• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIOZOO & VET PORADNA - stůňou vaši mazlíčci? Přijďte se poradit...
    VERCA_ZABA
    VERCA_ZABA --- ---
    ANABEL_LEE: jo, takhle to taky řeší..
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    SIRRIL_NEMESIS: otazka zni, co se bude dit, kdyz to nahodou kontrolovat budou a nebude to v poradku... Seberou psa a daji do karanteny?
    VERCA_ZABA
    VERCA_ZABA --- ---
    SIRRIL_NEMESIS: no, tak přece nepojedes s prázdným pasem?
    jinak normálně to nekontrolujou, my na Balkáně nejdřív aktivně pas davali, nikdo.ho.nechtěl a pak sme ho nedávali, ale třeba na hranicích s Bosnou se Arnošt celnikovi nelíbil a pas nestačil, chtěl i papír z vet. správy. prostě je lepší mit vše než mit kvůli psovi problémy..
    SIRRIL_NEMESIS
    SIRRIL_NEMESIS --- ---
    VERCA_ZABA: imho ne. Imho musis mi akorat ockovano proti vztekline PO vydani pasu. Tak to chapu ja.
    Otazka ovsem zni - jak moc to budou kontrolovat? Minuly rok jsme byli v chorvatsku a pas nikdo nechtel ani jednou..
    VERCA_ZABA
    VERCA_ZABA --- ---
    TAPINA: takže jestli to chápu dobře - mám ten modrý europass. ted vyšla nova kolekce pasu. takže az půjdu v březnu na očkování, tak si mám požádat o ten novy, abych v letě mohla za hranice?
    LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    Diky soubehu okolnosti jako je zima, tma, omezeni zateze a kraveni s psama v parcich (pochroumana packa), vic cviceni, hromada pamlsku vetsi velikosti (nesly delit, ale moc ji jely), cas volna a mozna i tim, ze je od leta vykastrovana (obvykle se to u fen traduje, nevim ale, zda to neni pejskarska latina) mi Lilusenka pribrala.

    Pri osvojeni vazila 9 (vyhubla), optimalni mi pripada tak 12, protoze mi vsichni rikali, ze se zvetsila, tak jsem ji po puvodnim odmitani (se ti zda, to ma hustsi srst, je zima..) zvazil, protoze se mi zdalo, ze ztraci svoji obvyklou mrstnost a rychlost (je (byla:) fakt rychla a desne obratna, muze se merit s velkejma psama, umi strasne rychle klickovat a behat v naklonu jak silnicni motorka).
    Kazdopadne cislo 14,7 me ponekud vydesilo.

    Je jasne, ze cele je to o bilanci prijem/vydej energie, ale nemate nejake postrehy, tipy na konkretni prijem i vydej, ktere by proces zhubnuti usnadnily?
    Omezeni davek nebo prechod na dietni? Tipy na nikoenergeticke pamlsky? Nejlepsi aktivita?..
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    S novým rokem přišly nějaké novinky v oblasti veterinární péče, tak je sem rovnou hodím, ať případně nejste překvapeni.

    Je nový vzor cestovních pasů pro zvířata a s nimi upřesněná (nebo spíš přísněji vyžadovaná už ta dřívějící) legislativa. Jediný možný postup při vypravování zvířete na cestu do zahraničí je tento:
    1) zvíře je načipováno
    2) zvířeti je vystaven pas
    3) zvíře je naočkováno proti vzteklině a očkování je zapsáno v pase

    Nelze už naopak! Pokud bylo nějaké zvíře očkováno proti vzteklině PŘED vystavením pasu, nepovažuje se toto očkování pro účely cestování za platné. Je nutné buď počkat, až bude očkováno znovu (a za platné se považuje 21 dní po prvním očkování za dobu platnosti pasu), nebo se musí přeočkovat znovu. Můžete se setkat i s tím, že pes byl očkovaný před měsícem, neměl pas, teď potřebujete nutně někam vyjet a budete ho muset nechat přeočkovat znovu. Bohužel, skutečně budete muset (z hlediska zdravotního jedna vzteklina navíc ničemu nevadí).
    Proto je dobré s tím počítat, a pokud byť i jen výhledově hrozí možnost, že by zvíře někam cestovalo, je dobré nechat mu vystavit pas hned na začátku při prvním očkování, aby se všechno psalo už rovnou do něho.

    Staré pasy vystavené před koncem loňského roku jsou nadále v plastnosti, ohledně očkování platí totéž, co u nových - za platnou se považuje ta vakcinace, která byla provedena po datu vystavení pasu.
    MYJKA
    MYJKA --- ---
    TAPINA: Aha, ok. Tak ak by ste niekto vedeli kam v prahe, pomohlo by mi to. V brne by som vedela aj ja, ale tam uz nebyvame. :(
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    MYJKA: On to právě může být první příznak, kdy se ještě nic moc neděje, ale až se dít začne, bude pozdě.
    MYJKA
    MYJKA --- ---
    TAPINA: Ok. On je inak akcny a urvany ako vzdy. Ziadna zmena chovania.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    MYJKA: Já bych ho pro jistotu někam vzala, někam, kde se ptactvem zabývají (v Brně bych věděla, v Praze netuším). Může se takhle projevovat jedna nehezká viróza.
    MYJKA
    MYJKA --- ---
    A este jeden. Nasla som nasmu agapornisovi Ferdovi na hlave lysinu asi 1x1cm. Mam plasit alebo este par dni sledovat? Vobec netusim z coho to moze mat. Ma to akokeby za ockom trosku hore, takze tam si to asi sam nevytrhal. Pripadne kam v prahe s agacikom? Je rucne dokrmovany a na ruku zvyknuty.
    MAMBELINA
    MAMBELINA --- ---
    Jsme nedávno koupili mentolovou jahodu na hraní, na 100% svěží dech to není, ale je to docela účinné a hlavně je víceúčelová :) http://www.rebeldog.cz/...0916000_orbee-tuff-farm-jahoda-8cm-4-5-hracka-pro-psy-s-otvorem-na-pamlsky
    MYJKA
    MYJKA --- ---
    TARGI: Ona zuzla kosti z buvoli kuze a ma plysaka. Teraz jej v priebehu 10min vypadli dve stolicky. :) asi ma uz von vsetko az na horne dva spicaky. Tie jej uz lezu nove, ale stare este drzia a zatial sa nekyvaju. stejne, ako jej rastu nove, tak jej to trochu krvaca a smrdi jej z papulky.
    TARGI
    TARGI --- ---
    MYJKA: s dechem to pomůže cca na deset minut :-D ale ať zvejka co může, urychlite to ;-) ted jsme doprezubili ;-) mluvím z vlastní zkušenosti :-D :-D BTW. ja zubyska cíleně cca dvakrát denně masírovala a vyklala, třeba u telky ..
    MYJKA
    MYJKA --- ---
    TAPINA: Super, diky. :)
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    MYJKA: Nějaké takové ty zelené žvýkací kostičky s chlorofylem. Udělají svěží dech a přezubení proběhne rychleji :o)
    MYJKA
    MYJKA --- ---
    Nase stendo prezubije a strasne mu smrdi krvi z pusy. Da sa jej kupit nieco na zuzlanie, co jej vycisti usta a zoubky?
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    TAPINA: treba je jinou soli myslen octan hlinity nebo chondroitin sulfat .)
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam