• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIOZOO & VET PORADNA - stůňou vaši mazlíčci? Přijďte se poradit...
    PETRA_CHATEAU
    PETRA_CHATEAU --- ---
    LA_PIOVRA: dej mi pak vědět
    LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    Zitra rano zajdu na veterinu.
    LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    Na sedacce nechala malou krvavou smouhu a ted ji v parku dost otravovali dva psi (ale oba znam jako notopricke osourniky). Ale uz harala nekdy v unoru, zacatkem brezna to skoncilo.
    Co to muze byt, samozrejme se bojim zanetu delohy://
    LUCISZKA
    LUCISZKA --- ---
    Ahoj, můj pes měl zlomenou lopatku, úlomek mu sešroubovali, po dvou měsících šrouby vyndali. Co byste doporučili jako kloubní výživu? Zatím používám Aptoflex, ale napadl mě třeba colafit (čistý kolagen). Taky jsem se chtěla zeptat na dávkování wobenzymu po operaci u psa o hmotnosti 25kg. Předem díky!
    TARGI
    TARGI --- ---
    TAPINA: tim možná hůř, další genetika na .... to už je teď jedno, dalši už beztak nebudou.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    TARGI: Demodex není vůbec o čistotě, ten je převážně o genetice.
    TARGI
    TARGI --- ---
    TAPINA: tak už nic, je už pryč...vyřešeno za mě.
    to bohužel člověk musí počítat u každého psa... nase mamka dávala psům co mohla, první tři týdny se u nich držela nonstop stráž, čisto bylo všude, vše se dodržovalo, jak mělo, nechala připustit feny jen zdravé a jen zdravými, nepribuznymi psy a beztak se nám povedlo mít demodex, vet sice říkal že u bílých psů to vůbec nemusí byt o čistotě. ..a nakonec některá štěňata byla hodně špatná na klouby, mrtvice, další kožní problémy....mamina to povesila na hřebík, nedokázala se srovnat s tim že i když se snaží, je ji to prd platné..
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    TARGI: Tak když budeš předem počítat s tím, že se můžou nečekaně vyvrbit zdravotní komplikace, které budou stát fůru peněz, pak směle do toho.
    TARGI
    TARGI --- ---
    TAPINA: bylo-je mi ji líto, chtěla jsem jí odtamtud vytáhnout...
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    TARGI: Přesně tak, giardióza by asi byl ten nejmenší problém. To má spousta psů (i bez příznaků), léčí se to Entizolem za pár korun, ale pes náchylného plemene ze špatných podmínek (zřejmě) není dobrá volba z mnoha důvodů.
    TARGI
    TARGI --- ---
    CAMELLA: chjo, děkuju...krutá realita..
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    TARGI: i tak bych do toho nešla. Bostoni maj spoustu zdravotních problemu a u zvířete od kdovíjakého "chovatele" bych se bála všeho možného, demodexem počínaje, epilepsií konče.
    TARGI
    TARGI --- ---
    CAMELLA: a kdybys toužila po bostonkovi, měla tuhle šanci, a žádné jiné zvíře bys neměla? já vím, že otravuji ale nevim, co dělat....
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    hele to záleží, samotná lečba jen giardií není nic tak hrozného, ale záleží na tom, v jakém je to zvíře stavu, jestli se už x dní doslova vysírá z podoby, tak to může byt o dost dražší než když se léčí giardie u jinak nezanedbaného zvířete.

    Co se týče mého názoru, tak já sama bych do toho nešla. Ale já mám doma další zvířata, která bych nerada nakazila (a nemám možnost funkční karantény) a navíc mi prostě stačí zachraňovat zvířata v práci, nepotřebuju si to tahat ještě domů. Beztak u mne jednou za čas něco skončí, třeba jako muj kocour, co je už třetím rokem oficiálně pod drnem a přitom mi vesele leží na čistě vypraném prádle na gauči :)
    TARGI
    TARGI --- ---
    CAMELLA: hmhm, děkuju, ještě finančně, tusis, na kolik přibližně by mohla vyjít léčba? a tvou radu, subjektivní názor, zda do toho jít, nebo ne.... děkuju
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    CAMELLA: *to jak pro další zvířata, tak pro lidi.
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    klasicky se vyskytují tam, kde je velká koncentrace zvířat a horší hygiena, tj množírny, utulky...
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    giardie jsou střevní prvoci, nic extra hrozného..ale jsou dost nakažlivé a to pro na další zvířata tak pro lidi. Zpusobuji uporne prujmy.
    TARGI
    TARGI --- ---
    TARGI: já to v životě neslyšela...
    TARGI
    TARGI --- ---
    ahoj, někdo zkušenost s nemoci "giardie" zvazuju záchranu jedne bostoni holčičky, ma tuhle nemoc a není v dobrých podmínkách a nějak nevim, co to je a jak moc je jo vážný...nerada bych ji adoptovala aby mi nedej bože za par dní umřela....
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam