEA --- ---
    SNELA: jj, o nich vim, ale mam je prave jen pro pripad akutni. Za kontakt dikes, ale snad nebude potreba:)
    SNELA
    SNELA --- ---
    MATHEA: pohotovost je kdyžtak na lhotce, zachránili mi tam čubu (to teda ještě ta Malíková, která tam tehdá pracovala), ale jinak na prevence jsou tam jen k tahání peněz..
    SNELA
    SNELA --- ---
    MATHEA: pohotovost asi ne, ale jako volala jsem jí v pátek v děvět večer, o víkendu, kdykoli byla na příjmu s radou, má lidskej přístup.. http://katerina.malikova-veterina.sweb.cz/ a většinu vybavení má přenosný, takže ti přijede udělat sono do obýváku :)
    MATHEA
    MATHEA --- ---
    Volala jsem vet, tak pockat i s odberama, nemely by vypovidajici hodnotu.

    SNELA: Dik, ja dostala tip od svyho veta na veterinu v Donovalsky a zatim jsem teda hodne spokojena. Nemaj potrebu na vsechno srat atb a kortikoidy, pristup super, peclivej, ale rozumnej. Ale jestli dela i pohotovost pres noc a pres vikend, tak si na ni kontakt rada vezmu.
    SNELA
    SNELA --- ---
    MATHEA: trochu mimo téma, ale kdybys chtěla, můžu ti dát kontakt na naší vetku, jezdí k nám domů, je o trošku dražší (tím, že jezdí domu), ale jinak třeba finančně srovnatelně jako veterina Lhotka.. A je sní bezva domluva - dojede i večer a ja skvělá, nemůžu si jí vynachválit :)
    MATHEA
    MATHEA --- ---
    LAETATIO: Vsak to je jasny, nechci je rozhodne jakkoli ohrozit. Jen je to ted proste vsechno na picu. A ted namisto toho, abych jim doma varila rejzi, tak sedim v praci, kde nemam do ceho pichnout, ale musim tu drepet. Tak se musi postarat muz, akorat smectu mam koupenou ja, on se pro ni nedostane..
    LAETATIO
    LAETATIO --- ---
    MATHEA: to je blbý, že se ti to nehodí, no :( Ale ona ta citlivost žaludku (nebo střev) je podle mě prostě na dýl. Nám se vrátil zánět žaludku, o kterym jsem myslela, že je už dobrej, asi po třech týdnech... Navíc už to nejsou žádní puberťáci, fakt bych to u nich být tebou neriskovala.
    MATHEA
    MATHEA --- ---
    LAETATIO: no jo, ja taky, jen jsem ted v pekelnym casovym presu.. na odbery ale pujdem tak jako tak, tam uz mam 2 tejdny zpozdeni. Jen nechapu, ze vcera to bylo uplne v pohode a dneska se to zas rozjelo.
    LANTHAL
    LANTHAL --- ---
    MATHEA: určitě počkat ... rozumný veterinář ti je ani nenaočkuje, pokud mu tohle řekneš. Na očkování má jít zvíře zdravý, jinak se ti může sesypat úplně (a přeléčení antibiotiky pak samozřejmě zruší učinek vakcíny, takže bys musela znova). My dáváme kočkám minimálně 2 týdny po konci léčby/bez příznaků nemoci.
    LAETATIO
    LAETATIO --- ---
    MATHEA: já bych určitě počkala aspoň tejden
    MATHEA
    MATHEA --- ---
    Zlataci meli predevcirem sracku, neudrzeli to a posrali se doma, vcera to bylo ok, dneska dopoledne nic moc, ted prej z Dy strika malem voda.. Dostanou dnes dietu a smectu, ale jsem na zitra objednana na odbery krve s Balousem kvuli stitny a oba maj jit na ockovani. Mam je ockovat, nebo radsi pockat?
    GIO
    GIO --- ---
    LA_PIOVRA: neni moc velka, imho to mozne je...
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    LA_PIOVRA: Tak možný to je, přece jen už je to pět měsíců a nemají to vždycky přesně pravidelné.
    LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    Je mozny, aby fenka, u ktery zaclo posledni harani nekdy cca 20.8. uz se zas blizila?
    Od soboty mi prijde takova napjatejsi, na privolani nereguje tak pekne jako obvykle, ma tendenci se zacuchavat nebo zasnivat, doma je vic oblezna, nechce se kamaradit s psama, vic steka apod.?
    Predtim byla takova bajecna, poslusna, s kazdym psem dobre vychazela..., mam ji rok a neco, a mam pocit, ze reprodukcni cyklus ji v nalade dost ovlivnuje...

    Zacatkem minulyho tejdne ji napadla velka fena, par dni pak byla uplne ok, ale ted nervoznejsi (viz vyse), cili se modlim, aby to byl spis nastup harani, nez nejakej sram na psychice:)
    HYSTERIA
    HYSTERIA --- ---
    SISTA: už to tam běhá dýl. je to nějaký tumor. Známé pes to měl taky a nedopadlo to dobře..
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam