• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIOZOO & VET PORADNA - stůňou vaši mazlíčci? Přijďte se poradit...
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    Jinak teda on se v téhle souvislosti MŮŽE stát problém, ne že ne. Jak jsou tam ty chlupy na předkožce, tak se můžou při vysunutí zachytit a fakt to pak nejde zpátky, pak prokrvený penis oteče a nejde to zpátky už vůbec, takže to vyžaduje ošetření. Ale to se pozná - trvá to dýl, pes je viditelně nespokojený, olizuje si to a snaží se s tím něco udělat.
    BLUDICKA
    BLUDICKA --- ---
    MOOONA: Když byl náš pes v pubertálním období, kdy na něj občas přicházely choutky v nevhodný okamžik, tak z toho byl mužskej (když to viděl poprvé) taky paf a chtěl volat veterináře :D :D Naštěstí si to nechal vysvětlit.
    TARGI
    TARGI --- ---
    MOOONA: lepší pobavit, než neco zanedbat ;-)
    MOOONA
    MOOONA --- ---
    TAPINA: :)))) me to bylo tak na pul jasny, ze ze sebe udelam blbce, tak snad jsem pobavila aspon tady:) Vsichni v okoli zacli jancit a nejakej chlap poznamenal "ty jo, ten ho ma vetsiho nez.. muj tata":D Jasne:)))
    dik:)
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    MOOONA: Na veterině bys rozhodně přinejmenším zvedla náladu únorového pondělka :o) To nebyly kulky, googli "bulbus penis". Je to naprosto normální stav, záleží na velikosti psa, ale 15 cm u středního až většího klidně. Musí vyjet vše, co při aktu půjde do feny, předkožka s chlupatou kůží zůstává venku. A jestli ho to bolí, to je sporné. Oni většinou chodí opatrně, koukají jako blbci a čekají, až to prostě přejde, ale tak co jiného může dělat chlap s erekcí v nevhodné chvíli ;o)
    MOOONA
    MOOONA --- ---
    Zdravim, mam takovy mozna uplne stupidni dotaz, tak kdyztak pardon. Jak moc psovi pri vzruseni "vyjede"? Muj se vcera fenkou tak vzrusil, ze mu vylezl snad 15 cm a hlavne to vypadalo, ze i s kulkama, je to vubec mozny?Nikdy jsem nic takovyho nevidela, mel na nem kapicky krve a pytlik jen kuzi, aspon se mi to tak zdalo. Myslela jsem, ze je to nejak oddeleny a kule zustanou na svym miste vzdycky..
    Po chvilce, co jsem ho drzela v klidu, se mu nastesti schoval, ale bylo znat, ze ho to boli. Co s tim? Nechat byt, na veterinu, nebo nejak obkladat, cistit? Jak? Diky moc
    INXS
    INXS --- ---
    na cukrovku je moc mladá...
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    LOVETHIEF: Nemohly být třeba solené, na rozdíl od těch původních? Cukrovka se tak projevuje, ale to by trvalo delší dobu. Sleduj a uvidíš.
    LOVETHIEF
    LOVETHIEF --- ---
    Uz je to zase dobry, pozdeji vecer ani v noci jsem si nevsimla, ze by pila, ted rano taky v pohode. Vsichni dostali po kousku susenych drstek od jiny znacky, nez jsou zvykli (ikdyz teda pochybuju, ze je mezi nima nejakej rozdil). Tak mozna po ni mela takovou zizen, ikdyz ostatni dva v pohode a u ni se to stalo poprvy, ze by po susenym mela zizen. Cookie celkove strasne malo pije, kolikrat ji maso zalejvam vodou, aby mela aspon nejaky tekutiny. A ted vyzunkla pul velky misky za vecer, to bylo proste divny.
    Nevim jak u psu, ale neprojevuje se velkou zizni cukrovka?
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    Mně taky, ale zánět dělohy už to snad v tomhle případě nemůže být ani náhodou. Byla 2x kastrovaná :D
    TARGI
    TARGI --- ---
    LOVETHIEF: vždycky když tohle slyším zobrazí se mi zánět dělohy... resp začátek zánětu...
    LOVETHIEF
    LOVETHIEF --- ---
    Prosim vas, Cookie zacala navecer pit ve velkym, na nijak zvlast dlouhy prochazce jsme nebyli, mrazy tu taky velky nemame, jenom kolem nuly. Ma teda ale vyholeny bricho, je mozny, ze ji prochladly ledviny? Ted dloooouze curala a pak se sla hned zase napit.
    Co muzu delat, je to na urgentni navstevu veterinare, nebo ji muzu nejak pomoct sama zatim?
    HJURVAJS
    HJURVAJS --- ---
    jo a včera se zjistilo že zánět očí už mají všechny tři.. a i té co není po kastraci začaly plešatět trochu nohy.. a stravou by to být také nemělo, každá žere něco jiného, jedna orijen, druhá brit carnilove a třetí ontario takže každá opravdu něco hodně jiného..a kupodivu ta co žere to nejhorší tak nehubne..
    HJURVAJS
    HJURVAJS --- ---
    navíc při té hypertyreoze mi řekl veterinář že by jim ta srst spíš rostla, rychle by jim rostly drápy...
    HJURVAJS
    HJURVAJS --- ---
    TAPINA: vyšetření prodělaly všechny T4 a nic.. všechno v pořádku.. u těch dvou demodex nezjistili a dělali spoustu seškrabů nicméně ten taky najít nemusí.. je to jako hledat jehlu v kupce sena.. no každopádně mě bylo řečeno že ona už má ten demodex ve spícím stádiu.. a plešatí jakoby tovnoměrně.. vždycky na obou stranách na hlavě před ušima na obou stranách, za ušima taky úplně stejně na obou stranách, stejně tak ty nohy a boky prostě tak nějak souměrně..což si myslím že by na demodex neukazovalo.. jako imunitu se jí snažím neustále podporovat a nic.. a zas že by to bylo tím že jí na to něco dávám to asi také ne protože zase ty dvě nic na podporu imunity nedostávají..
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    HJURVAJS: No, to je tak složitý případ, že můžu jen sepsat nějaká obecná fakta:
    ad demodex - měla-li ho jedna ze sester, dá se považovat za téměř jisté, že ho mají všechny. Štěňata ho dostávají od matky a v zásadě ho má většina psů, jen se u nich nijak neprojevuje, pokud mají v pořádku imunitu. Přičemž záněty očí a zánět kůže můžou napovídat tomu, že tyhle feny s imunitou můžou něco mít.
    Hypertyreóza je sice u psů vzácná, ale neznamená to, že nemůže být, takže vyšetřit T4 by bylo na místě, než se začnou hledat jiné příčiny.
    HJURVAJS
    HJURVAJS --- ---
    mám dotaz..vetové si nevědí rady a zajímalo by mě jestli už se s tím někdo nesetkal. jsou tři feny sestry něco přes rok a půl.. jedna měla jako malá demodex a léčila se s tím.. dalším dvěma ho nezjistili. ta co měla demodex s tou ještě jednou se nechaly vykastrovat ta třetí ne. ty kastrovaný fenky teď začaly strašně hubnout a nikdo neví proč..přitom po kastraci je normální tloustnutí. ta co není kastrovaná normálně krásně přibírá. dalším problémem je že všechny tři plešatěj. všechny na hlavě jakoby před ušima za ušima a zespod na krku a ty dvě kastrovaný ještě na spodku zadních nohou a ta kastrovaná co měla demodex už i trochu na hřbetě a bocích.. fena s demodexem byla na biopsii z místa kde měla demodex a tam se zjistil hluboký zánět kůže ne nijak dramatický a spící demodex. jinak nic.. všechny prodělaly krevní testy.. té čubě kastrované co nemá demodex zjistili vyšší hladiny něčeho co způsobuje bud dehydratace ale její vet jí tvrdí že je to hyperthyreoza což u psů téměř neexistuje.. vyskytuje se u koček. další dva vetové tvrděj že je to blbost že byla jen dehydrovaná. druhá kastrovaná čuba je na tom podobně. dodám že všechny tři jsou silně hyperaktivní. každá žere úplně jiné krmení tím by to být nemělo.. jedna žrala firstmate a teď orijen, druhá brit carnilove a ta co je na tom nejlíp žere ontario a předtím propak. seškraby nic neukázaly. ty dvě kastrovaný navíc mají obě lehký zánět očí přitom každá žije v jinym městě a v jiných podmínkách takže je to divný. jinak komplet všechny žijou každá v úplně jiném městě. nevíme si rady už.. teď půjde dnes na biopsii druhá fena, jinak už nevíme fakt co s tím a doktoři netuší.. hlavně je divný to hubnutí když jsou kastrovaný
    SILVILVA
    SILVILVA --- ---
    Holky prosímvás, co by jste řekly, že by to tak mohlo být? Posílala mi to kámoška, že to má její štěně. Jestli má vyšilovat nebo ne. Nějaká alergie, je možná?
    TARGI
    TARGI --- ---
    first mate mívali, teď už nevim jak jsou na tom, nám na nich psiska hodně dobre šli, ale je to už pár let, tak nevim, jak to mají teď.
    SIRRIL_NEMESIS
    SIRRIL_NEMESIS --- ---
    TAPINA: jo, ten carnilove vypadá asi líp. Dík :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam