• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIOZOO & VET PORADNA - stůňou vaši mazlíčci? Přijďte se poradit...

    Lámete si hlavu, co schází nebo přebývá vašemu zvířátku?

    ŘEŠÍTE ZDRAVOTNÍ PROBLEMY VAŠICH MAZLÍČKŮ?

    Pátráte po chovatelských tricích, nebo jen řešíte drobné poranění či zdravotní neduh?
    Ptejte se místních "zkušených" na co jen chcete, od výběru vhodného steliva pro suchozemskou želvu přes plusy a minusy psích oblečků až po rozměry voliery pro kakadua..
    ... pole působnosti sahá tam, kde končí bohaté zkušenosti všech ostatních zúčastněných, tedy, kdo chce dnes poradit, zítra třeba sám přijde s dobrou radou někomu dalšímu..a rozhodně nezůstane jen u obligátních mazlíčků typu kočka či pes..



    koukněte sem...

    rozbalit záhlaví
    VERCA_ZABA
    VERCA_ZABA --- ---
    LAETATIO: protože si mu dávala kosti, tak mel vápníku dostatek asi:)
    LAETATIO
    LAETATIO --- ---
    Já měla předchozího psa na mase (svalovina, vnitřnosti, kosti) bez příloh dost let a za tu dobu měly krevní testy jen jednou úlet a to při nemoci, jinak to játra i ledviny zvládaly velice dobře a evidentně mu nic moc nechybělo :)
    TESSS
    TESSS --- ---
    TAPINA: to chapu, jednostranna strava neni dobra pro nikoho, ale zajimalo me, co konkretne a na to mi odpovedela Verca. Kazdopadne diky obema
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    TESSS: Že jim chybí zbytek živin? Myslím takové ty čivavy a pudlíky, co jim paničky jakože "vaří", ale v praxi to vypadá tak, že pes vybere kuřecí prsíčka z rýže a zbytek nechá.
    VERCA_ZABA
    VERCA_ZABA --- ---
    TESSS: protože pouze čistý maso neobsahuje moc vápníku, ale za to spoustu fosforu. a tím pádem dochází k nedostatku vápníku... to je ten barf, kdy jedeš jen čistě svalovinu bez kostí, zelenin, atd
    TESSS
    TESSS --- ---
    TAPINA: v cem jim to skodi?
    HUDOUS_ML
    HUDOUS_ML --- ---
    WESSNA: myslím,ze pokud chce někdo 100% vědět co svému psovi dává,musí si sám chovat zvířata a poražet si je a mit zeleninovou zahradu.a i na tomhle extrémním barfu bude muset občas do toho krmeni tu sůl přidat a bude pak jedno,jestli ji bude nazývat sůl, chlorid sodný nebo NaCl...
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    WESSNA: Sůl je v našem světě chlorid sodný. A ano, granule vždy budou kromě masa obsahovat nějaká "plnidla". Psy, kteří žerou 100 % masa občas vídám a není to hezký pohled.
    WESSNA
    WESSNA --- ---
    TAPINA: Mě vadí, že je tam "sůl" ne "chlorid sodný", taky chci přecházet na granule které teda krom většího procenta masa a toho, že jsou bez obilovin (s jinými plnidly), chlorid sodný obsahují.
    Hlavně si myslím, že by člověk měl vědět, co svému psovi podává, ať už je to slané, chemicky dobarvované, doslazované etc.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    WESSNA: Už jsme tady nedávno došli k závěru, že řešit jedno procento soli u bezobilných vysoce kvalitních granulí, kterých je na trhu pět a půl, je nesmysl (nehledě na to, že sodík i chlor jaksi tělo potřebuje a v jatečně zpracovaném mase ho nemusí být dostatek).
    WESSNA
    WESSNA --- ---
    PYDEQ: Fenka mi hodně dlouhou dobu zvracela šťávy/vodu, pokud se přepila, po době jsem přišla na to, že stačí rozdělit krmnou dávku na více porcí, protože je to z hladu, možná vám to taky pomůže.
    Najděte jiné dobré granule, u totw zapřímýšlejte, jestli má smysl je krmit - jsou dosolované.
    TRISTRAM
    TRISTRAM --- ---
    Tak mame doma nechteny , doufam, ze prozatimni, darecek. V baráku (panelák) Jižní město - Háje, jsme nasli perskeho (zrejme) kocoura svetle barvy s dost zanedbanym kozichem, ale nevypadal na to, ze by byl venku. Spíš, že někomu utekl ze dveří, když šli pryč. Na nikoho komu by chybel jsem se nedozvonil. Nikomu komu jsem volal nechybi. Rozlepil jsem po baráku upozorneni, ze je u nas (s telefonnim cislem) a taky jsem rozlepil nekolik pobliz domu venku po lampach.
    My mame doma 4 kočky, z toho jednu umírající na FIP, dve maly kotata a 12 letyho kocoura, takže bychom byli radi, kdyby u nas nezustaval. Kdyz je zavrenej v pokoji, tak porad mnouka a s ostatnima ho mit zatim nemuzeme.

    Je tu pripadne nekdo, kdo by se ho mohl ujmout?
    TRISTRAM
    TRISTRAM --- ---
    NICKIE: muze neco odchazet, treba ledviny... nebo neco sezrala, muze mit neco se zaludkem, tezko rict...
    NICKIE
    NICKIE --- ---
    Mamy kocka pry uz tak mesic petkrat tydne zvraci, vzdycky k ranu. Prej vyhodi granule a pak stavy. Jinak je vesela, ciperna, nic ji neni. Je to takova polodivoka kocka, co zije deset let schovana za nabytkem a vsechno ji stresuje, tak ji zbytecne nechcem tahat na veterinu. Nemate nekdo zkusenost, cim by to mohlo byt?
    SAGEMA
    SAGEMA --- ---
    Krasne Vanoce a hodne zdravi vsem vasim mazlickum :-)
    VERCA_ZABA
    VERCA_ZABA --- ---
    a co zkusit duchka nebo musálka ve vetcentru ve stodůlkách?
    SKAFF
    SKAFF --- ---
    TAPINA: to je celkem sranda, tahle zprava co jsem daval nize je z http://www.veterinabrandys.cz/, kde chirurgii/ortopedii dela Domink Vlach, a co doporucujes ty (Jaggy Praha) dela ortopedii evidentne jeho bratr (a dle fotky vypada to ze je to snad jeho dvojče) Tomáš Vlach...
    SKAFF
    SKAFF --- ---
    TAPINA: mam, zkusim tam zajit. Dik za tip.

    Jinak ocas funguje normalne, vubec na psovi neni videt, že by se neco stalo. Coz me taky trosku mate, na pohled zdravej pes, ocas bez naznaku problemu, a ted by mel jit na nejaky zakrok...

    Uvidim co rekne Jaggy
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    SKAFF: Nemáš někde v dosahu tu Jaggy? Já mám s brněnskou ohledně neurologických problémů ty nejlepší zkušenosti (poslala jsem tam fenu, která ze dne na den přestala ovládat tělo od krku dolů) a za týden mi přiklusala na vytažení stehů a poskákala mě :o) Možná by i ten ocas mohl fungovat, kdyby se to včas uvolnilo.
    SKAFF
    SKAFF --- ---
    TAPINA: ano, amputace nebyla doporucena, a jak rikas, v podstate mu zbrousi tu kost nad zlomenym obratlem tak, aby nervovy kanalek mel kam uhnout, pokud se svalek udela.

    Me jen zmatlo, ze mi na miste rika pockej, a do zpravy napsal necekej, tak jsem to sem hodil, pokud by nekdo ve zprave videl nejaky dalsi nekonzistence.

    Jinak do toho zakroku jdu..
    HUDOUS_ML
    HUDOUS_ML --- ---
    SKAFF: tak běž k jinému vetovi, ne? myslím, že když od jednoho přijdeš s rozporuplným výsledkem / pocitem, tak je to úplně normální. Já bych to teda udělala určitě.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam