• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIOZOO & VET PORADNA - stůňou vaši mazlíčci? Přijďte se poradit...
    VAMPY
    VAMPY --- ---
    VAMPY: bitkaří! Ježiš jak mě napadlo to předtim...

    MUI: tohle neni hra, plus si myslim, že oranžovej nevyskakoval radostí. Dej každýmu svojí klec a nech je potkávat jen venku, oni si to vyříkaj a bude klid.
    VAMPY
    VAMPY --- ---
    MUI: chomace chlupu moc hra nejsou. Jinak kralicijsou docela teritorialni potrebuji svuj prostor. Pokud ho nemaji, bytkari
    XAJA
    XAJA --- ---
    ja hlavne nechápem - fakt niekto úmyselne čaká, kým klieš odpadne sám? je jedno, či u zvieraťa alebo u človeka. s tým som sa ešte nestretla.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    A ty bulky po klíšťatech, které tam byly tejden, taky kolikrát stojí za to.
    TABBY
    TABBY --- ---
    XAJA: Navic po klistatech zustavaji strupy a lysiny. Btw, metodu nechat odpadnout praktikuje u sveho kocoura sousedka. Jednak mu je mozne z cm ctverecniho odmontovat asi osm klistat, jednak ma tak rozdrbany krk, ze to vypada, jakoby ho nekdo skrtil.
    KABIS
    KABIS --- ---
    ZVIRATKO: ja ti nevim, tohle mam od nich - ze cokoli drubeziho i kdyz je to dle obsahu neco nekureciho, tak ee. zkusim jim navrhnout, ale myslim ze kdyz to bude odeme tak to nebudou chtit zkusit :/
    XAJA
    XAJA --- ---
    PONCIK: čo najskôr po prisatí, teda hneď, ako ho spozorujem. čím dlhšie je zakúsnuté, tým je vyššie riziko, že niečo prenesie.
    PONCIK
    PONCIK --- ---
    V jaký velikosti vyndaváte klíšťata ze šelem kočičích? Velikost mini, midle, big nebo extra big - nechat odpadnout ??
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    BALAENA: Ale furt taky :P Právě jsem sepisovala pro klienty tabulku, kterou jim budu dávat, aby nezapomínali chodit na kontroly, tam se holt psalo o psu.
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    BALAENA: udelat z nej alergickeho psa bude docela vykon ;)
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    TAPINA: na vstupu je prujmujici kocour, takze ud
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    Na potravinové alergiky se mi nejlíp osvědčuje postup nasadit na šest týdnů striktně hypoalergenní hydrolyzovanou dietu (ta je drahá jak prase, ale dočasná) a potom k ní postupně zkoušet přidávat jednotlivé druhy masa (ne v granulích, čistě maso). Když se vyprofiluje, které druhy zvíře snáší, tak najít už normální krmivo, které obsahuje jen to a nic jiného. Pokud se problém vrátí, může být ještě nesnášenlivost obilovin nebo nějakých přídatných látek. Pak je další postup krmivo se stejným masem, ale grain-free, nebo zkoušení jiných značek. Je to na dlouho, každá ta fáze by měla správně trvat několik týdnů, ale výsledkem je obvykle alergický pes, který může žrát nějaké úplně normální kvalitní jídlo za běžnou cenu.
    VERCA_ZABA
    VERCA_ZABA --- ---
    VERCA_ZABA: tak jen info, kotě dostalo comfortis od veta, tak jsem zvědavá, jestli to zabere
    ZVIRATKO
    ZVIRATKO --- ---
    KABIS: jak v cemkoliv? jestli neco hotovyho tak v tom urco nebude jenom kruta, ale prave i to kure (a bude ho tam vic nez ty kruty)
    KABIS
    KABIS --- ---
    ZVIRATKO: krutu v cemkoli taky nedava, je fakt ze varit enzkouseli.. nj, asi jim nezbyde nez se s tim proste poprat :/
    ZVIRATKO
    ZVIRATKO --- ---
    KABIS: resime to samy (ale ma teda jenom lehounkej prujem), zrovna zkoumame jestli nema alergii na kure (ktery je skoro ve vsem), ale veterinarka doporucila udelat mu krutu s bramborem misto kruete s ryzi ktera se dava vetsinou jako dieta, tak uvidime.
    Docasne ten problem resi smecta, pokud nejde o infekci.
    L_IA
    L_IA --- ---
    doma nevydrzel, poknikaval prede dverema.. porad ho to davi.. chtel ven.. a ted zase zere travu.. mam ho stejne nechat doma?
    INXS
    INXS --- ---
    To zni rozumne.. Dej vedet!
    INXS
    INXS --- ---
    Lucie dejcha normalne ? Nesype, nekasle nebo nedejcha zrychlene ? Koukni mu do krku jestli treba neco nespolk a prohmatej ho poradne
    L_IA
    L_IA --- ---
    TAPINA: ok, diky!
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam