• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIOZOO & VET PORADNA - stůňou vaši mazlíčci? Přijďte se poradit...
    ELFIN
    ELFIN --- ---
    CAMELLA: Díky. Akorát to máme z Plzně daleko a nemam auto :-)
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    ELFIN: u "nás" dáváme erytropoetin běžně u takových případů, máme (maj, už tam nepracuju) pořád na skladě a dávkování už je taky ověřený na desítkách koček.
    VK Galee, Jana Masaryka 1, P2
    LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    SIMCIIQ: hele, je mozny, ze v ty tmavy se ztracej detaily, ale me prijde proste pekne atleticka. Nevim co by ty lidi chteli, me se ti psi kulturisti s nohama do o a neohybajici nohy v kolenou pri chuzi a la slpicka na klicek nikdy nelibili:)
    ELFIN
    ELFIN --- ---
    TAPINA: a nějaké bližší info k tomu, prosím, nemáš? stačí nějaký odkaz, odkud jsi na to přišla, dávkování...
    MATHEA
    MATHEA --- ---
    Tak ja nevim, ale mne teda rpijde takhle uplne ok.
    SIMCIIQ
    SIMCIIQ --- ---
    trosku ji koukaji zebra
    SIMCIIQ
    SIMCIIQ --- ---
    tady fotky





    SIMCIIQ
    SIMCIIQ --- ---
    GIO: Je to si druha, kdo mi napsal takhle na nyxu, ze nas videl z tramvaje, na ulici a ze Maja nevypada vyzable :)

    Ja se proste jen bala, aby nemela nejakou tasemnici, ale to bych prej poznala z trusu a trus je normalni. tak ji proste ted asi vic chutna a je furt hladova. Ale jako jinak je vesela, hrava, zadny jiny priznaky k tomu, ze by byla nemocna.
    Zvysim ji trosku davku grancli.
    GIO
    GIO --- ---
    SIMCIIQ: videla jsem vas nedavno na ujezde a neprisla mi nijak vyzabla.) pravd abylo to z auta..,)
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    ELFIN: Zkoušela jsem u chronického ledvináře s anémií humánní erytropoetin. Úspěšně. Krevní obraz se mu srovnal a žil s tím několik let.
    ELFIN
    ELFIN --- ---
    uvítala bych rady a zkušenosti, jak nejlépe pomoci kocourkovi s diagnostikovaným selháním ledvin(vyšetření krve a moče u vet, hodnoty si přesně nepamatuju) začínající anémie, obrácený poměr albuminů a globulinů v krvi (one step na FIP negativní, na PCR teprve budeme posílat). Kocour, cca 2 roky, nalezenec, byl masivně začervený tasemnicemi, jinak po týdnu u nás přibral, je unavený, ale prostě "má se k životu" a je spokojený, že má kolem sebe lidi, je jasný, že prognóza není dobrá, ale za zkoušku to stojí vždycky...Samozřejmě začal dostávat ledvinovou dietu od Hills, omega 3 do tlamky, Benamax (vše po konzultaci s naší vet). Nějaké další typy, co by mu tak prospělo???
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    MUI: Pod nějakou neurologií, vyšetření hlavových nervů, zraku. Možná je ten druhý jenom chytřejší :o)
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    MUI: Standardně se testuje obranný reflex - zakryješ jedno oko a směrem k druhému naznačíš, že mu chceš dát facku (ale z takové dálky, aby ho nezasáhl citelný proud vzduchu). Měl by se leknout. Můžeš si vyhrát a zkoušet to za světla, za šera, zkoumat rozdíly :o)
    Králík vidí dobře na dálku, ale špatně na blízko. Takže jestli se ti třeba zdá, že dlouho čmuchá, než najde jídlo, tak to je standardní králičí zrak.
    SIMCIIQ
    SIMCIIQ --- ---
    TAPINA: Jo fotky nahodim, ted jsem je udelala, ale podle me na nich neni nic hroznyho videt :(
    ted ji krmim shitem, pac jsem bez prace a zije se mi trosku bidneji.. jinak vyrustala na happy dogu, royalu a pak jsem krmila lososovym britem..
    TEEAK: no zkusim zvysit jeste trosku grancle a pak pripadne veterinarni prohlidka :)

    ja se jen bala, aby treba nemela tasemnici :( nebo tak.. ale jako ona nezhubla rapidne v kratky cas, ona byla stihla vzdycky.. jen ted jsem se na to zacla vic zamerovat, jak mi to zacli rikat lidi.. jinak samo to rika mamka a pak par znamych..
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    SIMCIIQ: Dej sem fotku (nejlíp z boku a zeshora), ať posoudíme, jestli jí kosti lezou, nebo nelezou :o) Hubnutí sice může být příznakem problému, ale moc často nebývá samo o sobě u jinak zdravě vypadajícího aktivního psa. A ještě čím krmíš.
    TEEAK
    TEEAK --- ---
    SIMCIIQ: záleží kdo jsou všichni .. naši taky vždycky když vidí naše zvířata, tak lomí rukama, že je nekrmíme, že jsou jako kost a kůže .. ale oni mají doma extrémně obtloustlou fenu, protože do ní cpou zbytky od jídla a nekvalitní granule po lopatách .. jestli máš sama pocit, že je s ní něco v nepořádku, jedna preventivní návštěva u veterináře navíc, není nikdy na škodu .. bych řekla já :)
    SIMCIIQ
    SIMCIIQ --- ---
    Mela bych dotaz.. Vsichni mi rikaji, ze je Maja hrozne hubena. Zacinam si taky vsimat, ze ji lezou kosti. Kazdopadne ji krmim spravnou davkou plus sezere kde co spadne. Pohybu nema nejak extremne nadmiru. Mam pridat granule? Nemuze byt nejak vazne nemocna?
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    ZUZKAOU: prima - ale mrtvá blecha nalezena i na tom kocourovi, co do toho jen tak dvakrát dloubnul.
    ELFIN
    ELFIN --- ---
    jenom ještě k tomu Comfortisu - několik koček se mi po něm brutálně zeblilo - cca 2 hodiny po aplikaci. a Byly to vždycky ty, který ho dobrovolně nechtěly sníst...nevím, zda to má souvislost, ale tak jenom info pro případné uživatele. Ale podle naší vet když je to více jak po hodině, tak je to ok
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    XIFF: Tak to vypadá dobře.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam