• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIOZOO & VET PORADNA - stůňou vaši mazlíčci? Přijďte se poradit...

    Lámete si hlavu, co schází nebo přebývá vašemu zvířátku?

    ŘEŠÍTE ZDRAVOTNÍ PROBLEMY VAŠICH MAZLÍČKŮ?

    Pátráte po chovatelských tricích, nebo jen řešíte drobné poranění či zdravotní neduh?
    Ptejte se místních "zkušených" na co jen chcete, od výběru vhodného steliva pro suchozemskou želvu přes plusy a minusy psích oblečků až po rozměry voliery pro kakadua..
    ... pole působnosti sahá tam, kde končí bohaté zkušenosti všech ostatních zúčastněných, tedy, kdo chce dnes poradit, zítra třeba sám přijde s dobrou radou někomu dalšímu..a rozhodně nezůstane jen u obligátních mazlíčků typu kočka či pes..



    koukněte sem...

    rozbalit záhlaví
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    TATEREZA: Souhra okolností typu nespolupracující zvíře a špatné žíly můžou být fakt problém. A já odsud na dálku neposoudím, jestli připadal v úvahu pokus z krku, to bych musela vidět hlavně tebe při té fixaci :o)
    TATEREZA
    TATEREZA --- ---
    TAPINA: takze sance je, akorat asi pani doktorka nebyla z nejschopnejsich? protoze zafixovala jsem ji nekolikrat, ale pak nandat to skrtidlo, pak napichnout, pak zjisteni, ze asi skrti spatne, par vpichu naslepo a pak rezignace
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    TATEREZA: Tak někdy to je náročné, což jsi asi sama viděla. Nicméně vzala jsem krev zatím každému, kdo přišel. Někdy je to u agresivních koček lepší z krku (je to rychlejší + kočka nevidí, co se s ní dělá). Ale to zas vyžaduje o to spolehlivější fixaci od majitele, jinak hrozí poranění (kočky).
    TATEREZA
    TATEREZA --- ---
    prosimvas, chtela bych znat vas nazor, treba lenice nebo kohokoli, kdo ma nejakou zkusenost.

    je fakt tak nemozny vzit vztekly kocce krev? musela jsem si na to vzit posledni dovolenou a ta zenska to proste nezvladla. jsem cela podrapana a pokousana z toho, jak jsem se ji snazila pacifikovat a kdyz se mi to slavnostne povedlo, tak ona nenasla zilu, ze ma spatne nasazeny skrtidlo, jenze ma bohuzel jen skrtidlo nasazovaci a tu packu jsem ji nemohla pustit. fakt to nejde zaskrtit necim jinym, treba provazem nebo cokoli? protoze takhle ma akorat kocka sileny trauma, oholeny a rozpichany obe packy, ja mam vycerpanou dovolenou a krev neni...

    cimz teda asi cela lecba skoncila, protoze ted nevime, jestli muze jit operaci, vzhledem k tomu, ze je uz fakt hrozne stara. a kdyz jsem teda chtela vedet, jak to mam resit, tak nevedela. at to zkusim priste. no jasne, to bude po tyhle zkusenosti mnohem lepsi.
    HUDOUS_ML
    HUDOUS_ML --- ---
    ADITU: jo, tak přesně tohle všechno dohromady, plus ještě hovno - a máme aroma aptoflexu :D
    to je jasné, že psům chutná to, co nám páchne k zblití. Ale některé ty smrady jsou docela odhadnutelné - čichnu, drapne mi a vím, že to bude psovi chutnat. Jindy se ale stane, že čichnu a řeknu si, že to do něj budu muset lít násilím - a ono mu to chutná! Nebo i naopak. Třeba pagnamin mě docela překvapil, jak to psům jede :)
    Nebo třeba naprosto nechápu, jak je možné, že kočičinec je tak hrozně neodolatelný :D
    Prostě záhadná zvířata :D
    LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    MATHEA: Vzdycky si predststavuju, jak bych mel pamlskovnik plnej krajenejch kocicincu, bych s Lilou slozil treba OB3, zanedlouho:)
    MATHEA
    MATHEA --- ---
    ADITU: hnus v krovi, hnus na louce, hnus kdekoli! :))
    ADITU
    ADITU --- ---
    HUDOUS_ML: spousta věcí, co psům chutná smrdí jak viks - sušený plíce, prasečí uši, kravský rohy, hnus u cesty...
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    HUDOUS_ML: Aptoflex smrdí, ale řekla bych že právě tak, jak to pes má rád :o)
    HUDOUS_ML
    HUDOUS_ML --- ---
    OPI: já zas nechápu, jak jim může chutnat Aptoflex - smrdí to prostě příšerně, ale stejně se po tom můžou utlouct :D
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    OPI: Zrovna Relaxis je tuším sýrový, on je i po sýru cítit, když si čichneš.
    OPI
    OPI --- ---
    TAPINA: aha, no já to právě na té pixli nemám napsané ale ty tabletky vypadají jak čokoládové bonbonky - nebo spíš takové kakaové
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    OPI: Poslední dobou se víc a víc dělají ochucené tablety, pro psy už se dají najít skoro od každého léku :o) Doba přeje luxusu - známe léky, umíme je vyrobit, umíme je vyrobit i pro zvířata, umíme jich vyrobit tolik, že nejsou drahé, tak co ještě nemáme? Jo, příchuť po uzeném sýru :o)
    OPI
    OPI --- ---
    prosím může mi někdo říct co je "chutného" na tabletách relaxis? psovi musím všechny tabletky narvat až do chřtánu abych je do něj dostala ale tohle baští sám dobrovolně...
    ikdyž je fakt že co je na barfu tak mi nějak víc věří a sežere všechno co mu nabídnu :)
    GIO
    GIO --- ---
    a jo to je tenhle krasavec.... zkuste ocas zachranit, dyt je to mladik, ne..?
    GIO
    GIO --- ---
    SKAFF: a co radi vet? radi operaci? najdi nejakeho odbornika ortopeda a prokonzultuj to s nim.. vzdycky, kdyz resim vesi rozhodnuti, pomaha mi vyjadreni do vice doktoru... ja bych asi zkousela ocas zachranovat, a o amputaci uvazaovala az pote, co zkusim neco, co by mohlo pomoci jej zachranit..
    KAMPA
    KAMPA --- ---
    Tak jsem byla u veta a jsem zmatena....sam si neni moc jistej, moc posle do laborky a v patek rekne vic. ale pry to muze byt spojeno i s kastraci, kterou cubina prodelala na jare. dal mam davat atb.
    BLUDICKA
    BLUDICKA --- ---
    KAMPA: Jak jsem psala, mně to pomohlo a zánět byl docela rozjetej - ale jak už tu zaznělo, raději k vetovi, ať se něco neprošvihne. Držím palce!!
    PLAVEVA
    PLAVEVA --- ---
    my meli s sebou moc 2 x ale stejne chteli cerstvou kvuli sedimentu asi a na sono musi byt mocovy mechyr plny takze jsme sli na nej az druhy den hned zrana, krev brali taky

    drzim palce
    KAMPA
    KAMPA --- ---
    PLAVEVA: dneska tam jdu...co muzu ocekavat za vysetreni, moc - krev, sono...
    PLAVEVA
    PLAVEVA --- ---
    KAMPA: to nevypada dobre, to bych ficela k vetovi.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam