• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIOZOO & VET PORADNA - stůňou vaši mazlíčci? Přijďte se poradit...

    Lámete si hlavu, co schází nebo přebývá vašemu zvířátku?

    ŘEŠÍTE ZDRAVOTNÍ PROBLEMY VAŠICH MAZLÍČKŮ?

    Pátráte po chovatelských tricích, nebo jen řešíte drobné poranění či zdravotní neduh?
    Ptejte se místních "zkušených" na co jen chcete, od výběru vhodného steliva pro suchozemskou želvu přes plusy a minusy psích oblečků až po rozměry voliery pro kakadua..
    ... pole působnosti sahá tam, kde končí bohaté zkušenosti všech ostatních zúčastněných, tedy, kdo chce dnes poradit, zítra třeba sám přijde s dobrou radou někomu dalšímu..a rozhodně nezůstane jen u obligátních mazlíčků typu kočka či pes..



    koukněte sem...

    rozbalit záhlaví
    TEEAK
    TEEAK --- ---
    ADITU: díky, taky tak :-)
    ADITU
    ADITU --- ---
    TEEAK: a já zas pospíchala do práce - podařilo se mi odebrat jedný kočce vzorek a na poslední chvíli to vypadalo, že budu úspěšná i u druhý. ale někde našla nadlidskou (nadkočičí) sílu, vysmekla se mi a vysyčela mě, takže jsem běžela pozdě jak na veterinu, tak do práce :)
    tak držim palce, ať je Bianca brzo zase vpořádku :)
    TEEAK
    TEEAK --- ---
    ADITU: má zahleníno, dostala pár pigárek (vrčela u toho jako tygr) a antibiotika na doma - za týden se uvidí
    ať máš holky taky zdravý, byla jsem z toho v čekárně tak vyjukaná, že jsem pomalu ani nemluvila :-)
    TEEAK
    TEEAK --- ---
    ADITU: jsme objednaní hned ráno po otevření - a jinak tu běhá po bytě, nevypadajíce, že by trpěla (je možný, že má plnej nos, když jí z něj nic neteče?) .. dožaduje se přístupu na balkon, hraje si a komunikuje .. zbytek dne zůstávám doma (učím se na zkoušky) takže kdyby začala vypadat divně, vyrazíme - budu na ní dávat bacha
    ADITU
    ADITU --- ---
    TEEAK: podle toho, cos psala + že nežere, bych jí radši vzala na veterinu hned. je možné, že nežere proto, že to jídlo necítí (nos plný hlenů), ale taky je dost dobře možný, že jí je fakt zle...
    TEEAK
    TEEAK --- ---
    TEEAK: tak včera se ofrňovala nad jídlem (misku plnou do rána a pustila se do toho až po obědě) dneska pro jistotu už nežere vůbec .. jdem hned zítra ráno, tak jsem zvědavá, co si na sebe zase vymyslela "umělkyně" - btw. opravdu vehementě začala lízat plasty - normálně je olizuje taky, ale poslední tři dny je to fakt enormní - jde čuchnout do misky a místo žraní vyskočí na stůl a pět minut sedí u rohu balení kapesníčků a oblizuje a oblizuje .. divný?
    ZMYJKA
    ZMYJKA --- ---
    MAKYTA: u štěňat bych se na nějakou sedaci naprosto vykašlala - známá prodává štěnda pravidelně do zahraničí a cestujou letecky a i takhle už psa kupovala a štěňata obvykle snáší let bez zásadních potíží - mnohem lépe než dospělí, na cestování nezvyklí psi. Navyknout na přepravku (aby v ní štěně v klidu spalo třeba v autě), pořádně utahat před letem a cestu prospí.
    SIRRIL_NEMESIS
    SIRRIL_NEMESIS --- ---
    TAPINA: jj pasta.. to je jasny s tim davkovanim, jsem nevedela jestli neprestali vyrabet i pastu.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    SIRRIL_NEMESIS: Těm se dává pasta, ta myslím furt je, ale na malá zvířata se hůř dávkuje.
    SIRRIL_NEMESIS
    SIRRIL_NEMESIS --- ---
    TAPINA: na kone se Sedalin furt pouziva, nebo se pletu? :)
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    VAMPY: To byl asi Sedalin, ale ten už se dobrých pár let nevyrábí. Teď prostě nejsou plnohodnotná sedativa, která by mohl majitel dostat domů.
    VAMPY
    VAMPY --- ---
    FIFAJZ: No my otrkavame uz nekolik let. Ale ona je extremne citliva a jediny co se naucila je, ze ohnostroj v televizi je v poho, ale realnej ohnostroj v poho porad neni a ten rozmer kterej to nabira na silvestra si doma nenasimulujem ani za zlaty prase (to se skoro bojim i ja)
    FIFAJZ
    FIFAJZ --- ---
    VAMPY: Jestli mas psa takovyho stresare, tak ideal zacit uz ted s postupnym otrkavanim na zvuky, vjemy, co ji vadi, zacit s tou jeji fobii nejak pracovat. Prasky tohle nespasi, spis naopak. Do Silvestra casu dost. ;)
    VAMPY
    VAMPY --- ---
    TAPINA: Ty covece jednou jsme potrebovali trochu priblbnout psa na silvestra neb je to trochu stresar. V ten den jsme si z veteriny dotahli i odcerveni. Netusim co to bylo za prasky, nicmene asi nic desnyho, protoze se mohly podat zaroven s tim odcervenim. Nevim jak se mi to stalo,ale v zapalu zhave debaty s kamarady na zacinajici party jsem omylem prohodila davkovani (zjisteno az rano). Pes dostal prasky v sest vecer. Za hodinu byl tuhej v pelechu a vstaval az v jedenact dopo,jinak celou dobu prospal. Meli jsme o nej pak rano uz trochu strach. Po probuzeni mel chudak dost susak, ale jinak jako krepelka. Od ty doby kdykoliv jsem dostala nejaky prasky pro psa na uklidneni, tak to nezabralo, ale taky je pravda, ze jsem nenasla odvahu vedome presvihnout davku(plus nevim jakej prasek to tehdy byl...jestli to bylo stejny, jiny...nevim). No dala bych kralovstvi za to abych vedela co to bylo za medikament a aby to v budoucnu znovu takhle zabiralo...jinak psa odvezou. Letos se klepala 4 hodiny stridave pod posteli a konferencnim stolkem. Doprovazeno bezhlavym uprkem po byte a vyluzovanim fakt silenych zvuku...
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    MAKYTA: Mezinárodní přeprava štěňat je všeobecně trošku oříšek. Do letadla ti většina společností vezme až psa 20 dní po očkování proti vzteklině, což je tak minimálně 4 měsíce staré zvíře. A se sedativama je dneska vlastně problém taky, jsou jen injekční, po kterých musí být zvíře pod neustálým veterinárním dohledem, nebo přírodní, která neúčinkujou moc spolehlivě a oblbnutí po tom nejsou.
    MAKYTA
    MAKYTA --- ---
    Ahoj, snad se to hodi do teto diskuze, chhci si poridit stene staf.bulteriere, momentalne sem v cr ale bydlim na tenerife, 5 hod letu, muze semalemu steneti podat takova ta vodicna ne jak ho uplne uspi ale jak je trochu oblbnutej aby byl v klidu...... a s vockovanim a cipem, muzete mi poradit?diky
    TEEAK
    TEEAK --- ---
    TAPINA: nedivím se, vím, že kočky předením můžou dávat najevo třeba i to, že je něco bolí, ale B. to zatím nikdy neudělala (a to býváme na veterině relativně často) .. možná překvapí, uvidíme :-)
    BLUDICKA
    BLUDICKA --- ---
    TAPINA: (Může to být podobné tomu, když pes v rušném a stresujícím prostředí usne, ne?)
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    TEEAK: Možná se budeš divit, ale na veterině většina koček začne příst. Ony to nedělají, jenom když jsou v pohodě, ale taky když nejsou a snaží se namluvit sobě i okolí, že jsou.
    ADITU
    ADITU --- ---
    TEEAK: drzim palce.
    TEEAK
    TEEAK --- ---
    ADITU: u ní právě nejčastějším spouštěčem je to předení (a ne, že by veterina byla nějakej strašák, ale taková pohoda, aby rozjela bručící koncert to taky není) .. no uvidíme
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam