• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIOZOO & VET PORADNA - stůňou vaši mazlíčci? Přijďte se poradit...

    Lámete si hlavu, co schází nebo přebývá vašemu zvířátku?

    ŘEŠÍTE ZDRAVOTNÍ PROBLEMY VAŠICH MAZLÍČKŮ?

    Pátráte po chovatelských tricích, nebo jen řešíte drobné poranění či zdravotní neduh?
    Ptejte se místních "zkušených" na co jen chcete, od výběru vhodného steliva pro suchozemskou želvu přes plusy a minusy psích oblečků až po rozměry voliery pro kakadua..
    ... pole působnosti sahá tam, kde končí bohaté zkušenosti všech ostatních zúčastněných, tedy, kdo chce dnes poradit, zítra třeba sám přijde s dobrou radou někomu dalšímu..a rozhodně nezůstane jen u obligátních mazlíčků typu kočka či pes..



    koukněte sem...

    rozbalit záhlaví
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    SIRRIL_NEMESIS: Zkušenosti nemám a stránky nepůsobí příliš důvěryhodně. Sáhodlouhé odstavce o nesmyslech (o tom, jak je přírodní chlorid sodný mnohem lepší, než chemický chlorid sodný), ve složení miliarda bylinek a prapodivné maso (proč by proboha psi měli žrát vodního buvola a klokana?) a ve finále 23 - 25 % proteinu (standardní krmiva mívají alespoň 30 %) a denní dávka dvojnásobná než u běžných superprémiovek. Že by byl vodní buvol tak málo výživný? :o)
    SIRRIL_NEMESIS
    SIRRIL_NEMESIS --- ---
    Možná trochu OT, ale máte někdo zkušenost s tímhle? http://wolfsblut.cz/ .. Když už jsme u těch granclí.. Tapino?
    KABIS
    KABIS --- ---
    TAPINA: dik, to zni dobre :)
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    KABIS: To bych pro bývalého barfistu sáhla bez dlouhého přemýšlení po Brit Carnilove. To je v podstatě barf v granulích :o) 65 % živočišné složky, ovoce, zelenina, bez obilovin.
    KABIS
    KABIS --- ---
    TAPINA: pardon, citlive zazivani a spis na pribrani
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    MAGDALENA: jj, porad doufam, tenhle byl prvni vyraznejsi.parkrat mel podobne zaskuby, ale mysleli jsme, ze je to prehratim
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    KABIS: V jakém smyslu dietnější? Na zhubnutí, na citlivé zažívání?
    MAGDALENA
    MAGDALENA --- ---
    KABIS: redukcni dieta od Hills
    MAGDALENA
    MAGDALENA --- ---
    SARAJ: zatim bych z toho jednoho zachvatu nedelala epilepsii a pockala
    Beruska prave bere i prasky na srdce a s ohledem na to ze je ji 13 tak nechci davat dalsi leky kdyz zatim zachvaty zvladame vicemene v pohode
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    MAGDALENA: no prvni nejak vyraznejsi .-zatim jsme dostali pokyny, ze mame pockat cca 6 mesicu, pokud se to bude opakovat a domu cipek diazepamu. jack uz se trosku oklepal . byl den po tom zachvatu zalezlej v pelechu a celkem agresivni.

    Prave jsem chtela vedet, jake prasky se davaji - bohuzel taky zkusenost, ze nas stary pes nam ve finale umrel na vedlejsi ucinky prasku na srdce - zkolabovani ledvin, ale bylo mu 12..Jackovi je 5 let....
    KABIS
    KABIS --- ---
    Muzete nam doporucit nejake dietnejsi grancle? Zkousime psisku co mu bude vyhovovat, ted byl na taste of the wild bizon a moc mu nesedi, tak bych rada slysela zkusenosti. Hodne mu sedel barf, ale pak prestal postupne zrat ovoce, zeleninu, vnitrnosti a zustal jen u kurat, tak jsme si rekli ze grancle budou lepsi :) (jinak bernsky salasnicky to je)
    PEPSSI
    PEPSSI --- ---
    jaj to nevím, ale tak spoléhám na to, že veterinářka snad ví co dělá
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    PEPSSI: dává se v případě, že má kočka vyšší fosfor, což nemusí byt u každého ledvináře - měřili vám ho?
    Jinak není špatný, ale pokud není změřen, nedávala bych ho. A doporučuju spíš Rubenal /taky doplněk stravy, jako ipakitine/.
    KAMPA
    KAMPA --- ---
    Saraj - a to byl prvni zachvat?
    PEPSSI
    PEPSSI --- ---
    jaj, pardon, Ipakitine.
    děkuju za info :)
    LANTHAL
    LANTHAL --- ---
    PEPSSI: myslíš ipakitine asi? Ano, zkušenosti jsou a jako podpora léčby ledvinových problémů dobrý. Zázraky nečekej, ale dává se, a myslím, že ne zbytečně.
    PEPSSI
    PEPSSI --- ---
    máte někdo zkušenosti s lékem Pakitine na ledviny u koček?
    MAGDALENA
    MAGDALENA --- ---
    SARAJ: Ano, Beruska ma epi uz nekolik let, ted ma zachvaty jednou mesicne. Vypada to dramaticky, ale do pul hodky po nem pobiha v pohode. Diazepam rektalne v pripade zachvatu za sebou.
    Antiepileptika nedavame, u psu se pouziva hodne stara generace leku takze vedlejsi ucinky vc. psychickych. Berusce je 13, nijak ji to neomezuje takze jsem vic v klidu. Dva ze tri veterinaru mi rekli ze v jejim pripade by antiepileptika nenasazovali.
    Kdyztak na Jaggy maji magnetickou rezonanci k vylouceni nekterych moznych pricin.
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    mate nekdo zkusenosti s epilepsii u psu? Byli jsme s jackem (jezevcik) v sobotu vecer na pohotovosti ( Stodulky) po zachvatu co mel doma- krev nabrana a nic, vypada to na epilepsi, dostali jsme diazepam a pokud se to zopakuje behem 6 mesicu, tak mame konktant na psi neurolozku..
    TARGI
    TARGI --- ---
    ahoj, chci si v tom udělat jasno...
    prosím o fundovane názory, ci zkušenosti.... francouzsky buldocek versus schody do třetího patra/nízké schody, ne panelak...stendo by se nosilo, ale velkej by musel po svejch... ano, ci ne?
    moc dík za odpovedi
    VERUKEBA
    VERUKEBA --- ---
    MOOONA: jo to bych mohla vyzkouset....
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam