• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIOZOO & VET PORADNA - stůňou vaši mazlíčci? Přijďte se poradit...
    HYSTERIA
    HYSTERIA --- ---
    TAPINA: díky :)

    díky Tapině vyřešeno :)))
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    HYSTERIA: To asi nikde, protože volně se neprodávají velká balení a malá nejsou za dobrou cenu. Leda se domluvit s nějakým veterinářem, že ti udělá množstevní slevu. Já bych ti udělala, ale v Brně je ti to asi prd platné :o)
    HYSTERIA
    HYSTERIA --- ---
    Máte někdo tip, kde sehnat vleké množství odčervovacích tablet pro psy za dobrou cenu? Ideálně možnost online objednání..
    dííky...
    SIRRIL_NEMESIS
    SIRRIL_NEMESIS --- ---
    TARGI: dokazou vypreparovat vsemozny veci. me se nejvic osvedcilo to proste strcit do krku.
    TARGI
    TARGI --- ---
    KIA: hmhm, těžko radit, chce to cvik, poradit to neumím, ukázat jo;-)
    ale hlavně toho veta, nepomohlo by, kdyby vet přijel za mina, alespoň, na zběžné vyšetření...??
    KIA
    KIA --- ---
    KIA: že prý prostě z čehokoliv - i z tý klobásy - to vytahnul..:)
    KIA
    KIA --- ---
    TARGI: to jsem se ptala taky, ale normálně to z toho jídla vyrejpal ven..:)
    TARGI
    TARGI --- ---
    TARGI: ne napadá spousta věci, co by to mohlo byt....
    TARGI
    TARGI --- ---
    KIA: nejlepší by byl vet, ale pokud k němu nepůjdou, osobně bych měl naordinovala klid, event ledovani...možná dodat nějakou kloubní výživu.
    hele ať mi nikdo netvrdí, že prášek, zabalenej v kusu pastiky, či buřta pes plive ;-)
    a jestli to je pravda nekamenujte mě:-)
    KIA
    KIA --- ---
    Ahoj,

    potřebovala bych poradit.. Nejedná se o mého pejska, ale o psa rodičů mého kamaráda..
    Mají kavkazáka - je mu 10 let.
    A napuchla mu zadní pravá noha - prý už to má asi cca 3 týdny ( kamarád nebyl doma, tak neví přesně), už to trošku splasklo po studeném obkladu. Chtěli bychom se zeptat, zdali by z fotky nešlo alespoň malinko odhadnout co by to mohlo být. U veterináře s pejskem nebyli, protože pes na sebe nenechá nikoho sáhnout, je pak agresivní a veškeré kontroly a zákroky se mu dělali v narkóze a majitelům už bylo minule řečeno, že je na narkózu už celkem starý. Další problém je, že vždy když měl brát prášky, tak je odmítal, vyplivnul a šlo to prý hodně horkotěžko.

    Díky za jakýkoliv názor.:)

    TAPINA
    TAPINA --- ---
    ZUZKAOU: No možná pro jistotu jo.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    TAPINA: no před těmi dvěma roky to ten jiný doktor ohodnotil jako depresi a po týdnu antidepresiv skončil na těch kapačkách.

    Teď jsem z toho měla pocit (neříkám že to tak skutečně myslela) že tu další dávku atb dostal jen proto že se mu k tomu vrátila i ta rýma a že jsem na tom trvala. (rozhodně padla věta - tak ony by atb stejně bral kvůli té rýmě).

    Jako přes noc se rozčůral po kapkách, což je rozhodně lepší než včera, takže to ještě nebudu hrotit a vezmu ho tam, kde ho léčí doteď a případnou změnu uvidím až podle toho jestli začne zabírat a nebo ne.

    Má smysl teď chtít vyšetření jestli už se něco děje s ledvinama? Jedna noc obstrukcí - 24 hodin katetr - 6-8 hodin nic a od včerejšího večera kapky.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    ZUZKAOU: Tak to by mělo zabrat, ale dokud jsou struvity v moči, tak je ještě brzy a problémy holt ještě můžou být. Nemyslela to s tím psychickým tak, že se kocour ucpává, protože ho to bolí? To možné je, jestli to zdravotní stav umožňuje, tak jsou na místě i analgetika, aby se pořádně bez bolesti propláchl proudem.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    TAPINA: s/d hillsky
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    ZUZKAOU: No ale kterou? :o)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    TAPINA: proti struvitovou.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    ZUZKAOU: Tak bílé krvinky tam být nemusí, struvity samy o sobě stačí na krev a ucpání. S obstrukcema může kocour se struvity bojovat klidně 3 měsíce, než mu pořádně zabere dieta a všechno se rozpustí. Takže holt pořád antibiotika, v případě úplně obstrukce katetr, a vyčkávat. Jakou dietu má?
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    ZUZKAOU: respektive podle té krve z moči tvrdila že tam ani nejsou bílé krvinky a nějaký zánět. To je to co se mi na tom nezdá nejvíc.

    Ten vet z jesenické kilinky před dvěma roky tvrdil zcela jednoznačně že to je zanedbaný bakteriální zánět.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    S máminým kocourem se začíná opakovat situace z před několika lety, leč u jiného veterináře.

    Začal mít problémy s močením, dobral antibiotika, vet prohlásil že je to v pořádku. Po týdnu přestal čůrat, byl opakovaně cévkována a vet tvrdil, že to musí být psychické a dostal antidpresiva. Pak tedy jsme naznali, že to je blbost a byl odvezen do jesenice na klinku, kde zůstal tři dny na kapačkách.

    Před dvěma týdny začal mít rýmu a problémy s močením, v moči byli struvity. Dostal ernoxil, struvitové granule a něco proti bolesti, bral ho tuším 12 dní. Byl prohlášen za zdravého. Včera přestal čůrat. Dostal katetr, něco proti bolesti a spasmolytika a nějaký výplach do toho katetru a injekci nějakých širokospetrých antibiotik.

    Dneska v moči z katetru byla krev a podle rozboru moči z něj tam nejsou struvity a ani nějaké větší množství bakterií a vetka (jiná než před dvěma lety) mě začala přesvědčovat že to je psychické - (koukala pod mikroskop na krev z té moči, ph papírek namočený do té krvavé moči prohlásila že z toho nejde nic poznat - úplně se mi nechce věřit tomu nálezu, že je zdravý). V poledne mu katetr vyndali. Dostal ta atb a spasmolytika. Teď zase nečůrá - takže ráno chudák nejspíš opět dostane katetr.

    Nezdá se mi to - je třeba pocit že to dělá blbě překonat a nebo jí t někam jinam?
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    PISKOTKA: No to bych možná zkusila jiného pana doktora, protože když se kočka rozdrbe do krve, tak asi zdravá nebude.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam